Gå til innhold
Hundesonen.no

Er utstilling for feite tapere uten jobb?


MariaN

Recommended Posts

Grunnen til overskriften var en diskusjon på nett, hvor kommentarer som dette ble skrevet:

"Utstillinger er for feite tapere som må leve livet sitt gjennom bikkjas. Helt latterlig opplegg og er lagd for og av idioter. Skikkelige tapere finner du der".

"Flere seriøse oppdrettere styrer unna utstillinger og avler heller på skikkelig materiale."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 107
  • Created
  • Siste svar

Det der er en så barnslig og dum uttalelse at det troligvis er fremsatt av et "troll". Og av den grunn ikke engang verdt en debatt.

Susanne

(som stiller myyye - og jobber klart mer for å ha råd til å reise på utstillinger..)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå omfavner jo hundesporten alt fra skipsredere til sosialklienter, så det dekker jo hele samfunnslaget egentlig.... Så da er det å være taper ganske vidt omfavnet... :rolleyes: (og hva avgjør om en person er en taper egentlig??)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Liker ikke utstillinger, deltar ikke på utstillinger, jeg synes rett og slett det blir for ektremt: Men å påstå at det er for "tapere" sier vel alt om vedkommende som kommer med slike banale uttalelser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hverken jobber eller reiser på utstilling, men jeg er feit da.. Åssen gruppe havner jeg i da?

(ps. vet jo hvor diskusjonen er fra og hvem som har sagt det, og det er jo bare til å le av :thumbs:)

Av de som enda ikke har skjønt at de er tapere enda. :innocent:

Edit: Jeg har slutta å stille ut, så jeg må ha fortrengt at jeg er en taper da. :banana:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er det man pleide å si til ungene: "Den som sier at andre er dum, han er dum, han"!

Det er det første som faller meg inn... og noe som forøvrig styrkes av del 2 av dette utsagnet, nemlig at seriøse oppdrettere "styrer unna utstillinger og heller avler på skikkelig materiale".

Da sier det meg følgende:

A. Vedkommende har ikke peiling på utstillinger

B. Vedkommende har sannsynligvis en av de såkalt "nye" rasene, som ikke har et bredt nok avlsgrunnlag eller av en eller annen grunn, som gjerne er ganske dårlig, ikke vil samarbeide med de etablerte kennelklubbene som alle land har, og som ikke FÅR være med på offisielle utstillinger

C. Vedkommende har ikke peiling på hund generelt

Det var min lettvinte omgang med dette utsagnet.... i god tråd med hvordan det ble fremlagt.

For det er klart at utstillinger trekker hele fjøla - fra de rike, vellykkede og tynne (henger ikke dette sammen'a?) til de feite, teite sosialklientene (jepp, fordommer er vi glade i, right?, og jeg er forøvrig helt sikker på at de røyker også :blink: ). Med andre ord: Et solid tverrsnitt av den norske befolkning, der nok de fleste er høyst normale i forhold til både det ene og det andre...

Og så tenker jeg på de dyktige, seriøse oppdretterne jeg kjenner som frembringer rasetypiske, friske, sunne hunder som også premieres på disse utskjelte utstillingene... og tenker "stakkars dere, at dere gidder i blant"....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

(ps. vet jo hvor diskusjonen er fra og hvem som har sagt det, og det er jo bare til å le av :blink:)

Ja, ikke sant :hug:

Noen i denne lille diskusjonen mente at helsen gikk foran stamtavle osv..

Selvfølgelig avler man ikke på en usunn hund ?

Men JEG mener man bør stille hunden sin bør man skal bruke den i avl.

I mine øyner er Diesel verden fineste, men han kan jo ha noen 'usynlige' feil, som trekker ned, og derfor ikke avlsmateriale.

*dobbelpost, endret av mod. Charleen*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsom uttale det der. Ja jeg riser rundt på utstilling, men jeg jobber og er heller ikke feit.

