Gå til innhold
Hundesonen.no

All makt i verden!


Mari
 Share

Recommended Posts

  • Svar 78
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ønsker du perfekt innkalling? En hund som tar kontakt som et tent lys når enn du måtte ønske? Er elitelydighet målet ditt? En hund som tar oppvasken, støvsuginga og barnepass? Da trenger du verdens be

"Lureoppskrift" Moghrebi lager og selger (for en billig penge) nemlig....... Og hundene EEEELSKER det Men nå skal det sies at jeg har laget selv, med suksess... Kanskje det er litt for bra (

Mari - du er kjempefiiiiin!! Ser ellers ut som noen kunne trenge både dehydrator og epilator! i forbindelse med tørking her

hmmm, Mari?

Vi kjøpte 30 kg halser idag, og tenkte å tørke iallefall 15 av dem, men lurer på... Kan man sette TO plater i varmluftovn samtidig? For det er jo ikke plass til 15 kg på ET brett liksom?

Vet du?

To plater burde gå helt bra - det vil bare ta lengre tid. Du må kanskje også bytte plass på platene underveis, da går det sannsynligvis litt raskere. Husk lav temperatur + døra på gløtt. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ooooh, skal døra stå på gløtt også? *løpe inn på kjøkkenet* :ahappy:

Nå er det i gang her nemlig! Men fikk kun plass til ca halve 15kgs sekken på en runde... Det vil si to plater i ovnen og en foran vifte ovn.. Så må ta en ny runde i morra når dette er ferdig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men dere, kjøper dere fra slakteriene? Før kunne jeg hente kjøtt fra et lokalt slakteri og gi til hundene, men så ble det strengere regler på dette og slakteriene hadde ikke lov å gi kjøtt til privatpersoner. Men nå leser jeg at det er flere som kjøper direkte fra slakteriene. Hm?

Ellers ble jeg veldig inspirert til å tørke godbiter selv her! :P Arn fortjener noen ekstra, ekstra gode godbiter! :ahappy:

forresten, kjøtt som blir tørket, hvor hardt blir det? Som frolic, kjeks?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg satte meg optimistiskt ned med 15 kgs sekken med halser, og renset og renset og renset og renset..... etter nesten 3 timer var jeg knapt halveis.

Resten av sekken havnet i fryseren for det begynte å demre for meg at dette har jeg aldri i verden plass til i ovnen. Fylte 2 brett altfor fulle og satt fortsatt igjen med nesten like mye.

Måtte legge de utover en Priorbakk som ble satt oppned og reise ned for å kjøpe ei bordvifte.

Hele herligheten ble båret ned i kjelleren hvor det fortsatt durer og går i vifta, uten nevneverdige tørre halser

Så, O`Store Godbit Dronning, hva jeg gjør feil ?

Eller er det bare å la alt dure å gå noen timer til, snu og vende mens venter på at Herligheten tørker ?

Og hvordan i all verden fikk du plass til dine 10 kg på ett brett ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har jeg nå satt igang med runde nr to... Totalt ble det 7 brett! Satse på det siste tørker nå også. Men mannfolka klager over ekkel lukt... Og jeg er tildels enig... Tror det ble litt for varmt for de i ovnen (nærmere 40 grader), og DE stinker det av i hele huset.. Mens de som står på vaskerommet med kaldvifte lukter det ikke noe av.. tempen på ovnen er nå skrudd ned en del, og det lukter mindre. Men kjenner det nok ja. Og de er faktisk litt ekle utenpå syns jeg.. men kanskje det er fordi de ikke er tørket ferdig helt enda??

Første porsjon lå vel til tørk i nærmere 27 timer... Nå ligger de i en åpen priorkasse og får lufte seg litt lenger. Oppdelig begynner nok senere :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kyllinghalser kan ta noe tid før de blir skikkelig tørre. Det er viktig at de får tørke helt. Hvis halsene er litt bøyde, så kan det være en idé å rette dem ut - da tørker de lettere. Det går også an å dele dem opp i 2-3 biter. Da blir de også i "riktig" godbitstørrelse.

