Jump to content
Hundesonen.no

Ang. poenggrenser og sannsynlighet


Aya

Recommended Posts

Jeg satser alt på å komme inn på journalistikkutdanningen ett eller annet sted i Norge høsten 2009. Det inkluderer å gå på sonans neste år og ta flere fag for å bl.a samle realfagspoeng og fordypningspoeng. Nå har det seg sånn at journalistikk er riimelig vanskleig å komme inn på, snittet er høyt. Tingen er, at jeg har sjekket poenggrenser fra 2003, på alle høyskolene/universitetene som har linjen, og poengene synker jevnlig hos alle. Mitt spørsmål er da om jeg faktisk tør å satse på at de ikke går opp igjen i løpet av 08? Jeg har snitt 5,3 etter å ha gått på sonans, uavhengig av karakter i fagene, og i 07 var snittet der jeg ønsker å gå 5,05. Året før 5,3, året før der igjen 5,7. Så hva tror dere, folkens? Pokker at man ikke kan søke tidlig opptak, sånn som i USA *knurr*

EDIT: må bare understreke at alle de andre lærestedene har hatt samme tendens.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har samlet absolutt alt av poeng jeg kan; men altså, dersom poenggrensene skyter i været neste år, så har jeg jo hele 08/09-skoleåret til å ta enda flere fag.. Tror dere at trenden fortsetter, eller at dette plutselig snur? Er det ikke noen som forsker på sånt?

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg ikke full peil på alle sånne poenggreier da, men du har regnet med alt av tilleggspoeng+alderspoeng? Har du mulighet til å ta (flere?) realfag for poengens del? Ville ikke være for trygg på at snittet ikke går opp, men forhåpentligvis vil det vel ikke stige til værs...

Edit: Ser at du allerede hadde skrevet om realfagspoengene... Men du kan ikke forbedre litt karakterer da?

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville sjekket opp dette angående fordypingspoeng. For oss som går ut av vgs våren 09 så er det ingenting som heter fordypningspoeng lenger. Det betyr at for oss som tar allmenn/studiespesialisering får vi kun realfagspoeng slev om vi fordyper oss i andre fag utenom.

Siden du da tar sikte på høsten 09, ville jeg sjekket opp om de da tar med fordypingspoengene dine.

Link to comment
Share on other sites

Du kan ikke tenke deg å starte å jobbe som journalist da? De flest små aviser trenger folk :) Det går også ann å freelance for fylkesendinga på NRK1.

Søsteren min tok en multimediautdannelse i Norge og i England, som var helt ubrukelig når det gjaldt å få jobb her hjemme. Etter endt utdanning hadde hun div jobber innen film/tv produksjon og nesten ingen erfaring i journalistikk, og nå sitter hun med drømmejobben. :P Hun søkte på stilling som journalist i lokalavisa etter å ha freelancet litt på radioen i NRK1. Hun har jobbet i lokalavisa i 4 måneder og ble nylig headhuntet til den størst avisa i fylket..( jeg vet om en ledig stilling) :D Fetteren min (som forøvrig er kjempeflink til å skrive) har tatt journalistikkutdanningen i Volda og han jobber i nettavis og klipper og limer fra Reuter og andre byråer, han skriver fint lite selv, dessverre..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har en hvit en også altså😄 Greier ikke helt slutte med dem. Ja, pleier vel å si at han er en ekte belger; mest Groenendael blandet med Malinois + en dæsj Tervuren. Veldig trivelig liten fyr som liker å bruke nesa. Var det ikke sånn at du snuste på ny? Moren til min svarte skal ha nytt kull nå...wink wink, nudge nudge😘
  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...