Jump to content
Hundesonen.no

Provosert!


Stine Pernille

Recommended Posts

Såfremt du fremstiller historien riktig og ikke holder kjeft om at Ace bjeffet eller gjorde noe som kunne skremme så gir man bare blaffen i folk som maser akkurat som man gir blaffen i folk som tuter og viser fingeren når de kjører bil.

Du skriver "slengt i trynet", men personen som sa dette gikk 10 meter bak dere. Det vil si at han egentlig ropte det etter dere, eller?

Link to comment
Share on other sites

Det er jo forståelig at folk kan være redde for hunder, og spesielt løse hunder.. Det er jo båndtvang de aller fleste steder, og da vil det jo alltid være noen som reagerer når man ser noen som bryter forbudet. Og det har man vel all rett til å reagere på.

Det var jo en drøy ting å si ut av det blå, men jeg kan jo forstå misnøyen..

Link to comment
Share on other sites

Har fått samme kommentaren selv en gang.

Mulig det var på grunn av hvordan jeg var kledd, men det er ikke godt å vite hva enkelte tenker.

(Les: Tatovert skjeggete tulling med dyre solbriller og stor farlig hund.)

Jeg hadde da selv hatt en dårlig dag da jeg fikk kommentaren, svelgte tungt og svarte høyt og tydelig:

Joda, jeg vet det at jeg og folk som meg aaaaldri skulle hatt hund, men er du klar over at folk som deg aldri skulle hatt stemmebånd?

Kjerringen ble synlig sur(ere) og gikk uten å si noe mer.

Jeg pleier normalt sett ikke å svare folk på denne måten, men i en gitt situasjon er det godt å ha evnen til å gjøre det...

Link to comment
Share on other sites

Hva i huleste gjør man når man får slengt i trynet at slike som deg ikke skulle hatt hund...

(fordi jeg gikk med Ace løs ved siden av meg på fortauet, 10 meter foran denne visse personen)

Arg... *irritert*

Hva med å ignorere de? :lol:

Link to comment
Share on other sites

Kom vedkommende bort og bare sa det til deg uten noen som helst grunn? Bare ved synet av deg og hunden din, eller skjedde det noe som gjorde at du fikk dette slengt til deg?

Ace gikk fint ved siden av meg, vi trener, og hun 10 m bak oss. Roper frem: "ta den der hunden din i bånd". Vi går videre, fortsatt 10 m foran denne personen, hun hadde aldri tatt meg igjen. Heheh.

Hva med å ignorere de? :lol:

Ikke så lett når denne personen oppsøker meg da jeg putter Ace i bilen. Om hun er så grådig redd hadde hun vel ikke turt å komme bort til meg og hunden da. Er prinsippsak tror eg. Men men, eg tok rolig av meg overtrekksbuksen, ignorerte denne plagsomme sjelen og tuslet videre. Hun stod der å kjeftet og smelte, og fortalte meg ditt og datt om meg og min hund. Like før jeg tente på alle plugger, men det hadde blitt meget ubehagelig for denne damen.

Link to comment
Share on other sites

Ace gikk fint ved siden av meg, vi trener, og hun 10 m bak oss. Roper frem: "ta den der hunden din i bånd". Vi går videre, fortsatt 10 m foran denne personen, hun hadde aldri tatt meg igjen. Heheh.

He he. Trur jeg bare hadde ledd av slike ting. Noen slenger med kjeften ved hver minste lille anledning...

Hadde det skjedd noe på forhand, så er jeg selv ekstremt rask å beklage meg selv om jeg selv ikke synes at det er noe å beklage over. Og det "avvæpner" en konflikt ganske fort faktisk. Selv sure gamle tanter blir ganske lette å ha med å gjøre bare man "bukker og skraper" litt. :lol: Da er det "Oi. Nei da. Ingen fare." Og så går de blid og fornøyd videre.

Link to comment
Share on other sites

Vanskelig det der med båndtvang.

Den sure damen hadde nok "loven" på sin side, så egentlig skulle du kanskje ha hatt hunden i band igjen.

Var det ikke båndtvang der så var jo din reaksjon bra i forhold til hav dne kunne ha vært om du hadde blåst ut :rolleyes:

Båndtvang i marka ja, er jo forståelig det. Men har hatt min hund løs der likevel jeg. Nå skal det sies at det var kl 2 om natta. Hadde det kommet folk der da hadde jeg blitt forskrekket. Så mange nattugler er det vel ikke rundt omkring som tar seg en tur ut i mørke skogen for at bikkja skal få leke?

Link to comment
Share on other sites

Hehe, nå anser jo jeg meg som forsvarlig og ansvarsfull hundeeier, men tror de fleste ville tent på pluggene når en vilt fremmed kommer å sier at : "Du skulle ikke hatt hund". Hvilket grunnlag har man egentlig for å si det, når hunden ignorerer dette menneske, er rolig og opptatt med sitt... nei, det er sannelig mye jeg skulle sagt tilbake, men "grei" som jeg er snudde jeg bare ryggen til. Høhø. Men ingen skal komme her å fortelle meg at jeg ikke skulle hatt hund. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Tatt fra Hundeloven:

"Kapittel 2. Sikring av hunder

§ 4. Alminnelige regler om sikring av hund. Vilkår for å la hund være løs

Hunder kan være løse bare når de

a) blir fulgt og kontrollert på aktsom måte, eller

b) er forsvarlig inngjerdet på et sted som ikke er åpent for allmenn ferdsel.

Den som holder en hund i bånd, skal være i stand til å ha kontroll med hunden, hvis de ikke blir ledsaget av noen som har slik kontroll.

Hundeholderen skal påse at hunden ikke farer mot, hopper på, forfølger eller stiller seg i veien for folk som ikke godtar dette. Har en hund dette for vane, skal den bli holdt i bånd på steder som er åpne for allmenn ferdsel.

Hundeholderen skal vise særlig aktsomhet der det er barn, for å hindre slik kontakt mellom hund og barn som barnet eller voksne som følger barnet, ikke inviterer til, og for å forebygge at barn blir skremt. Om nødvendig skal hunden bli satt i bånd eller holdt tett inntil hundeholderen.

Hunder skal alltid holdes under slikt tilsyn at de så vidt mulig hindres i å drive eller forfølge vilt, jf. likevel § 9 tredje ledd."

Ellers kan kommunen gi pålegg om båndtvang i spesielle områder.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...