Det er forøvrig lettere å tørke mindre mengder om gangen, heller enn å fylle stekebrettene til randen med råvarer.

Jeg anbefaler åpne, luftige kurver til oppbevaring av godbitene. Jeg har mine ferdige godbiter stående i kurver oppå kjøleskapet, og de fortsetter å tørke etterhvert som dagene går. På soldager setter jeg kurvene i vinduskarmen hvis jeg ikke er 100% sikker på at de er ferdig tørket. Når de er ferdige, holder de seg i evigheter i kurvene på kjøleskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

MARI! (eller evnt andre som måtte ha noe å si :P)

KAN du forklare meg hva jeg har gjort galt??

For det første... Det stinket i hele huset, ikke bare den dagen vi tørket, men i 1 uke etterpå, til tross for alle vinduer oppe OG duftlys...

For det andre... Halsene lå til tørk i 35 timer de fleste av dem, noen tilogmed i 48 timer. Og de ble ikke TØRRE. Altså, de så tørre ut, men var fettete å ta på, tiltross for at jeg skjærte bort ALT fett. (Brukte 3,5 time på dette)

For det tredje... Halsene lå i tilegg til tørk et døgn uten vifte osv, før jeg puttet dem i en papirpose for at de sku få enda mer tilgang på luft, samtidig som de lå pakket ned i en skuff.. Men idag?? Altså, x antall uker ETTER jeg tørket dem, sku jeg pakke de i poser, (for å fjerne den SISTE delen av LUKT i huset som mannen påstår han har kjent), så har de fått pels!! HVIT fin PELS over det hele.. Og så vidt meg bekjent så har ikke kylling pels i det hele tatt langt mindre kylling som har vært død og oppkappet i biter over lengre tid...

MØKKAGODBITER!

takke meg til doko og halvtørr frolic!

Jammen glad jeg ikke begynte på de siste 15 kg for å tørke også! De er nå pakket ned 5 og 5 i posen, og funker som frokost til snuppelupp sånn et par ganger i uka. Noe som jeg faktisk tror bikkja er mer fornøyd med også..

Og den siste delen av kyllinghalser med pels??? Den bærte mannen stolt ut i matavfallsdunken for 5 minutter siden, og jeg er HELT sikker på han kvelte et lite "hva var det jeg sa" på tur ut... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Lureoppskrift"

Moghrebi lager og selger (for en billig penge) nemlig.......

Og hundene EEEELSKER det :)

Men nå skal det sies at jeg har laget selv, med suksess...

Kanskje det er litt for bra (pels)gro-forhold hos deg PsychoLynx :P For ikke å snakke om "nesen" til mannen. Dobbel :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det tar faktisk lang tid å tørke kyllinghalser, og de krever personlig behandling for å bli lettere å tørke. Man må nennsomt behandle hver og en av dem før de lar seg tørke uten motstand. Det er kanskje derfor det koster såpass mye å kjøpe dem.

Jeg for min del tar 100 kr per 250 gram med hjemmetørket godis. Dette er snadder som jeg bruker dagesvis på å lage, og jeg tar med meg overskuddet til utstillinger og lure coursing-arrangementer, fordi en stadig større gjeng bekjente vil ha godisen. Det snåleste jeg har opplevd, var da en gjeng borzoi-eiere jeg knapt kjenner røsket til seg 8 poser på null komma svisj, fordi bikkjene insisterte. De fleste som kjøper overskuddet mitt er venner, men i dette tilfellet var det rett og slett at jeg passerte en gjeng borzoi-folk på en utstilling med etpar poser godis, og hundene overfalt meg. Før jeg visste ord av det var alt jeg hadde av godis solgt, og det før den "vanlige" gjengen (saluki- og whippet-folk) hadde fått uttale seg. Jeg fikk massive klager fra Den Vanlige Gjengen da jeg nådde bort til dem...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Jeg skal kjøpe meg dehydrator til anna bruk, men kanskje jeg kan bruke en av skuffene til å tørke hundemat. Har hørt om å tørke f.eks. pølse i en slik. Man kan ha både med og uten varme, da opp til 40 graders varme. Non som har efraring med dette, og går det an for meg som er veggis å tørke min mat øverst og tørke f.eks. lever underst, eller vil hele dehydratoren stanke død og ******* og ødelegge min deilige frukkkkt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ingen erfaring med dehydrator, men hvis du skal bruke varme så anbefaler jeg deg å IKKE tørke lever sammen med noe som helst av frukt og grønt. Du får forøvrig mye bedre godbiter om du tørker uten varme. Det tar litt lenger tid, men det bevarer næringsstoffene langt bedre enn om du bruker varme.

