Jump to content
Hundesonen.no

Hva gjør dere med gammelt hundeutstyr?


Lemen

Recommended Posts

Etter en liten opprydning i hundekurven har jeg funnet en del hundeutstyr som ikke har vært i bruk på leeenge. Utstyret er ikke ødelagt, men det er litt slitt og egentlig bare blitt byttet ut fordi jeg synes han fortjente noe nytt.. :D

Jeg synes det er for galt å kaste helt brukelig hundeutstyr, som sele, kobbel, halsband. Tidligere har jeg tatt med meg det gamle utstyret opp på hytta "for sikkerhetsskyld", men nå har jeg dobbelt opp der oppe også..

Jeg tenkte kanskje at en omplasseringsorganisasjon kunne bruke noe av utstyret f.eks? Noen som vet om en organisasjon som trenger slikt?

Hva gjør dere med gammelt hundeutstyr forresten?

Link to comment
Share on other sites

Dyrebeskyttelser osv osv trenger jo sånt. Jeg samlet sammen en del og sendte av gårde et eller annet sted når Buffy ble avlivet.

Er alltid et eller annet hundepensjonat, omplasserings steder eller noe i nærheten av deg som kan trenge noe sikkert :D

Link to comment
Share on other sites

Gir det bort til venner som har hund som passer til utstyret, eller sparer til påkomne tilfeller. Man vet jo aldri her i huset hvordan den neste hunden blir.... :) Nei, hvilken rase mener jeg! :) Men stort sett så brukes utstyret rett og slett opp! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Her blir alt liggende, "kan jo få brukt for det en vakker dag...." :)

Jeg har vært flink og solgt to dekken som jeg absolutt ikke hadde brukt for til Chicka (feil strl), men ellers er alt her.

Jeg er sånn som ser utrolig mye minner i utstyret mitt, tenker på turer og forskjellig ting vi har gjort, og jeg får meg ikke til å gi det bort... :)

Link to comment
Share on other sites

.

Jeg er sånn som ser utrolig mye minner i utstyret mitt, tenker på turer og forskjellig ting vi har gjort, og jeg får meg ikke til å gi det bort... :)

Jeg har det gamle lærhalsbåndet etter Tatra enda. Bimbo brukte det og Solo en liten stund. Men hun bada så mye at det ble sånn sur lukt av det. Er det kanskje noen som vet hvordan jeg får bort lukta?? Ikke for det. Jeg har jo en fire fem andre halsbånd, da.... Kjekt å ha!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har det gamle lærhalsbåndet etter Tatra enda. Bimbo brukte det og Solo en liten stund. Men hun bada så mye at det ble sånn sur lukt av det. Er det kanskje noen som vet hvordan jeg får bort lukta?? Ikke for det. Jeg har jo en fire fem andre halsbånd, da.... Kjekt å ha!

Grønnsåpevann??

Jeg har halsbåndet til Lurven (Welsh Corgi) hengende på veggen her ennå, selvom han gikk bort for over 15år siden, han var så god kompis :)

Link to comment
Share on other sites

Her kastes ikke noe så lenge det er brukanes. Men har jeg noe som er altfor stort så gir jeg det vekk eller selger det. For skal nok ikke ha noen hund som er større en rex, hvertfall ikke med det første.

(Fant jo sånn sele med pus forran og refleks på, på letohallen til 25 kr :) , Den så litt stor ut, men turte ikke å la den bli igjen sånn tilfelle den skulle passe, men neida <_< Rex var for liten).

Så her er hva dere kan gjøre med gammelt utstyr: Gi det til meg :)

:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Jeg bare beholder alt sammen jeg, hehe..... Eller, hvis jeg kjøper noe jeg innser med en gang at jeg ikke trenger, så gir jeg det bort/selger det billigere til hundevenner, f.eks. da jeg kjøpte et sett med bånd og halsbånd (med labradorer på! ikke at jeg har brukt båndet så veldig mye) og jeg visste at halsbåndet ikke kom til å bli brukt fordi det ikke var halvstrup, solgte jeg det + et halvstrup jeg hadde liggende til Stine (SD).

