Gå til innhold
Hundesonen.no

All makt i verden!


Mari
 Share

Recommended Posts

Det spørs litt på hvor mye det har fått rent av seg først. Men det blir jo noen timer. Når de har fått en bra skorpe legger jeg de bare på benken for fullstendig tørking i noen dager. Men da forsyner jeg meg fra haugen innimellom (og gir til bikkjene, din ekling!). Forøvrig virker det som bordvifte tørker bedre. Jeg kjørte dobbelt opp denne gangen, og selv om jeg ikke hadde bakepapir under de i ovnen brukte de lengre tid enn de på benken. Ble litt overrasket faktisk.

Det lukter som rå lever. Og mindre og mindre etterhvert som det tørker. :ahappy:

Men jeg har ikke bordvifte, så det må bli i ovn :P Jeg har varmluftsovn da, det hjelper kanskje litt? Må teste ut.. Og jeg pleier og å forsyne meg av haugen innimellom (og gir til bikkjene ja *ler*).

Japp. :P Töddel jobber for gresstrå liksom, alikevel er det litt ekstra stas å ha ordentlig godis å tilby noen ganger, laget med omhu. Den samvittighetsgreia er der definitivt. Tror det smitter over å bikkja og jeg, for Töddel gikk jo helt rundt seg sjæl i tilbud av atferd under bildesession i går. Teite Idioten. :P

Bikkjer er teite sånn, som regel, veldig takknemlig for nesten ingenting - er det ikke derfor vi liker dem da? De er så enkle å tilfredsstille, en pitteliten leverbit eller lignende, og livet er en fest nesten :P

Trøgstad er forresten ved Askim, Vilde :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 78
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ønsker du perfekt innkalling? En hund som tar kontakt som et tent lys når enn du måtte ønske? Er elitelydighet målet ditt? En hund som tar oppvasken, støvsuginga og barnepass? Da trenger du verdens be

"Lureoppskrift" Moghrebi lager og selger (for en billig penge) nemlig....... Og hundene EEEELSKER det Men nå skal det sies at jeg har laget selv, med suksess... Kanskje det er litt for bra (

Mari - du er kjempefiiiiin!! Ser ellers ut som noen kunne trenge både dehydrator og epilator! i forbindelse med tørking her

Men jeg har ikke bordvifte, så det må bli i ovn :P Jeg har varmluftsovn da, det hjelper kanskje litt? Må teste ut.. Og jeg pleier og å forsyne meg av haugen innimellom (og gir til bikkjene ja *ler*).

Jepp, det funker fint det og. Bare skru ned tempen som sagt, og regn med at det tar litt tid.

Bikkjer er teite sånn, som regel, veldig takknemlig for nesten ingenting - er det ikke derfor vi liker dem da? De er så enkle å tilfredsstille, en pitteliten leverbit eller lignende, og livet er en fest nesten :P

Jeg er overbevist om at de er ekstra takknemlige når vi legger litt job i å tilfredstille dem! Da legger de seg om natten og vet at de er elsket. :P

Jeg er totalt sjarmert av Mari jeg :ahappy:

Jeg også!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skar opp et kg svinelever (jada, dyret er bortskjemt) i tynne strimler og satter i ovnen på varmluft og ca 30 grader. Det tar LANG tid når det ikke har rent av seg. Tror mitt stod i omtrent et døgn, og selv da kunne det nok stått lenger. Tok det ut og la det i en skål på kjøkkenbenken og funker fint som bare det. Litt lukt blir det, og ja, jeg har sart nese. Men kan ikke sammenlignes med om man koker leveren først eller kjører den på høyere temperatur. Jeg har dog den erfaring at flere hunder foretrekker den varmebehandlet - antakeligvis fordi den lukter( og smaker?) mer da.

Samme metode funker forøvrig på pølser og fiskepudding også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bare kjøpt ferdig tørkede kyllinghalser når jeg har kommet over det (merkelig nok ser det ut til at det er umulig å få kjøpt på utstillinger på Østlandet?), sikkert til en litt annen pris... Må prøve dette!