Jeg resier på utstilling for å vise hva slags hunder jeg har og hva de er gode for. Folk på utstillinger ser jo også at mange hunder der kan være agressive mot andre hunder eller folk (dette er jo veldig skjelden) og det er hunder som elsker alt og alle. De som reiser på ustillinger viser jo frem hundene sine som har god mantalitet (altså de tar ting helt med ro, vel noen hunder gjør det andre ikke). Men man kan også få et litt feil inntrykk av hundene. Noen kan være stressa på ei utstilling, men er verdens snilleste ellers i andre situasjoner. Kan jo tenke dere det bråket osv. Man får også se mange forskjellige raser og man får også vite noe om dem om man spør.

Utstillinger er dessuten veldig sosialt. Man treffer folk, både kjente og ukjente. Oppdrettere stiller ogs sine hunder for å skaffe seg et rykte, noen vil gi en oppdretter et dårlig rykte mens andre gir en oppdretter et godt rykte.

Så er enig at den som har kommet med denne uttalen kan neimen ikke mye om utstilling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg begynte nylig i ny jobb.

Bør jeg derfor droppe utstillingen i helga, i fall det gir så dårlige vibber at jeg mister den nye jobben min? De vil sikkert ikke ansette tapere, og vi har ikke skrevet ferdig kontrakt enda...

Dog har jeg høy BMI, og sliter med å gå ned i vekt. Vil det bli lettere om jeg ikke melder på til flere utstillinger?

Hvilken hundesport blir man tynnest av? Agility?

:blink::hug:

Edit: PS: Har noen sett hvor TYNN han er han som handler kerry'n som ble Bamsevinner? Er det mulig det da?

*ironi*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Hmm hvilken kategori går jeg i da mon tro, som bare jobber når det passer meg (eller lommeboka) og ikke går på utstilling. Er ikke tykk og ikke tynn. I tillegg er jeg røyker.. Dette må ende med forferdelse..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm hvilken kategori går jeg i da mon tro, som bare jobber når det passer meg (eller lommeboka) og ikke går på utstilling. Er ikke tykk og ikke tynn. I tillegg er jeg røyker.. Dette må ende med forferdelse..

Som røyker er du jo allerede satt i en bås i en tidligere tråd om "røyking i hundemiljøet"

Du er mindre inteligent, dum og hensynsløs... :blink:

Så du trenger ikke bekymre deg, bare hold deg på båsen din du.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det dreier seg øyensynlig om en med nettopp en av de "nye" rasene jeg hadde i tankene, som da er medlem i den "alternative" utstillingsarrangøren i Norge - nemlig Norges Hunders Landsforbund.

Ifølge NHLs egen hjemmeside, historikkdelen, ble denne startet av en kar som ville ha TRE dommere istedenfor EN, siden han (jeg siterer) "med denne nye ordningen mente han å fremelske rettferdighet, noe han ikke fant i NKK, der han mente de gjerne dømte i "gal ende av båndet". Høres nå mer ut som en "dårlig taper" i mine øyne - men han var sikkert slank og han bar tittelen "kaptein", så da var han sikkert beskjeftiget også :rolleyes:

Men hvor mange "seriøse" oppdrettere er det som VELGER denne andre organisasjonen, NHL, fremfor NKK? Det er vel noen som stiller begge steder, siden det tydeligvis går an. Men jeg tror nå helst det er de som ikke HAR noe valg... altså som ikke har en hund som kan komme inn under NKKs paraply (og deres samarbeidspartnere gjennom kennelunioner i utland), som kun registrerer hundene sine i NHL? På den svenske klubben som NHL samarbeider med, fant jeg hele TOLV oppdrettere listet opp... på alle raser. Ellers ser jeg at av hele fem samarbeidende klubber til NHL, driver fire med lydighet/bruk. Og bare en raseklubb.

