Jump to content
Hundesonen.no

Åpning av dører..


Odin

Recommended Posts

Begynner og bli ganske frustrert her.

Er ikke helt sikker når det begynte, men etter jul en gang,

Sjanten har begynt og åpne dører her i huset. Når har han klart og ripe opp kraftig alle 4 dørene i gangen.

Har satt både ovnen foran døra han åpner mest og en stol, men allikevel klarer han og få opp den j.... døra Andre tips...

Foran de andre dørene står det blant anna en støvsuger og moppestativ.

Er så redd for at han en dag skal klare og få opp den ytterste døra og at han blir borte og skader beinet sitt igjen!

__________________

Link to comment
Share on other sites

Min åpner alle dører og slipper ut den andre hunden vår. Hu åpner også yttedøren om vinteren og lar alle kuldegradene komme inn.. brr..

Vet ikke hvordan det kan trenes vekk, min lærte det når hun var rundt 4 mnd. Nå er hun snart 3år;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tidligere haft sat børnelåger op foran dørene i dørkarmen, så ofte når hunden finder ud af at det ikke virker længere, og giver op, så stopper den med at kradse på døren.

Min Far satte plastik kontorgulvskånere på dørene sine, der var skåret til, så der ikke kom mærker i dørene og satte kroge på dørene, eller låste dem.

Link to comment
Share on other sites

Går det ikke an å skaffe nøkler og låse dørene?

Sikkert et vanskelig problem å trene bort..Vet dere årsaken til at hun gjør det da? Kjedsomhet, redd for å være alene hjemme osv.

Tror det blir lettere å gjøre noe med problemet om dere vet hvorfor hunden gjør sånn.

Link to comment
Share on other sites

Guest Gråtass

Jeg har egentlig ikke noe konstruktivt å bidra med i denne tråden, vil bare fortelle en historie om en litt oppfinnsom hund jeg har hatt på kurs;

Eieren kom nemlig å fortalte at hunden hadde ikke bare lært å låse opp dører men nå hadde den også lært å låse dem igjen og det var i grunnen ett litt større problem.. De hadde vært ute for å si hadet til noen venner som hadde vært på besøk, da ikledd shorts og slipperser (ja det var i sommer). Da vennene hadde reist hadde hunden låst dem ute.. De hadde selvfølgelig ingen mobiltlf eller bilnøkler eller husnøkler for den sakens skyld. De prøvde å få hunden til å låse opp igjen, men fånyttes, så de måtte etter en stund gå over til naboen og ringe brannvesenet for å få hjelp til å komme inn igjen.. Ganske pinlig. Det har nok blitt en slager av en vandrehistorie på brannstasjonen :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

En oppdretter jeg vet om lånte seg en hannhund som hun skulle bruke på den ene løpetispen sin. Men hannhundeieren glemte å varsle om at hunden åpnet dører, så hun fikk to gravide tisper istedet for en. (Alle valpene ble veldig fine, selv om innavlsgraden ble litt høyere enn planlagt på det ene kullet).

Link to comment
Share on other sites

Godt vi eier og ikke leier sier jeg bare.

Lurer på hva som plager han egentlig.. Han prøvde seg på ei dør når vi tok han over i sommer. Men da sa vi ganske tydelig i fra at det ikke var lov. Så var han flink helt til nå etter jul uff :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Min hund åpner også dørene. Men vi bor slik til, at hun bare kan løpe ut. Men vinterstid så er det irriterende! Vi snudde dørhåndtaket slik at det sto rett opp. Det har hjulpet.

Annet tips (som jeg ikke har prøvd selv) er å henge opp et tau med skranglete, tomme hermetikkbokser/skjeer osv. Dette skaper en viss ubehagelig og litt skremmende lyd. Og i tillegg så kan dere sitte på vakt når dere hører den lyden, og hoppe fram ved evnt forsøk nr to og si NEI! idet hunden hopper opp.

Link to comment
Share on other sites

Shakil åpner døra, men han bruker ikke labbene eller hopper opp... Han åpner alt med munnen, og har fått en mani for at alle dører inne må være åpne, om jeg går og lukker dem igjen så går han etter ti minutter og lukker opp igjen alle dører... Han har også skjønt hvordan veranda døra skal lukkes opp så vi har alle dører låst gitt.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...