Men, det jeg skulle si: HELE kyllinghalser, når de er litt "bøyde", er utrolig bra å bruke som "agn" (bait) på utstilling! :)

Hvis det er ordentlig "krok" på er det lett å holde i uten å miste den når/hvis hunden får smake, og skal du belønne holder det med en "sleik" så hunden ikke blir stående og gomle. Ikke er de klissete i lommen, heller! :)

Så gjelder det bare å ikke gjøre samme tabbe som jeg gjorde en gang: I dét alle i klassen skulle springe etter å ha stått oppstilt første gangen, stappet jeg i min nervøsitet hele nakken inn i hundekjeften... Bikkjen holdt på å bli kvelt. :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en kresen hund så dette må prøves:)

Men, du skriver at man kan bruke en vanlig bordvifte også. Jeg har en sånn hvit vifte med en sånn sak som surrer rundt inni om du skjønner. Kan denne brukes også? Det blir jo bare kald luft fra denne da.

Men, når man tørker i stekeovn, har man døren på gløtt eller helt igjen da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 months later...
Men, du skriver at man kan bruke en vanlig bordvifte også. Jeg har en sånn hvit vifte med en sånn sak som surrer rundt inni om du skjønner. Kan denne brukes også? Det blir jo bare kald luft fra denne da.

Jepp, den kan fint brukes. :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også en av de (få?) som tørker egne godbiter til hundene mine. I helgen har jeg tørket tunger, hjerter og griseører. Tunger er faktisk geniale å tørke bare man skjærer av den bakerste delen av tungen - de var nesten ferdigtørket over natten.

Griseørene var ferske og kjempestore. Jeg klipte av nederste del av "ørefestet", la det på en rist i går kveld og i dag tidlig var det nesten helt tørt! Store fine tørre griseører som ikke er røkt eller varmebehandlet. Billig og så mye bedre enn de man får kjøpt til en latterlig høy pris andre plasser. Lever lufttørker jeg også. Orker ikke stanken det blir av varmebehandlet lever.

Jeg har også tørket lunger og struper. Sistnevnte tørker på et blunk og er helt genial tyggegodis. Lungene tok litt tid da det var store lunger og jeg delte dem opp etterhvert som de tørket. Kyllinghalser har jeg forsøkt å tørke men det tok litt tid - sikkert fordi jeg ikke skar vekk overskuddsfettet.

Nå er jeg så heldig at jeg har "kontakter" som jeg får bestilt råvarer fra. Hundene elsker det, det er mye billigere enn butikkjøpt godis og så er det sunt og magert.

En annen ting er at når jeg har en hund eller to som skal gå litt ned i vekt reduserer jeg mengden kjøtt/fett/V&H og erstatter det med tørkede (eller rå) lunger, hjerter eller annet magert snacks jeg har liggende. Det blir minst like godt samtidig som det blir litt magrere kost for dyret.

Alt dette foregår på mitt lille kjøkken, det eneste jeg bruker er en rist og bordvifte. Bordvifte er et must for da tørker det ganske fort. Det er *minimalt* med lukt. Det eneste som lukter er lever, men det er ikke mye det lukter så lenge det lufttørkes. Men, som sagt, bordvifte er et must :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er atter en "selvtørker" :)

I helgen har jeg delt og delt og delt ca 6 kg lunger. Først en snartur i ovnen på 100 grader for å få en skorpe, deretter 50 grader til de er halvtørre og lett skjærbare i mindre strimler (eller litt større "kjeks"-biter istedenfor tørre hundekjeks). Nå henger hele "lunge-balletten" på snorer og over grønne grinder til luft-tørking på kjøkkenet. Med vifteovn når jeg er hjemme.

Er spent på å komme hjem idag. Har mine vakre små falt for fristelsen å bryte seg gjennom dør-grindene for å komme til godbitene tro? De var überflinke igår, kun en snar-tur bortom for å få det bekreftet at det virkelig VAR god-biter som hang der. Slafs om munnen og så i sengen sin og *glede seg* til de er ferdige ;) Men seff vanker det smaksprøver underveis.

