Jump to content
Hundesonen.no

Saks


Recommended Posts

Jeg vet ikke hva det heter så da spør jeg.. Hvor får man kjøpt sånne sakser som ikke klipper "rett" av men klipper sånn at det ikke ser så "klipt" ut?? Huff, det ble vanskelig å forklare.. Trenger det til pelsdotten som allerede har anlagt en dæsj pels på sin merkelige lille hale. Stumphaler (særlig de som ikke er helt korte) ser mye bedre ut når de ikke har en tynn "pels-stripe" på tippen syns jeg. Oppdretter sa jeg burde bruke en spesiell saks og ikke en vanlig saks..

Koster de mye forresten?

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener jeg har sett en type effileringssaks på en av hobbybutikkene i Bodø, tro om det var smykkestein det var på. Og en plass til jeg ikke kommer på i det hele tatt. Men se på dyrebutikken både i byen og på trekanten, jeg tror nok de har noen av de billigere saksene :wub:

Link to comment
Share on other sites

Du kan også alliere deg med en frisør, hvis du kjenner noen? Når saksene er blitt for dårlige for dem så er de helt sikkert fortsatt finfine for deg :wub:

Jeg fikk saksene til en som akkurat er ferdig med læretiden, hun hatet de saksene iforhold til de hun bruker nå, og jeg syns de er drit gode, så da fikk jeg de ;)

Link to comment
Share on other sites

vet de har et sett med en vanlig saks og en effileringssaks i SparKjøp katalogen til 40 kr også... Aner ikke kvalitet på disse da.

selv kjøpte jeg en på en dyrebutikk til 100 kr, men denne klipper ufattelig dårlig. Så jeg skal teste de fra SparKjøp. Men uansett så holder de nok til den vesle pelsklippingen på en aussie.

Jeg stusser på stumpen til Bridie, og ørene hennes med min saks. Og det funker jo, jeg bare må bruke litt tid :wub:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en sånn rase hvor effileringssaks/tynnesaks er nødvendig. Man får de som enkle eller doble, dvs at er den enkel så har den tagger kun på ene "skjæret", mens er den dobbel er det tagger på begge. Lurt å vite hva du trenger før du kjøper. :wub: Jeg bruker kun enkel.

Da jeg fikk Tulla hadde jeg kjøpt inn en sånn saks, kjøpte den på dyrebutikk til en hundrelapp eller to, men så hadde moren min vært i Sverige og kjøpt med seg en derfra, så da byttet jeg inn den jeg hadde kjøpt. Ante jo ikke noe om kvalitet på noen av de, men jeg vet i alle fall såpass at den jeg endte opp med er sinnsykt dårlig! :rolleyes: Har jo hatt den i 2,5 år nå, men det siste året har den blitt dårligere; dvs at den har begynt å ruste. Den har heller aldri "tatt" skikkelig, og hårene henger seg fast i taggene, noe som gjør det vanskelig å klippe fordi man hele tiden må ta pause fra klippingen for å fjerne hår, og dermed mister man kanskje både grepet på hunden/pelsen og oversikten over hvor man var og hvor man har klippet.

Derfor er jeg også på utkikk etter en ny sånn saks, og i myyye bedre kvalitet denne gangen. Jeg ville aldri funnet på å kjøpe fra Sparkjøp eller noen andre "slike" steder, selv om man selvsagt kan være heldig. Jeg er ikke villig til å betale 800kr for en saks heller, for ofte bruker jeg den ikke. Tenker å kjøpe en til ca 400kr +/- Ellers har jeg hørt at noen (oppdrettere?) velger å kjøpe litt billigere sakser (som de til 300-500kr) og heller bytte den ut, i stedet for å investere i noen som koster grisemye. De dyreste kan nemlig slipes, noe som også vil si at de selvsagt blir sløve. Hvis det er noe man gidder/har mulighet til å gjøre/ikke er så dyrt, så er nok det lureste i lengden å kjøpe en skikkelig saks.. Men så var det dette med at alt er så dyrt, og så må man ha en avveining om hva man egentlig trenger, hvor ofte man bruker saksen, om man heller vil kjøpe noe billig til 200kr hvert år eller ikke, osv. Jeg vet ikke hva det koster å få sakser slipt eller om man kan gjøre det selv, så det skal jeg ikke uttale meg om. Poenget mitt er vel bare at det er endel ting å ta hensyn til når man skal kjøpe..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...