Jump to content
Hundesonen.no

Drinker


Wanderlust

Recommended Posts

Jeg er veldig kresen når det kommer til alkohol, og drinker er det eneste jeg kan nyte (drikker ikke alkohol bare for å drikke, det skal smake godt).

Så er det noen som kan komme med tips til gode drinker? Man skal ikke kunne smake spritsmaken (og jeg merker så og si alt), den skal være søt eller litt syrlig.

Link to comment
Share on other sites

Sur grønn/grønn genser:

Ingredienser:

2 cl Vodka

2 cl Pisang ambon

3 cl Sour mix

Sprite

Fremgangsmåte:

Vodka, Pisang ambon og Sour mix shakes i knust is. Siles i Longdrink glass fylt med is og fylles opp med Sprite. Garneres med sitron eller lime.

Utrolig god drink og syrlig drink :icon_redface:

p2:

Ingredienser:

3-4 cl Cariel Vanilla Vodka

1-2 cl Sourz Apple

Ferskpresset lime

Sprite

Fremgangsmåte:

Ha vodka og eplelikøren i et highballglass med masse is. Ha i en liten dash lime og toppes med Sprite.

Garneres gjerne med lime.

Også veldig god. Disse to er "faste" hos meg. Åh, skal få Elisa til å skrive inn hvordan hun lager Tom Collins, for DEN er skikkelig god :)

Link to comment
Share on other sites

Men hva er egentlig Sour mix, hvor får man kjøpt dette? Kjøpte Pisang ambon og Bolse blue på danskebåten, så er jo et pluss om den inneholder noe av dette :icon_redface: for da slipper jeg å kjøpe inn så mye evt... San fransisco er jo godt, men det er jeg lei.

Link to comment
Share on other sites

Sourmix kan du lage selv av sukker, vann, sitronsaft og limejuice. Bruk 5 dl vann og 5dl sukker, kok det opp til sukkerlake (sukkeret skal være helt oppløst) og avkjøl det. Så til blandingen av sitronsaften, på 5 dl sitronsaft (enten ferskpresset eller så går det nok an å bruke sånn på flaske) bruker du 1,25 dl sukkerlake og 1 dl limejuice. Tror det skal gå an å kjøpe noe lignende på butikken, men kommer ikke på hva det heter i farta. Jeg pleier vanligvis å bare kjøpe den ute for jeg er relativt altdrikkende ellers :icon_redface: Men de har sikkert forskjellige mixer på enkelte butikker. Er litt usikker siden jeg ikke har kjøpt det før.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan mange gode men husker aldri hva disse spesielle alkoholvarene vi har heter. (jobber i bar)

Har jo Battery og Jeger som er en "god gammel" slager da.. :icon_redface: Surt, Sure Sivert, Gin og fanta lemon eller Supermann?

"en god en" er det bacardi razz, en akevitt som jeg ikke husker navn på (tror det er Salut) og sprite. Den er drit go..

Den beste er Bacardi Razz, Rødbrus og Rose`s Lime Yammi!!

Skal skrive de andre neste gang jeg er på jobb :)

Edit: Kom på en god til

1 shot White rum

1 shot Rose's Lime Juice (sweetened)

1 shot Grapefruit juice

Isbiter

1 splash Grenadine.

Link to comment
Share on other sites

Jeg putter alltid litt sitron/lime i drinkene fordi det dreper spritsmaken. Husker at jeg pleide å kjøpe en sånn sitron/lime essens i butikken før (stor flaske, grønt innhold) koster ca 30-40 kr! den gjør dringene kjempegode!!

Eller så er jo strawberry dauqiri godt da! eller sitron dauqiri!

Link to comment
Share on other sites

Jeg putter alltid litt sitron/lime i drinkene fordi det dreper spritsmaken. Husker at jeg pleide å kjøpe en sånn sitron/lime essens i butikken før (stor flaske, grønt innhold) koster ca 30-40 kr! den gjør dringene kjempegode!

Eller så er jo strawberry dauqiri godt da! eller sitron dauqiri!

Grøsser når jeg ser sitrondråpe-flasker!

Før (når noen kamerater hadde stjålet hjemmebrent) blanda vi ut hjemmebrenten m sitrondråper. Så kasta vi detta i oss... :P:) Eller blanda det ut 50-50 m apelsin-juice.. ;) Var tider det gitt! :rolleyes: :icon_fun:

Link to comment
Share on other sites

Grøsser når jeg ser sitrondråpe-flasker!

Før (når noen kamerater hadde stjålet hjemmebrent) blanda vi ut hjemmebrenten m sitrondråper. Så kasta vi detta i oss... ;):) Eller blanda det ut 50-50 m apelsin-juice.. :P Var tider det gitt! :rolleyes: :icon_fun:

Dere smakte spritsmaken godt når dere blanda 50-50 eller? :P

Bacardi lemon og pepsi går greit. Men kan ikke ha mye bacardi i.

Link to comment
Share on other sites

Sure sivert! Fra Drammen, hehe.. Ooh, den er god, syns jeg da :)

INGREDIENSER:

2cl sprit

2cl pisang ambon

sour mix

krem

sprite

Fremgangsmåte:

ha i pisang ambon, sprit og sour mix (på slump) i en shaker, topp det hele med krem og rist i ca 30 sek. hell det hele i et glass med isbiter og topp av med sprite!

n695655223_75133_1926-1.jpg

Tom Collins

INGREDIENSER:

3/10 gin

2/10 sitronsaft

1/10 sukkerlake

4/10 soda

Fremgangsmåte:

Bygges i et longdrinkglass. Pyntes med en halv sitronskive og cocktailbær.

"Bygging" er først is, så alkohol og til slutt mixer.

TomCollins-1.png

San fransisco - men denne er best! ;P

INGREDIENSER:

2 cl. vodka

1 cl. grenadine

2 cl. bananlikør

appelsinjuice

isterninger

Fremgangsmåte:

Ingredienserne heldes opp i et høyt glass. Deretter klar til servering.

di_10264_3-1.jpg

Den skal vel egentlig være gul øverst!

Link to comment
Share on other sites

Strawberry Daquiri er dritgod (unnskyld uttrykket). Men det er like greit å lage den selv. På byen koster den bortimot en hundrings. Hjemme har jeg akkurat den samme blandingen (selv om det er best med ekte bær) som de bruker på mange utesteder i Oslo. Fåes kjøpt på vanlige matbutikker.

En annen drink som jeg synes er god er

Tequeila sunrise (man smaker nesten ikke alkoholen):

(Ett mål er 5 cl)

1 mål tequila

Appelsin juice

1 ts grenadine

Link to comment
Share on other sites

*Damn* Jeg er så liten! Jeg er 20 ooooom.. hmm.. 24 dager! Eller 25? Har bursdag 26;D

Næh... Trodde du var eldre jeg, men så feil kan man ta :)

Ellers takker jeg for mange gode forslag til drinker her, nå vet jeg hva jeg skal bruke helgen på! Haha.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...