Griseørene deler jeg og fryser dem ned i mindre biter. Riktig en deilig og avkjølende godbit på varme dager. Mine sutter og slafser på griseøre-isen sin og stor koser seg ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

EH, bare et lite spørsmål til: Oh store oppfinner av tørking..

Kan dette gjøres med vogh???

og et lite spørsmål til: når du nå har tørket, og legger de i en gammeldags syltøytglass, hvor lenge holder de på benken da??

Jeg kunne sikkert funnet utav dette selv,jeg lærer jo av erfaring. Men jeg er såpass lat,og gammel at jeg foretrekker å lære av andres erfaringer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Debbie,

V&H er dårlig egnet til tørking. Du trenger råvarer som har minst mulig fett, og som kan deles opp i passelige biter.

Jeg lager godbiter av hjerter, lever, nyrer, lunger, struper/luftrør, osv osv. Når de er ferdig tørket oppbevarer jeg dem i brødposer i romtemperatur. Men først oppbevarer jeg dem i flettede kurver oppå kjøleskapet i noen dager, så jeg er helt sikker på at de er tilstrekkelig tørre.

Akkurat nå har jeg 10 brødposer med ferdig godis, og fem kurver med nesten-ferdig nam oppå kjøleskapet. De sju hundene som akkurat nå er her i huset (hvorav fem er på besøk) vet akkurat hvor godbitene er. De fotfølger meg hver gang jeg går på kjøkkenet. Rart, det der...

Rox

Scener fra et sloughiliv: http://picasaweb.google.com/rox.meyer/EtSloughiLiv

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Debbie,

V&H er dårlig egnet til tørking. Du trenger råvarer som har minst mulig fett, og som kan deles opp i passelige biter.

Jeg lager godbiter av hjerter, lever, nyrer, lunger, struper/luftrør, osv osv. Når de er ferdig tørket oppbevarer jeg dem i brødposer i romtemperatur. Men først oppbevarer jeg dem i flettede kurver oppå kjøleskapet i noen dager, så jeg er helt sikker på at de er tilstrekkelig tørre.

Akkurat nå har jeg 10 brødposer med ferdig godis, og fem kurver med nesten-ferdig nam oppå kjøleskapet. De sju hundene som akkurat nå er her i huset (hvorav fem er på besøk) vet akkurat hvor godbitene er. De fotfølger meg hver gang jeg går på kjøkkenet. Rart, det der...

Rox

Scener fra et sloughiliv: http://picasaweb.google.com/rox.meyer/EtSloughiLiv

Du hadde nok blitt bestevenn med mine hunder og :P Kan jeg spørre deg om hvor du kjøper slike "ekle" ing som lever, hjerter, nyrer, lunger osv. og hvor mye man betaler for slike ting?

Samboeren min får fnatt når jeg steiker kjøttdeig og pølser til bikkjene og sier jeg skjemmer dem bort. Det han EGENTLIG er mest redd for er at maten hans skal forsvinne ut av kjøleskapet før han har fått spist det :rolleyes: Også er han verdens største pingle, så lever, hjerter og slike ting hadde jeg nok fått hatt i fred. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lurte litt på.. Varmluften min har bestemt seg for at det er barnslig å være varmluft, og vil heller være kaldluft. <_< Kan det funke like fint som en bordvifte? Å tørke ting inni der tenkte jeg på...

Hvis en bordvifte funker, Marianne- så bør jo en "ikke-fungerende-varmluftsvifte-nå-kun-kaldluftsvifte" funke også :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis en bordvifte funker, Marianne- så bør jo en "ikke-fungerende-varmluftsvifte-nå-kun-kaldluftsvifte" funke også :P

Jada frk sarkastisk ( :P ) jeg tenkte jo det jeg og, men vet ikke om det funker inni ovnen, jeg har skikkelig ikke peiling på sånt så da er det like så greit å spørre :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jada frk sarkastisk ( :P ) jeg tenkte jo det jeg og, men vet ikke om det funker inni ovnen, jeg har skikkelig ikke peiling på sånt så da er det like så greit å spørre :P

*ler* Sett opp ovnsdøra da, så får du eksagt samme funksjon som med bordvifte :P Da er du iaf helt sikker på at det bør funke (for det må jo det.. sukk, nå ble jeg litt usikker jeg også.. )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du hadde nok blitt bestevenn med mine hunder og :P Kan jeg spørre deg om hvor du kjøper slike "ekle" ing som lever, hjerter, nyrer, lunger osv. og hvor mye man betaler for slike ting?