Hvor mye koster en sånn dehydrator, forresten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er mine godbiter "ferdig".. Jeg var lat, og skjærte ikke vekk fettet, noe som resulterte i klissete, ekle godbiter som i skrivnde øyeblikk har flytta ut på trappa pga stank..!

Selve kjøttet tørket fint, mens fettet bare ble ekkelt..!

For ikke å snakke om at det stinker i hele huset da.. haha!

Og det værste av alt er at bikkja fan ikke vil ha de engang! Hun SPYTTA DE UT!!!!

Utaknemlige beistet <_< <_<

Så her blir det donasjon av goddis til alle hunder i min omkrets som vil ha!

Jammen godt det er utstilling til helga, og jeg har noen venner med alltetende bikkjedyr! :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
  • 3 years later...

Ble veldig usikker på om jeg skulle tørre å tørke kyllinghalser eller ikke. Ser at jeg fort kan gå på en smell ved å kjøpe 15kg sekker med dette, og så stå der med 2 kilo i ovnen og tårer i øynene fordi jeg ikke orker lukta mer og at de *aldri* tørker. Er det noe tips som hjelper, f.eks å snitte de på langs, slik at man får litt varme inn mot benet, eller er det bare tull?

Har i grunn ikke noen egnet plass å tørke de på heller, det må jeg i så fall gjøre om jeg skal passe huset til mor mi en uke i løpet av våren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble kjempeinspirert, og tørker nå den siste koteletten i ovnen. Og jeg TROR jeg har en tørkefunksjon (vifte med en dråpe under?) faktisk, for det har blitt merkbart tørrere bare på en halvtime.

Nå er jeg spent, kanskje jeg for alltid skal slippe pølse-klin og å finne igjen poser med råtten godis!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Godt tips! Bruker selv bare å koke rent kyllingkjøtt, koteletter o.l som godbiter, da jeg ikke ønsker å proppe hunden med noe kunstig skit.

Så bare kutter jeg det i små teringer og slenger noen poser i fryseren også, så tiner det raskt når det skal brukes, kan gjerne gis bare halvtint også.

