Gå til innhold
Hundesonen.no

Agility og HD/AA-røntging


C.J

Recommended Posts

Jeg trodde det var anbefalt å røntge hunden sin fri for HD/AA dersom den skal brukes til AG. Og dette sa også veterinæren til meg da jeg spurte om jeg burde røntge hunden min (en flat) før jeg begynte med AG. Men nå har venninnen min, som får seg valp av medium str., spurt på samme veterinærklinikk om hva som var anbefalt, og fikk som svar at "nei, det var ikke nødvendig så lenge en ikke merket noe unormalt med hunden". Er det forskjell på hva som er anbefalt med hensyn til hundens størrelse? Jeg vet jo at hunder av større raser har lettere for å utvikle HD/AA, men dersom man driver aktivt med AG, bør ikke hunden røntges for HD/AA da? Uansett størrelse?

Og hva er det egentlig viktigst å røntge - hoftene eller albuene? Jeg vil tro at å ta hensyn til AA er like viktig som HD ettersom det blir en del belastning på albuene når hunden lander etter hindrene..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor skal man IKKE røntge, er det ikke greit å vite litt om sin egen hunds helse før man setter i gang med en såpass belastende sport..?
Det er det jeg mener også.. Og når man, som veterinæren sa, merker noe galt med hunden i forbindelse med leddene så er jo skaden allerede skjedd!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det er veldig greit å røntge hunden før man begynner med en såpass belastende hundesport. Jeg røntget ikke Felix før noen mnd etter jeg hadde begynt, men tok selvfølgelig forhåndsregler (alltid god oppvarming og var nøye med å gå han ned osv.). Nå er ikke min rase veldig belastet med sykdommen og minhund har aldri vist tegn til smerte. Han har A hofter, og patella u.a. (det er jo faktisk også veldig viktig for de mindre hundene som kanskje ikke er så belastet med HD/AA). :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Som @maysofie er inne på, jeg vil vite at en person med utdanning innen hund og adferd er til stede og ansvarlig til enhver tid. Jeg hører om kenneler som stort sett har studenter og utenlandske ansatte uten noe særlig erfaring. Selvfølgelig kan de alltids fint mate og lufte hunder, men om man skal ha ansvaret for de rundt andre, fremmede hunder, og ikke minst sørge for at de har det bra i fremmede omgivelser, så må man ha litt mer erfaring og kunnskap. Personlig foretrekker jeg privat pass der ikke fremmede skal avgjøre om hundene mine skal omgåes andre eller ikke.
    • Jeg har klart en natt hvor hun sov i  syv timer i strekk, men det var unntaket. Men hun er ikke 16 uker enda. 
    • Det som er viktig for meg når jeg har dyret mitt på dyrehotell er at jeg er sikker på at det har det godt. Det vil si at jeg er opptatt av at de oppholder seg på en koselig, ren og hygienisk plass med stort område å bevege seg på. Jeg er også opptatt av sikkerheten til dyret. At det ikke kan stikke av og at andre dyr eller uvedkommende ikke kan komme inn til mitt dyr. Det er også viktig at de har en avtale med veterinær som kan komme straks om noe skulle skje. Jeg er også opptatt av at dyret skal få mye daglig aktivitet og lek. Det er også fint med oppdateringer daglig, gjerne flere ganger hver dag med bilder og video av hvordan dyret har det, gjerne av aktiviteter og lek.
    • Vanlige 'gammel-manns vorter' (dog uten betennelse og puss) og dessverre kreft er vel det jeg har vært borti på gamle hunder. 
    • Takk for svar.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...