Jump to content
Hundesonen.no

Agility og HD/AA-røntging


C.J

Recommended Posts

Jeg trodde det var anbefalt å røntge hunden sin fri for HD/AA dersom den skal brukes til AG. Og dette sa også veterinæren til meg da jeg spurte om jeg burde røntge hunden min (en flat) før jeg begynte med AG. Men nå har venninnen min, som får seg valp av medium str., spurt på samme veterinærklinikk om hva som var anbefalt, og fikk som svar at "nei, det var ikke nødvendig så lenge en ikke merket noe unormalt med hunden". Er det forskjell på hva som er anbefalt med hensyn til hundens størrelse? Jeg vet jo at hunder av større raser har lettere for å utvikle HD/AA, men dersom man driver aktivt med AG, bør ikke hunden røntges for HD/AA da? Uansett størrelse?

Og hva er det egentlig viktigst å røntge - hoftene eller albuene? Jeg vil tro at å ta hensyn til AA er like viktig som HD ettersom det blir en del belastning på albuene når hunden lander etter hindrene..

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor skal man IKKE røntge, er det ikke greit å vite litt om sin egen hunds helse før man setter i gang med en såpass belastende sport..?
Det er det jeg mener også.. Og når man, som veterinæren sa, merker noe galt med hunden i forbindelse med leddene så er jo skaden allerede skjedd!
Link to comment
Share on other sites

Jeg synes det er veldig greit å røntge hunden før man begynner med en såpass belastende hundesport. Jeg røntget ikke Felix før noen mnd etter jeg hadde begynt, men tok selvfølgelig forhåndsregler (alltid god oppvarming og var nøye med å gå han ned osv.). Nå er ikke min rase veldig belastet med sykdommen og minhund har aldri vist tegn til smerte. Han har A hofter, og patella u.a. (det er jo faktisk også veldig viktig for de mindre hundene som kanskje ikke er så belastet med HD/AA). :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...