Men amerikansk bulldog har ikke noe valg, de har en rase som ikke er FCI-godkjent, og derfor ikke kan stilles på NKKs utstillinger. Og hvorfor er den ikke FCI-godkjent? På kennel Rednecks side, en av de norske oppdretterne, står det å lese:

"En av hovedgrunnene til at den ikke er anerkjent i FCI, er dens store variasjoner i størrelse og vekt. Det er vanskelig å gi den noen spesiell standard, noe som er et "must" for FCI-godkjente raser. De kan veie fra underkant av 30 kg til nesten 70, og er alt fra overbitt til underbitt. Dette er fordi man gjennom alle år har hatt den amerikanske bulldogen som arbeidshund, og ikke til utstilling."

Men hvis det ikke finnes noen spesiell "standard", og hundene varierer så mye - hvordan kan man da kåre champions og hvem som er best?????? Jeg bare spør, dette er jo ganske festlig :blink:

Selv bruksschäferfolket i Sverige holder seg innenfor SBK/SKK, selv om de har laget sin egen klubb, og der er jo målet at man skal "anpassa schäferns exteriör till det bruksarbete den är avsedd för, utan att frångå rasstandarden". Så det ER jo mulig, selv om man lager arbeidshunder? Men da må man jo bli enige om hvordan "rasen" skal se ut først... og det er kanskje det som ofte er problemet med "nye" raser.

Husk også at Dogo Canario-folket gikk for FCI-godkjennelse, om enn med litt knurring over noen såkalt "mindre endringer" i standarden. For meg borger på en måte NKK/FCI-godkjennelse mest for kvalitet, det har noe med selskapet man holder seg med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er jo en av disse trådene jeg ikke kan dy meg for... :hug:

Nå er jeg fornærmet... Jeg er tydeligvis på vei til å bli en arbeidsledig og feit taper, siden den lille og jeg snart skal gå igang med en litt mer aktiv utstillingskarriere.

Stakkars oss :rolleyes:

Både du og et par andre radmagre ungjenter jeg kjenner har bare godt av en utstilling eller tre. :rolleyes:

Den uttalelsen har jeg sett. Hva med de som driver med agility eller LP? Er de anorektiske, styrtrike og vellykkede? *flir*

Nå vet jeg hvorfor den nye turbuksa er altfor stor. Vi småtrener jo litt agility. Kurs har vi gått også... Skrekk og gru. Hva med spor, da? :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er jo en av disse trådene jeg ikke kan dy meg for... :hug:

Både du og et par andre radmagre ungjenter jeg kjenner har bare godt av en utstilling eller tre. :rolleyes:

Nå vet jeg hvorfor den nye turbuksa er altfor stor. Vi småtrener jo litt agility. Kurs har vi gått også... Skrekk og gru. Hva med spor, da? :blink:

De består kun av folk med stor sosial angst. Derfor man velger en sport man kan være helt alene når man trener...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei nei, det er greit å gå dressurkurs :)

Det er kun utstilling som er for feite tapere :blink:

Jeg er faktisk tynn. lurer på i hvilken kategori jeg havner i??

Jeg er også tynn. Derfor var det agilitykurs jeg tenkte på.

Sosial angst. At jeg ikke tenkte på dèt! :hug: Vi surrer jo stort sett rundt i skauen alene og finner saker og ting.

