Jump to content
Hundesonen.no

Jeg har noen (teite) spørsmål ang utstilling


MariaN

Recommended Posts

Diesel blir ett år den 16 feb. Vi har vært på tre valpeutstillinger, men nå er han jo Junior :)

Da lurer jeg på:

Hvilke utstillinger på han være med på for å få cert og championtittel (om han viser seg å være Ok).

Jeg ser på NKK sine sider: De vi skal være med på til våren, står det kun 'utstilling' bak, må vi være med på de det står stor cert på, eller han han få det uansett??

Er det ikke noe med at han må ha få og så mange cert før han han bli champion? :)

Kan han komme på andreplass i rasen OG få cert??

Jeg blir så forvirret av dette tullet, og blir enda mer stresset når jeg står i ringen og skjønner ingenting ;)

Takk for svar, det kommer kanskje flere nybegynner spm.

--

Disse skal vi garantert være med på:

Sunndal Hundeklubb - 27.04.

Sunnmøre Hundeklubb - 24/25.5.

Surnadal Og Rindal Hundeklubb - 21.6

Oppdal Hundeklubb - 22.6

Vestnes Hundeklubb - 13.7

Skal også være med på noen i trondheim, men vet ikke hvilke.

Link to comment
Share on other sites

Sånn enkelt og greit så må hunden din ha minst 3 cert for 3 forskjellige dommere. ETT av disse certene må være et såkalt stor-cert, dvs det må være tatt på enten en NKK-utstilling (internasjonal utstilling) eller raseklubbens spesialutstilling der det deles ut stort-cert. I tillegg må ett av certene være tatt etter at hunden har fylt 2 år.

For å få cert må han først få tildelt CK for å gå videre fra sin klasse (ck betyr championatkvalitet og er noe dommeren kan tildele hunden dersom dommeren mener den holder championatkvalitet). Har han fått det, skal han konkurrere videre i beste hannhundklasse - da mot alle andre hannhunder fra andre klasser som også har fått CK. Den hunden som står først av de hundene som ikke allerede er norsk utstillingschampion, tildeles certet (han kan mao få cert selv om han står som nummer 4 forutsatt at alle de foran allerede er champions).

Link to comment
Share on other sites

Disse skal vi garantert være med på:

Sunndal Hundeklubb - 27.04.

Sunnmøre Hundeklubb - 24/25.5.

Surnadal Og Rindal Hundeklubb - 21.6

Oppdal Hundeklubb - 22.6

Vestnes Hundeklubb - 13.7

Skal også være med på noen i trondheim, men vet ikke hvilke.

De du nevner her kan du ikke få storcert på, men det kan du på NKK Trondheim som vel er helgen etter Oppdal (bruker å være i alle fall).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...