Men nå har det hopet seg opp enorme mengder med ting og tang, så jeg tror jeg skal gå gjennom litt og se om jeg virkelig trenger alt. Skjønt, det er litt sånn at pappa har utstyr han liker å bruke men som jeg ikke liker å bruke og sånn, så det blir jo litt utav det. Allikevel: snille Trondheimssoniser kan kanskje forvente å bli prakket på halsbånd e.l. i nær framtid... Er det for eksempel noen som vil ha et rødt/svart flettet halvstrup med ca femti cm omkrets? Tinka kommer seg akkurat ut av det.

Link to comment
Share on other sites

Her beholdes det aller meste. Kan jo få bruk for det til neste hund, selv om jeg har endt opp med å kjøpe nye ting til de alle sammen.

Selv ødelagt utstyr beholdes. Det demonteres/klippes, og så syr jeg nytt utstyr av det.

Link to comment
Share on other sites

Her brukes tingene så godt at når jeg vel kjøper nytt så er det gamle mest modent for søpla'.. Dårlige innkjøp av ubrukelige børster og annet stelle-utstyr kastes når hundeskuffen blir full - det er jo ubrukelige ting uansett..

Men jeg har likevel en nærmest pervers mengde bånd, da.. Men de som er gamle er så stygge at jeg hadde ikke villet gi dem bort engang.

Og de som er sånn nogenlude OK ender i en bag i bilen - "sånn i tilfelle at"-bånd.. Tror jeg har kanskje 10 "ekstrabånd" i bilen... Vår-rengjøringen i bilen forrige dagen gjorde meg klar over dette fenomenet (trodde bare jeg hadde et eller to der, jeg..)

Nye hunder får ofte eget og nytt halsbånd - men leiebåndene bruker jeg om hverandre. EN fordel med litt slitt utstyr er jo selvsagt at det får være i fred på hundesamlinger..

Kjøpte i fjor et lekkert langt lærbånd til en av mine - på første utstillingen ble det borte! Så nå er det kjedelige nylonbånd for alle mine som gjelder.

Susanne

Link to comment
Share on other sites

Utstyr jeg ikke bruker samler jeg i en papp eske i boden. Plutselig en dag får jeg bruk for noe igjen, eller venner trenger noe :)

Stadig noen som kikker innom kassa for å "låne" litt.

Jeg har ganske handle dilla på hunde utstyr, så mye i kassa er bare brukt et par ganger og fint som nytt :ahappy: Kjekt å ha :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Visst det er noen som har for mye utstyr og diverse til hund så tar Dyrbeskyttelsen Mandal i mot dette med takk. Vi er en frivillig organisasjon som arbeider for dyrenes vellferd.

Gå inn på www.dyrebeskyttelsenmandal.no for å se hvem vi er og hva vi jobber for.

Dette kan sendes til:

Dyrebeskyttelsen Mandal

Skreppestadvn. 8

4519 HOLUM

Mvh Janne Røksland -Nestleder DB Mandal

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville prøvd det, har iallefall fjernet mye uggen lukt som har festet seg på både hunde og hesteutstyr som jeg her hatt :)

Jeg har prøvd med Zalo, og det funket i hvert fall ikke.... <_<

Her blir det liggende stort sett, som andre sier; man vet aldri hva man får bruk for. Jeg kjøper og stadig nytt, og ofte er det litt "katta i sekken" som havner i samme bøtta som det "avdanka". men en gang i mellom går jeg igjennom og finner noe jeg kan bruke (som regel har jeg glemt hvorfor jeg ikke brukte det, og kommer på det etter et kvarter)

Jeg har også en boks i bilen, til sånne "reserve" greier. Veldig lurt å rydde i den av og til, da kommer det ofte frem glemte "skatter" :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Her blir alt liggende/hengende eller slengende. Eneste jeg har gitt bort var et dekken Ike vokste ut av. Jobbet i dyreutstyrsbutikk en periode,og da ble det kjøpt en del ja,får man rabatt så får man rabatt :rolleyes:

Har også endel utstyr etter gamle-hundene som det er litt vanskelig å kvitte seg med.Selvom det meste er ubrukelig.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har en hvit en også altså😄 Greier ikke helt slutte med dem. Ja, pleier vel å si at han er en ekte belger; mest Groenendael blandet med Malinois + en dæsj Tervuren. Veldig trivelig liten fyr som liker å bruke nesa. Var det ikke sånn at du snuste på ny? Moren til min svarte skal ha nytt kull nå...wink wink, nudge nudge😘
  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...