Snart kommer Ola - Dilt postene og da får sportreninga et nytt innhold. Fibi finner postene for meg! :hug:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Tar gjerne i mot deres beste tips/erfaringer med å forebygge varsling/vokting! Da tenker jeg på det å bjeffe om fulle folk roper i gaten om natten, om det smeller i bildører utfor huset, om naboen går nært husveggen og liknende. Har lest litt om temaet, men finner ulike teknikker og vet ikke helt hva som er best. Begrense hunden/valpens muligheter til å se og høre det som skjer utenfor? Eller tvert i mot, la vindu stå på gløtt så den blir vant med at det er masse lyder utenfor? La den se hva som skjer ute? Belønne når den ikke varsler, eller belønne når den varsler kort, så den forstår at jobben er gjort og det holder med ett bjeff? HVordan reagerer man om hunden bjeffer masse på en lyd utenfor? Skal man si ting som "hysj" "gå og legg deg", avlede og liknende når den varsler, eller vil det forsterke hundens oppfattelse av at det er viktig å varsle?  Mange tanker her - åpen for alle innspill! Vil være konsekvent fra valpen er liten, så jeg vet hvordan jeg skal løse problemet når det kommer.
    • Støtdempende innleggssåler i potesko er et alternativ for å redusere belastningen på leddene. Om du finner sokker eller sko som sitter godt og får til å feste sålene så de ikke sklir inni. Ulike materialer har ulik komfort å løpe på. Noen typer materialer absorberer all energi uten å gi noen bounce back. Gir en bedre treningsøkt, men er sikkert vanskeligere å få hunden til å akseptere fordi det føles rart og er mye tyngre å løpe med. Jeg kan lage såler av det beste som er av shock absorption per måleenhet, men for egen business vil jeg ikke si hva materialet er. Yttersålene fra to par gode maraton racingsko kan også forvandles til gode løpesko for hund, med litt kreativitet og fingernemhet. Lunar Lite såler fra Nike var en personlig favoritt å løpe på. Tynne, passe harde, perfekt balanse mellom støtdemping og feedback energi. ..for meg med min kroppsvekt. En må sikkert ta hensyn til at hunden legger mindre vekt i hvert steg. Racingsko for barn er kanskje et bedre alternativ for et upcycling prosjekt. 
    • Vi har hatt noen fine dager. Av bra ting kan nevnes flere lykketreff i sosialisering og miljøtrening, bl.a. en slags flashmob av studenter med ski og snowboard og bager i former og farger, med ulike språklyder, som plutselig rundet hjørnet og befolket bussholdeplassen med et tett kaos. Det var helt kewlt, men å entre støyete rushtidsbuss med sterke lukter av parfymer fra kælvete unge voksne i en læringsfase, det var han mer skeptisk til, og måtte bæres ombord for logistic flow. Der inne, mellom føtter og ski og bager og skrålete skrål av både lyd og lukt og visuelle inntrykk - en intens stank - der tok det nesten et halvt minutt før han ville ha mat igjen, etter å ha forsøkt redde oss to ut derfra da døren åpnet seg på neste holdeplass. Et whiff av frisk luft var den forsikringen han trengte for å slappe av med viten om at denne situasjonen ikke var evig, og snack tray åpnet seg for påfyll. Mange røy ut på en holdeplass et par minutter senere og vi benyttet anledningen til å bevege oss gjennom midtgangen til en annen dør med mer kaos. Avslappet og ok med det da, etter å ha blitt desensitivert for den sterke multi sensory stanken av unge homo sapiens i den mest intenste delen av parringssesongen. Hva de homoene ruller seg i for å frastøte potensielle partnere så de får studere i fred, det er en effektiv repellant ikke bare mot unge sapiens hunkjønn, men også mot Canis lupus familiaris. Den initielle aversjonen mot stanken ble allikevel overdøvet av glupskhet. Minner meg om et gammelt amerikansk visdomsord: — If Hitler had coke, there'd be jews in the bathroom with him. (Dennis Leary) Vi fikk også jackpot mens vi varmet oss litt i gangen på kjøpesenteret etter å