Jump to content
Hundesonen.no

Ikke langt unna at jeg gikk til anskaffelse av blandingsvalp!


Yodel

Recommended Posts

Hvem kan vel gjøre annet enn å skjønne min impulsive trang til å få blandingsvalp når jeg så disse herlige valpene ( 8 uker gamle i dag)

Heldigvis har jeg tidvis en funksjonabel fornuft, og det ble med tanken, men dæven så søte! Noen som vil gjette blandingen?

Eowyn8v.jpg

Elsa8v.jpg

:wub:

Link to comment
Share on other sites

Å herregud så søt! Basenji og shar pei?

Basenjien stemmer (faren er en tricolor Basenji) mens Shar Pei er feil.

Kan røpe såpass at moren er en rase jeg er veldig fascinert av, forholdsvis sjelden, og også en urhund med særheten i behold. Bør bli noen selvsikre valper, ja...

Link to comment
Share on other sites

hmm... mørk maske ...

thai ridgeback?

shiba (men da burde vel valpene få underull)?

etnahund tror jeg ikke det er

fantastisk fin kombinasjon, i hvert fall - skjønner veldig godt at du er fristet!

Bingo!

Basenji & Thai Ridgeback. Ble iallefall serdeles vellykket eksteriørt sett. Så mange flotte kvaliteter her som vi mangler på mange renrasede basenjier.

Masse bilder av moren og valpene kan sees her:

http://www.wredes.com/Bas/TRD.htm

Link to comment
Share on other sites

Utrolig fine valper ;)

Etter at jeg fikk se 3 stk Thai Ridgback i Thailand for noen år siden har jeg vært litt fasinert av dem, spesiellt dem blå/sølv fargete :wub:

Er vel enda en av dem rasene jeg skal ha når jeg slutter å løpe rundt å være effektiv i skogen *s*

Link to comment
Share on other sites

Søde hvalpe, kan godt forstå at du blev lidt hvalpesyg.

Var inde på hjemmesiden der og kigge, ved ikke helt lige om de har fået en thai kyndig til at oversætte hundens navn til engelsk, for translationen var noget forkert da Ma på thai betyder hund og farven rød hedder sii deng.

LOL men bare mig der hænger mig op i det.

Link to comment
Share on other sites

Søte, ja. Men thai ridgeback i seg selv som "søte"? Husker jeg snakket med noen drevne oppdrettere av en annen stor urhundrase, som hadde prøvd seg på å ha thai ridgeback - men som valgte dem vekk igjen, fordi de syntes gemyttet var noe vanskelig - ikke minst å finne folk til å skjønne seg på og som ikke bare så "a pretty picture".

De er jo sjeldne, så det har vel med hva man "klarer" å få tak i - og hvor omavlet de blir når de kommer til Vesten. Aner ikke om Wikipedia er til å stole på, de hadde en lang artikkel, men der står det iallfall: "...man i Thailand siden 1980-tallet har ønsket å utvikle større angrepslyst hos denne hunden, som altså opprinnelig er en jakthund" og videre:

"men passer trolig best i familier som er aktive og som består av medlemmer som vet å respektere denne hunden for hva den er - litt primitiv (selvstendig og skeptisk til fremmede). Den har vokterinstinkter som langt overgår mer vanlige hunderaser, og er således neppe en passende hunderase for nybegynnere. Det er også viktig å være klar over at det er distinkte forskjeller mellom de thai ridgeback som oppdrettes i vesten og de som lever i en mer eller mindre halvvill tilstand i østen. Sistnevnte er langt mindre domestisert".

Det går forøvrig noen andre thai ridgebackblandinger, har sett en - kanskje to, rundt om i Norge. Noen år gamle. For disse her er vel svenskfødte, som trådstarter viser til. De ble veldig annerledes. Kanskje det er basenjien som slår sterkt gjennom i disse siste hvalpene?

Link to comment
Share on other sites

Hva er egentlig grunnen for at man blander disse 2 rasene ? Er det ikke bra nok avlsdyr i hver av de rasene til å lage rasehunder !?

sorry,sorry,sorry.. leste ikke før nå at det ikke var planlagt kull, full forstålese for at tispen fikk gå med valpene og at ingen ble avlivet ! :icon_redface:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...