Gå til innhold
Hundesonen.no

løwchen


påsan

Recommended Posts

Løwchen som betyr "liten løve" en selskapshund og tilhører gruppe 9. Den har fått navnet sitt etter måten den klippes på, løveklipp. Klippemåten er rasens særpreg. Den kan ikke stilles ut om den ikke er klippet på denne måten. Det er en gammel rase. Den har antagelig oppstått under tidlig middelalder fra de hunder som den gang fantes rundt Middelhavet. På kobberstikk fra 1300-tallet finnes det avbildet små, løveklippede hunder. Vi vet også at små løveklippede hunder var populære ved det franske hoffet på 1600 - 1700 tallet. Hoffdamene brukte dem som kne hunder og som "varmeflasker" i sengen. Selv i dag liker en Løwchen å ligge sammen med oss i sengen, om den får lov.

Løwchen passer både i aktive familier med barn og hos mindre aktive pensjonister. De er raskt med på det som skjer, enten det er en tur i skog og mark , eller en treningstur på Lydighets eller agility banen. Spretten som den er, passer den godt på agility treningen. Det beste er å være der familien er og å være med på deres aktiviteter. Dette er så absolutt ingen "kennel hund". Den elsker hele familien, men velger seg ofte en av dem som favoritt.

Har du ingen erfaring med hund, kan du likevel anskaffe en Løwchen. Husk bare på at dette er "en stor hund i lite format". La ikke valpen bestemme, men gjør klart greie for hvem som bestemmer og hva som er tillatt. Det er en intelligent hund, som er lett å trene, men den kan være litt sær og vil gjerne gjøre det den selv tror den finner på. En Løwchen er som oftest en stor personlighet. Den som anskaffer en Løwchen får en trofast og glad kompis for mange år fremover. De fleste løver blir 10 - 15 år, en del enda eldre. De er som man forstår en frisk og sunn rase uten store rasesykdommer. Det finnes Patella luksasjon og PRA på rasen, men det er intet stort problem. Avlshunder blir som regel undersøkt med henblikk på dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så søøøt han er! Tror jeg kan skimte noen tegninger der, ja
    • Syns jeg begynner å se antydninger til at han har arvet pappan sin farge 😍 Flere som ser det? 
    • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
    • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
    • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...