ha fryst ute sammen med valpepasser mens muttern handlet mat. Der i den deilige varmen kom det en speedfreak (=amfetamin, med lukten av høyt adrenalin og mye bevegelse) som ville prate (mye og fort) og hilse på fysisk, og som plutselig kom tilbake inn døren med en diger, vilter og enda mer energisk rottweiler i puberteten, som kom rett opp i ansiktet på Ede for å snuse og sniffe og synes han var såååå nuskesnusk. I wow you ører og det 😍 blikket mens han sniffet og sniffet og sniffet seg høy på valpelukten av den lille krabaten som liknet hans tidligere og forsvunnede riesen bestekompis. Rottisen hadde adoptert Ede på flekken om han kunne. Ede var mer skeptisk. Den merkelige og utenfor normalområdet høye energien fra både hund og eier, plutselig inn i intimsonene - en helt ny og sterk opplevelse, den var gull å få for første gang nå, og ikke senere.  Ellers er pelsstell en interessekonflikt. Her må bare trenes og trenes og trenes om han ikke vil se ut som en forvokst labradoodle med samme lengde maskinklipp over det hele. Har ennå ikke vært oppi ansiktet hans med saks. Maskin på kinnet var helt i grenseland for han ville tolerere mens han gomlet. Veien til å kunne bruke begge hender mens han tålmodig står helt stille for å få refill av snacktray, den veien er LANG. Kanskje klarer vi catwalk stylish frisyre for å supporte de terrorutsatte deltakerne i Pride i juni, men til ski-VM-arrangementene som kommer snart får han bare stille som labradoodle imposter.  Ellers tror jeg han har tjuvlyttet til diskusjoner om IGP og ringsport. Muttern mener nemlig at C-arbeidet i IGP er både for kjedelig, for lite omfattende og av feil karakter for sin egen smak. Ring kunne muttern derimot gjerne trent, fordi det er mer omfattende, mer variert og mindre kjedelig, og hunden lærer mer selvkontroll. Jeg har ytret at jeg ikke gidder trene IGP C-arbeid, men er ivrig med dersom ring blir lovlig i Norge. Helgekurs med biting i drakt i Sverige og Danmark er jeg derimot motstander av. Det er farlig om en ikke trener det grundig. Som å lade et våpen uten sikring. Å trene med bitepølse istedenfor drakt eller arm her i Norge er en mulighet. Oppe til vurdering dersom noen byr på en regelmessig treningsgruppe i dugnadsånd. Ede må ha overhørt DELER AV samtalene, for han har begynt trene biting i drakt med determination og stolthet. Ikke har han fått med seg at det er kriminelt. Ikke har han fått med seg at ringtrening i hovedsak handler om å IKKE bite. Han gikk rett på den delen av treningen han oppfattet som essensen i sporten, for å gjøre muttern stolt av ham. Fjällräven-buksene mine i rollen som ring figurant bitedrakt, med muttern inni.. Rumpa, leggene, lårene - og fordi ros uteble ved de dype, gode, fulle grepene som skulle medført anerkjennende nikk og refill av snacktray for pen utførelse  - den tynne huden på baksiden av knærne mellom fortennene. Stakkaren skjønner ikke hvorfor muttern brøler og blir sint på ham og avviser ham når han bare gjør sitt ytterste for å leve opp til forventninger og krav og i tillegg er kreativ og tilbyr nye og innovative adferder for klikkertrening. Oh well. Snart fulladet, så muttern må fylle tanken for å klare nye eventyr. 
    • Å løpe så mye på asfalt er ganske belastende på kroppen til hunden, så ville først av alt prøvd å ha større prosent av turene på mykere underlag.    For å ellers unngå skader og overtrening er det lurt med en hviledag innimellom hvor dere går kortere tur eller gjør noe annet. Også er det viktig med oppvarming, nedtrapping og å gå over kroppen i ny og ne og følge med på at han ikke blir stiv ol.  jeg har ikke så peil på opptrening av trekkhund, men ville kanskje tenkt hviledag hver 4. dag isch? 😊 er sikkert noen her inne som har mer peil på trekkhunder enn meg. 
    • Bunnpris på Lade,Sirkus shopping og Valentinlyst senteret.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...