Jump to content
Hundesonen.no

Sover hun mye?


Recommended Posts

Om dere er hjemme en dag, hva gjør hunden deres da? Sover den hele dagen likevel? Har en tispe på snart 8 mnd og hun sover nesten hele tida og er ellers veldig rolig også om ettermiddagen. Vi merker nesten ikke at vi har hund. Er dette vanlig? Forandringen skjedde vel for ca 1 mnd siden, men har kommet litt gradvis. Før var hun ganske så rampete og aktiv på kveldstid. Er en del hjemme om dagen, varierer litt fra dag til dag, men før brukte hun midt på dagen å bli ganske aktiv, stjele klær i skapet, titte ut vinduet osv. før hun igjen la seg.

Hun blir gladelig med ut på tur, men hun trekker ikke i båndet. Dette har vi jo trent på så bør vel bare være glad for det. Hun "dilter" rolig med og snuser rundt omkring.

Er det vanlig at hundene roer seg i denne alderen? Eller er hun uvanlig rolig?

Link to comment
Share on other sites

"plutselig" ble frøkna mi nogenlunde sånn hun også. Det kom i samme alder også. Hun sover nesten hele tiden inne hvis det ikke er noe som skjer, og ute på tur tusler hun bare rundt og titter litt her og der, snuser litt.. Men det er ikke vanskelig å få henne med på noe liksom heller. Hun går bare ikke i 200km/t nonstop lengre. :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Ok, det var godt å høre. Begynte å bli litt bekymret for at det var noe galt med henne. Hun var jo så vill før, vi fikk knapt se på tv i fred.

Før lurte vi på hva vi skal gjøre fordi hun var så vill, nå lurer vi på hva vi skal gjøre fordi hun er så rolig, noe skal det være! Hehe!

Link to comment
Share on other sites

Vi tenkte akkurat det samme vi også. Hun er 9mnd nå, og er av liten rase (blanding) og de blir jo fortere "voksne" enn større hunder. Men alikevel trodde jeg ikke det skulle gå så fort, liksom..!

Har hun hatt løpetid forresten? Veit du det? Jeg er faktisk usikker på om jenta mi har hatt en løpetid som jeg ikke har fått med meg, men jeg tviler egentlig.. Derimot tror jeg kanskje løpetiden er rett rundt hjørnet. Kan ikke være lenge til den kommer tror jeg. :ahappy: Prøv å legg merke til om hunden hovner opp "der bak" ..

Før fikk jeg aldri sitte med laptopen i fred, men nå snorker dyret bak meg i hundesenga - og løfter såvidt på øyelokkene når jeg rører på meg. :P

Link to comment
Share on other sites

Trro det der er veldig rase og individbetinget...Min valp "våknet" plutselig når hun var 6mnd , før det så syntes jeg faktisk at belgervalper var oppskrytt. Nåp kan hun holde det gående hele dagen om hun får velge.. Hadde fortrekt at hun var sånn når hun var liten og nusselig faktisk <_<

Link to comment
Share on other sites

Takk for alle svar. Ja hun har hatt løpetid, hun fikk den noen dager før hun ble 7 mnd (altså 1 mnd siden). Merket det først på at det kom blodstriper i pelsen, og så på at hun hovnet opp. Trodde ikke jeg skulle se det for hun har så mye pels, men det var lett å se. Er det vanlig at de blir roligere etter første løpetid? Syntes bare hun var vel rolig, men jeg er oppvokst med belger, så der ser man...

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjenner VELDIG igjen det der! - Fra å ha en normal, litt hyper flatvalp, fikk jeg en daff og noe giddalaus "tenåring". På lydighetstreningene gjorde hun det hun skulle, men i sitt helt egne tempo. Under fellesdekken hente det at hun strakk seg helt ut, slikket på en blad imens hun omtrent sovnet. Om jeg ropte på henne under treningen travet hun stille og rolig bort til meg. Hvis vi trente utstillingen datt alltid halen ned, veldig kjedelig synes jeg! Hun ble sånn når hun var ca. 9-10 mnd, to mnd etter fikk hun løpetid. Denne perioden varte i ca. to mnd til. Etter dette har jeg fått hunden min tilbake! :P Det er kjempe gøy å trene med henne igjen, hun kommer som en vind!

Hun hatt en løpetid etter dette, men da merket jeg ingen ting til dette.

Så jeg tror det har litt med alderen og løpetid å gjøre, det går nok over!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...