Samboeren min får fnatt når jeg steiker kjøttdeig og pølser til bikkjene og sier jeg skjemmer dem bort. Det han EGENTLIG er mest redd for er at maten hans skal forsvinne ut av kjøleskapet før han har fått spist det :rolleyes: Også er han verdens største pingle, så lever, hjerter og slike ting hadde jeg nok fått hatt i fred. :P

Jeg kjøper eklighetene direkte fra slakteri, men lever kan du finne i frysedisken hos de fleste dagligvarebutikker. Har du en slakterbutikk i nærheten, så kan du også be dem om å bestille sånt til deg. Men det har dessverre en tendens til å bli ganske dyrt da. <_<

Hvis du er lysten på å erte sambo for hans bekymringer, så kan du jo alltids bestille 10 kilo værtestikler og legge i kjøleskapet. Hvis sambo ikke besvimer da, så vet ikke jeg... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøper eklighetene direkte fra slakteri, men lever kan du finne i frysedisken hos de fleste dagligvarebutikker. Har du en slakterbutikk i nærheten, så kan du også be dem om å bestille sånt til deg. Men det har dessverre en tendens til å bli ganske dyrt da. <_<

Du bor jo bare "rett borte i gata her", så jeg lurte litt på hvilket slakteri du kjøper fra? Og hvor billig er det å kjøpe fra de i forhold til å bestille fra butikk? Tipper frøknene her hadde blitt veldig glad for tørka innvoller i alle mulige varianter, nemlig :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Litt kortere tur i dag, med Maps Timeline på. Viste seg at den kortere turen var 44 min uten stans. Ikke rart Ede ble sliten i går.  Det er altså padde flatt rundt her vi bor nå, og Mutterns gamle traver av en hjerne som har navigert i by og kuperte landskap hele livet, den tolker tydeligvis alt synlig som mye nærmere enn det egentlig er. Får mæppe rute i en æpp og sjekke nøyere før vi går nye turveier fremover. Ede har ikke oppdaget verken pinner eller bading ennå, og aner ikke hva slags paradis av et lykkeland mange andre hunder synes han sitter i her.
    • Han er utrolig søt og pen 😍 Jeg hadde slitt veldig med å ikke la det søte kjekkastrynet der få tvinne meg rundt potene. 
    • Takk, han er nuskesnusk kosemos søtnos når han ikke har biteraptus. Gikk en for lang tur i sted. Kjempekoselig på sandstrand i vindstille solnedgang og utforskning av ny og finere hjemvei, helt til han ble sliten og ville være hjemme uten å gå resten av veien som ikke luktet kjent. Veier ca 22 kg nå. Lettere å feilberegne sånt med mindre valp.  Tørst ble han også, og det er vanskelig å forklare en valp at det er dumt å drikke skittent sølevann når vi er hjemme om 5 minutter. Følte meg som en sadistisk mishandler hver gang jeg måtte dra ham unna en søledam.  Vel hjemme ville han jeg skulle legge meg sammen med ham (for å være sikker på at jeg ikke forsvinner ut av rommet? Han er skikkelig borrelås. Kun når han sover virkelig dypt jeg kan forlate rommet uten min personlige livvakt på post.) Han ble frustrert og prøvde bite og true og trekke meg til sengen. Han fikk viljen sin på det fordi han var ute av seg overtrøtt og trengte sove umiddelbart. Sover som en stein nå, og jeg tør ikke reise meg og gjøre noe, for tvert han er ute av dyp søvnfase våkner han av den minste bevegelse, spretter opp og er på jobb som personlig livvakt og assistent igjen. 
    • Jeg tyvtitter litt på insta, du er utrolig flink med ham og han virker jo som den perfekte hund. Jeg tviler ikke på at det er mye jobb og utfordrende i blant altså. Fortsett slik!