Kyllinghalser skal jeg prøve å få tak i, orker ikke å lage godbiter av det, men så snadder ut som rått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hun får også en god sykkeltur hver morgen, noen ganger med trekk og andre ganger uten. I løpet av uken trener vi også lydighet, svømming, rallylydighet og spor. De siste månedene har vi fokusert mye på ro-trening i offentlige områder med mange folk og hunder. Hun er i god form og har en slank kroppsbygning, men sliter med å roe seg ned når vi er ute, selv om hun lett finner roen innendørs. Tidligere kastet vi dessverre en del pinner og ball på turer, men jeg innså i senere tid at det er med på å skape mye stress. Derfor har vi sluttet med dette for en god stund siden. Jeg forstår at dette har bidratt til å bygge opp stressnivået hennes utendørs. Men ellers har hun vært slik jeg beskriver henne, helt siden vi fikk henne.
    • Søk er fint, men ellers synes jeg det virker som det kan være litt mye løping og stress-jobbing, enn ro og fokus. Jeg ville droppet kasting av ball/leker/apport, og agility. La henne løpe litt fra seg, og så ta økter med roligere øvelser. Lengre søk, flere gjenstander, rolige øvelser som sitt, dekk, stå, veksling mellom posisjoner, gå fot, og andre roligere lydighetsøvelser. Bli-øvelser krever også fokus og selvbeherskelse. Det kan også være det hjelper å gi henne oppgaver på tur. Selv om jeg i prinsippet er motstander av at hunder skal gå fot på tur, så kan det være en idé å gjøre det for noen strekninger. Variere med å veksle hvilken side hun går på (etterhvert bytte side under gange, og veksle mellom å bytte side ved å gå foran eller bak deg), snurr mens dere går fot, osv. Ta korte stopp med gjennomgang av et par øvelser. Hopp opp på steiner og benker dere går forbi. Og stopp innimellom og kast en neve godbiter i grøftekanten så hun får søke opp. Dette høres ut som en hund som kjeder seg på tur, og trenger litt fokus og jobb. Gjør det lønnsomt å ha slakt bånd når dere ikke fokuserer aktivt på en oppgave. Bruk kontaktkommando litt før båndet blir helt stramt, og belønn kontakt og nærhet til deg. Og ja, det tar tid og tålmodighet!
    • Det er en border collie på 2 år. Før tur får ho løpe fra seg på et jorde en halvtimes tid. Da pleier vi også å leke litt søk med ulike gjenstander som ho skal finne. Eller så trener vi litt agility hvor hvor ho også får kjørt seg litt både mentalt og fysisk, men ho er likevel alt for gira og stresset på turen etterpå.. 
    • Gulvredsel er ikke uvanlig på en del raser. Hvilken rase er det? Selv om søsknene ikke har det ligger det også typisk i genene, det er jo arven bakover som er relevant her. Jeg ville jobbet med å gjøre det å gå gjennom dører en positiv ting. Finn en ukjent døråpning, la hunden stå nærmest døren. Stå på avstand, og belønn at hunden ser på døråpningen. Hvis hunden beveger seg nærmere på egenhånd, belønn igjen. Ikke gå for fort fram, og belønn gjerne med å ta noen skritt bort fra døråpningen igjen innimellom. Ta pauser, men la hunden selv også styre tempo mot og gjennom døren. Gjør dette med både kjente og ukjente dører en periode, og se om adferden endrer seg.
    • Jeg har en hund på 11 måneder som er litt merkelig. planen er at vi skal stille han ut etterhvert . Men vi har et problem han er ikke glad i «dør listene» inn til nye bygninger eller rom.. Vanskelig å få han inn i rom, da han nekter å gå inn.. vanskelig å motivere og det har skjedd at han har kommet ut av båndet når vi har vært på vei «inn» . Andre steder igjen kan dette gå helt fint.. Vi trenger tips å råd til at han mestrer å gå gjennom døråpninger over dørlistene, hvordan gjøre dette på en god måte slik at det ikke blir noe verre .. vi har også perioder der han kommer inn i det nye rommet / bygningen , blir han usikker på underlaget og snuser på «parkett skillene» akkurat som han reagerer på lister og planke skillene i gulvet . Han går på det, men er ikke akkurat komfortabel. (han går som regel bare rett fram akkurat som han har en sti) Andre steder igjen kan dette gå helt fint. Vi har valgt å bare overse det , til han løser det selv og skjønner at det ikke er noe skummelt med tanke på «spøkelsesalderen» . Det som jeg ønsker råd om er hvordan få hunden til å mestre å gå inn i nye rom? Vi skal stille han ut etterhvert , og blir det innendørs er jeg redd for at han ikke vil trives da han ikke er komfortabel med å gå inn i nye rom eller å gå på ukjente underlag.. Vi har han med jevnlig på nye ting i nye miljøer, men ikke vært rundt på utstillinger enda.  noen som har vært borti dette ? han er veldig sta og litt vanskelig å motivere da staheten er sterkest😅 ingen av søskene har redsel på gulv, men de kan reagere på lister eller streker. Men det har gått over når de har blitt voksne på de andre kullene .. De har blitt godt sosialisert hos oppdretter og gått på ulike underlag og vært i forskjellige rom. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...