Gå til innhold
Hundesonen.no

løwchen


påsan

Recommended Posts

Løwchen som betyr "liten løve" en selskapshund og tilhører gruppe 9. Den har fått navnet sitt etter måten den klippes på, løveklipp. Klippemåten er rasens særpreg. Den kan ikke stilles ut om den ikke er klippet på denne måten. Det er en gammel rase. Den har antagelig oppstått under tidlig middelalder fra de hunder som den gang fantes rundt Middelhavet. På kobberstikk fra 1300-tallet finnes det avbildet små, løveklippede hunder. Vi vet også at små løveklippede hunder var populære ved det franske hoffet på 1600 - 1700 tallet. Hoffdamene brukte dem som kne hunder og som "varmeflasker" i sengen. Selv i dag liker en Løwchen å ligge sammen med oss i sengen, om den får lov.

Løwchen passer både i aktive familier med barn og hos mindre aktive pensjonister. De er raskt med på det som skjer, enten det er en tur i skog og mark , eller en treningstur på Lydighets eller agility banen. Spretten som den er, passer den godt på agility treningen. Det beste er å være der familien er og å være med på deres aktiviteter. Dette er så absolutt ingen "kennel hund". Den elsker hele familien, men velger seg ofte en av dem som favoritt.

Har du ingen erfaring med hund, kan du likevel anskaffe en Løwchen. Husk bare på at dette er "en stor hund i lite format". La ikke valpen bestemme, men gjør klart greie for hvem som bestemmer og hva som er tillatt. Det er en intelligent hund, som er lett å trene, men den kan være litt sær og vil gjerne gjøre det den selv tror den finner på. En Løwchen er som oftest en stor personlighet. Den som anskaffer en Løwchen får en trofast og glad kompis for mange år fremover. De fleste løver blir 10 - 15 år, en del enda eldre. De er som man forstår en frisk og sunn rase uten store rasesykdommer. Det finnes Patella luksasjon og PRA på rasen, men det er intet stort problem. Avlshunder blir som regel undersøkt med henblikk på dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...