    • Hei og hå, lenge siden sist nå!  Tempo har blitt 1 år gammel 🎂 I den anledning har vi tatt HD og AD røntgen med topp resultat! HD: A og AD: 0. Veldig glad for det. Så da kan vi kjøre på med agility fremover uten å bekymre oss for den biten.  Vi har allerede gått et agilitykurs til etter jul, agility basic. Første kursdag gikk kjempebra. Han er en heit hund med mye motor, og kan fort gire seg opp litt vel mye og bikke over i stress. Men det var håndterbart på første treningen. Andre gang var han helt umulig. Det var en ganske utfordrende bane, og allerede hinder nummer 1 hadde vi utfordringer da det var et skrått hinder. Han koblet helt ut, gikk masse rundt og snuste, var lite samarbeidsvillig og jeg tenkte nesten at det bare var å gi opp agility. Satse på en mer beroligende sport. Men på siste kursdagen var han så fin å jobbe med igjen 😃 Vi må nok bare finne ut hvordan jeg best kan legge til rette for at han skal mestre oppgaven, og balansere det veldig i forhold til å ikke la han bikke over i for høyt stress. Jeg må også være nøye på å ikke la han ruse rundt på egenhånd, men gi han tydelige oppgaver.  Ellers trener vi jevnlig rally lydighet, lydighet i forbindelse med bruks, feltsøk og spor. Han har endelig kommet litt forbi den verste unghundsfasen hvor andre hunder er kulere enn alt, og klarer å fokusere mer og mer på trening. Deilig 😊 Feltsøk har vi trent mye alene, så han får påvirkning av at jeg går ut i feltet og ligger ut gjenstandene mens han er bundet fast i et tre. Jeg legger stort sett alltid 3-4 gjenstander ut, og lar han hente alle, med belønning i mellom. Vi har ikke trent på lydigheten på start enda. Med forrige kelpien fikk jeg kommentar på brukskurs at hun var "for lydig". De ville ha mer driv og lyst i søket, hvor jeg nok fort hadde krevd lydighet på startlinjen fra henne. Så nå prøver jeg å la Tempo få skikkelig søkelyst og driv med å ikke medta lydighetern helt enda. Så får vi se hvordan det går 🤣 Vi jobber iherdig med å få inn avlevering av gjenstander i utgangsstilling. Så langt får jeg han bare til å holde gjenstanden i utgangsstilling. Det å gå inn i utgangsstilling med en gjenstand i munnen, og sette seg, det er litt vanskelig enda. Jeg skylder på mannehjernen som ikke klarer å multitaske 🙈 I spor er han blitt mye flinkere til å plukke pinner. Nå trenger vi å trene mer på fremmedspor tror jeg. Vi er meldt inn i en brukshundklubb, og gleder oss til å få være med på både spor og feltreninger her fremover.  I starten av april reiser vi til Sverige for å gå MH. Det blir veldig spennende! 😄 Glemte nesten å skrive at vi har også debutert på utstilling! Jeg var skikkelig nervøs før vi skulle inn i ringen, og jeg har ikke vært nervøs på hundeutstilling på kanskje 16 år 😅 Dommeren så skikkelig streng ut, ringsekretæren og skriveren like så. Men da vi kom inn i ringen var dommeren så hyggelig! 😄 Første kommentaren vi fikk var "herlig humør". Da dommeren skulle ta på Tempo og stod først å snakket til han, så gjorde han alle triksene han kunne omtrent. Sitt, dekk, osv. Da sa dommeren "åå, kan du sitte, kan du dekke, du kan jo alt"! Så hyggelig opplevelse 😊 Vi var alene i ringen og Tempo stod som en påle! Det endte med BIR junior, BIR og CERT! Så da måtte vi ta med treningen å få gå i gruppen og Beste junior. Her fikk vi litt andre hunder sammen med oss i ringen, og Tempo var så morsom. Han løp rundt og virket som han tøffet seg for de andre hundene der han løp med halen rett til værs og bjeffet litt på de andre 🤣 Men alt i alt oppførte han seg ganske fint i grupperingen og.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...