Gå til innhold
Hundesonen.no

Vanskelig pels etter kasterering?


Turnip

Recommended Posts

Kan hunden få litt vanskeligere pels etter kasterering? Hørt at tisper kan forandre kvalitet på pelsen etter en sterlisering...

Merket på Mike at pelsen hans er mye mer seig/fett enn vanlig. Nå er det 2 uker siden jeg badet han pga pelsen var så seig og fett... og merker på han igjen nå at den er mer tovete og fettete igjen... Børster han nesten hver dag og han har ikke mer enn 3-4 cm lang pels. Pelsen blir alltid fettete ved bakparten hans først...

Han får kvalitetsfòr fra veterinær pga tykktarmsbetennelse, og kan ikke bytte fòr hvis det kan være grunnen med pelsen hans...

Men stusser litt da jeg merket pelsforandring på han etter han ble kasterert... Noe man kan gjøre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cavalier hannen jeg hadde fikk anderledes pels etter kastrering. Den ble ullen og krøllete, måtte børstes hver dag for å holde den fri for floker. Alt hang seg fast i pelsen, småkvister, barnåler, til og med gress. Jeg løste problemet ved å barbere han..... Da fikk han lettstelt pels igjen og ble så fin atte ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, Jeg barberte han helt ned når jeg fikk han igjen fra Oslo dyreklinikk pga pelsen var så og si ødelagt da han hadde ligget i blod og avføring i 1,5 uke for han ikke klarte å reise seg... men nå som den er vokst ut, så er den veldig fett og alt, har barbert han ned en gang før også, da ble den ikke fett... men det var før han ble kasterert.

Han får selvfølgelig olje i maten sin... men kan det ha noe med stoffskifte eller noe å gjøre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begge våre kastrerte hanhunder fikk mer pels bak på lårene og mistet mye av kragen rundt halsen etter kastrering. Den ene fikk også etter hvert mer fettete og ullen pels, men det tolket jeg som et symptom på smerter (ryggskade).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begge våre kastrerte hanhunder fikk mer pels bak på lårene og mistet mye av kragen rundt halsen etter kastrering. Den ene fikk også etter hvert mer fettete og ullen pels, men det tolket jeg som et symptom på smerter (ryggskade).

Hm, dette var interessant, har jeg aldri hørt om før. Hadde du hørt om noe lignende selv tidligere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja,hun er sjekket,og som familiehund er hun helt super. Går veldig godt overens med små barn, knurrer aldri da. Har ikke vært hos instruktør med fokus på dette enda, har trent spesifikt på dette på ringtrening. Hun reagerte veldig på lyden ,kaos og andre hunder i starten,men der har hun klart å lande greit nå. Hun løper som en drøm i ringen,og alt annet føler vi er på plass nå, men det hjelper så lite når hun ikke takler håndteringen fra fremmede. Kanskje det går seg til med alder,men det er kanskje greit å kontakt en instruktør for mer generell trening,ja.
    • Har dere gått noe kurs, eller fått noe hjelp fra en instruktør eller adferdsekspert? Jeg tenker jo at hun er enda ung, men det er desto viktigere å ta dette tidlig før det blir et livsvarig problem. Jeg går ut fra at hun er sjekket hos veterinær for eventuelle smerter og ubehag.
    • Tusen takk for svar, vi har tenkt det samme. Vi har henne på foravtale, så vi har prøvd alle forslag fra oppdretter, og begynner å føle litt på at vi ikke får dette til.       
    • Jeg tenker at en hund som er så ukomfortabel med håndtering at den knurrer bør slippe det. Den er uansett da ikke noe godt avlsemne, og bør slippe belastningen det er både å mengdetrene på det og bli tvunget til det i en litt masete situasjon som utstilling er. Det beste dere kan gjøre er å jobbe med tryggheten i ulike situasjoner, generell hverdagslydighet, jobbe i ulike miljøer og jobbe med trygghet rundt mennesker generelt. Hun har enda en god stund igjen av tenåringsfasen og mye som skal formes, og jeg ville utsatt alle eventuelle utstillingsplaner til hun har modnet en del og kanskje blitt tryggere. Hvis hun ikke blir tryggere med alderen og jobbing så ville jeg utelukket avl.
    • 1-årig tispe må stilles ut for å godkjennes ift avl. Mye egne meninger,men snill og god som familiehund. Hun liker IKKE at andre enn familie skal kjenne på kroppen. Se tenner går oftere bedre nå,men helst ikke. Godtar mer hvis folk tar seg litt tid til å bli litt kjent,og gir godbit først. Knurrer ved trening på å kjenne på kroppen/se på tenner,og det begrenser seg noe med mengdetrening på grunn av at knurring skremmer folk. Naturlig nok. Og det har hun erfart også,at da slipper hun,og folk trekker seg. Hvordan få trent på dette slik at hun kan få en vurdering av dommer uten å bli kastet ut?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...