Jump to content
Hundesonen.no

Folkehøgskole


Heidihj

Recommended Posts

Jeg har ett år til jeg skal søke på folkehøyskole. Jeg har bestemt meg for å ta friluftsliv og hundkjøring, men er usikker på hvilke skole jeg skal velge. Jeg står vel mest mellom 69* nord og Pasvik. Noen som har erfaring med disse skolene, og eventuelt andre som tilbyr den samme linja? Kom med både positive og negative sider med året dere gikk der. Jeg trenger all info jeg kan få. Har virkelig valgets kvaler her :heart:

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Arg! En smule irritert her nå ja. Hadde skrevet et langt svar til deg, men så ble alt bort pga det elendige nette mitt...

Jeg har gått villmarksliv med hundekjøring på Pasvik folkehøgskole og anbefaller virkelig linja og skolen. Fantastisk natur, fanatstiske personale på skolen og mange flotte opplevelser og nye venner. Jeg gidder ikke skrive masse om skolen nå, men du må bare spørre om det du lurer på. Har du vært inne på sidene til skolen?

Når det gjelder 69*nord eller pasvik hadde jeg utvilsomt gått for Pasvik. Både fordi 69* nord er en veldig liten skole med bare hundekjørings- og hestelinje (hvis de ikke har utvida i det siste) og pga lærerens syn på hundeoppdragelse stemmer dårlig med min. Det betyr jo ikke nødvendigvis at han ikke er flink, men jeg syns det er totalt unødvendig å banke bikkja for å få en god trekkhund. Og det mener læreren på Pasvik fhs også. Læreren på hundekjøringslinja er utrolig dyktig og en fantastisk trivelig kar.

Jeg vil også anbefalle deg å ta en titt på Øytun folkehøgskole. Jeg har ikke gått på den selv, men har hørt mye bra om den. De har også en friluftsliv og hundekjøringslinje.

Øytun og 69*nord er kristne folkehøgskoler, mens Pasvik er frilynt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal mest sansynlig gå på pasvik eller torshus folkehøyskole (hund og friluftsliv) neste år. Problemet mitt er at jeg er avhengig av å ha med egen hund, noe som er vanskelig de fleste steder. Men fra disse to skolene har jeg fått positivt svar om at de skal gjøre alt de kan for å få det til (men for å få lov må man ha en spesiell grunn/ha oppnådd noe + ha en nødløsning).

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk
Jeg skal mest sansynlig gå på pasvik eller torshus folkehøyskole (hund og friluftsliv) neste år. Problemet mitt er at jeg er avhengig av å ha med egen hund, noe som er vanskelig de fleste steder. Men fra disse to skolene har jeg fått positivt svar om at de skal gjøre alt de kan for å få det til (men for å få lov må man ha en spesiell grunn/ha oppnådd noe + ha en nødløsning).

Thorshus har et mer variert friluftsliv med klatring, dykking osv. enn det Pasvik har (snakker bare om selve linja med hundekjøring her), men mindre hundekjøring. Pasvik fhs har mer ren hundekjøring, snørekjøring osv og et Lars Monsen superlight friluftsliv. Pasvik fhs har også et tett samarbeid med f.eks. Svend Engholm. Men ikke så variert friluftsliv på linja som det Thorshus har. Torshus er vel også en frilynt folkehøgskole mener jeg å huske.

Ang hund kan man nok få til en ordning, skolene er jo ivrige på å få elever, men du har en utforing med hvem som skal passe hunden når du er på turer hvor hund ikke kan være med. Pasvik har f.eks. skoleturer til Russland, mens Torshus har (hadde ihvertfall) en lang seiltur hvor hund blir vanskelig. Så det gjelder å ha litt fantasi og finne løsninger pluss at man har en nødløsning i bakhånd som du sier.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Tok opp denne tråden igjen...

Jeg skal inn på Pasvik folkehøyskole til høsten der jeg får ha med Amira! :thumbs: Jeg har begynt å grue-glede meg veldig mye...! Jeg vet ikke helt ennå hvordan Amira skal bo, men læreren sa at vi skulle nok finne en løsning alle ble fornøyde med, så blir det vel sånn (håper jeg!) Amira har ikke akkurat tykk pels da, for å si det sånn.

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor tenker man ikke på Øytun folkehøgskole i Alta?

Norges første hundekjøringslinje og med en av Norges absolutt beste hundekjørere som lærer:)

Gikk der selv for to år siden og var kjempe fornøyd med året. Utrolig naturopplevelser, flotte turer, herlige hunder og jeg lærte kjempe mye om både friluftsliv, hundetrening og hund generelt. Miljøet på skolen var veldig bra, ingen intriger (som jeg har opplevd og hørt om på andre, mindre folkehøgskoler).

En kamerat hadde med seg setteren sin opp og det ordnet seg også fint. Bare å ta kontakt med skolene på forhånd:)

har du mulighet og lyst er det, uansett pasvik eller øytun utrolig bra med et år i finnmark, når får du oppleve det igjen? En helt annen verden som iallefall jeg er veldig glad for at jeg fikk oppleve:)

Lykke til med valget, folkehøgskole er bare best:)

www.oytun.no er hjemmesiden til Øytun og www.sautso.com er en side for tidligere elever. (om du skulle være interresert)

Link to comment
Share on other sites

Hmm, så rart? For det ordnet seg for kameraten min, men det er kanskje fordi han hadde jakthund og gikk jakt & fiske, mens du har lydighetshund og det ikke er noen linjer der det passer?

De sa at de hadde lett elever fått lov til det tidligere, men at det ikke hadde vært helt vellykket... :)

Link to comment
Share on other sites

Så gøy du drar til Pasvik til høsten Maren! :)

Jeg vurdere også Øytun :) Står mellom Øytun og Pasvik nå. Men har enda flere månder igjen på å bestemme meg. Jeg skal ikke ha med Elwira, så da går det jo greit akkurat den biten.

Gleder meg veldig til å starte på folkehøgskole!

Link to comment
Share on other sites

Da er du iallefall på en god tanke, et år i finnmark var helt fantastisk synes jeg. Selv kan jeg ikke gjøre annet enn å anbefale Øytun på det varmeste, da mitt år var fantastisk:) he he

Bare å ta kontakt på PM om det er noe du tror jeg kan hjelpe deg med;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...