Gå til innhold
Hundesonen.no

En mattråd til...


Nirm

Recommended Posts

Lunsj og lunsj... Den fortæres klokka to på natta, men mat må man nå en gang ha...

Jeg er ekstremt lite fantasifull ang lunsj, og lurte på om noen hadde noen flere forslag. Det går som oftest i salat med pasta og kjøtt (kylling eller tunfisk som oftest). Brødmat er jeg lite glad i. Spiser egentlig bare knekkebrød, men de er det for lite energi i til å klare meg igjennom natta på.

Så jeg trenger forslag på mulige lunsjretter med nok næring, men med minst mulig fett i.

Det bør kunne pakkes i plastbokser, og gjerne både kunne spises varm eller kald (eller bare kald). Ikke alltid man rekker inn til spisepausene og får mulighet til å varma maten.

Noen gode forslag folkens?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Omelett er lett å lage, mettende og smaker godt, og kan gjerne spises kald. Lag før du drar avgårde (gjerne et par timer, så rekker den å kjøles litt uten å bli "svett" når du legger den i boks). Også kan du fylle med akkurat hva du vil av grønnsaker, ost, kjøtt...

Hva med å lage noe pizzaruller av noe slag eller noe sånt? Er godt kaldt også. Vanlig pizzadeig, fyll og ost og rull sammen og skjær opp, også stek. Jeg pleide å fylle på med sånn hermetisk fyll på boks (fra Toro eller noe), det var kjempegodt i alle fall.

Går også an å lage horn og putte oppi mais, purre, paprika, skinke etc oppi deigen før du steiker.

Eller lage deg en slags kebab (pitabrød med diverse fyll oppi), eller lage to-tre tortilla med fyll (men ikke så mye fyll at det blir upraktisk og grisete å spise).

Bønner er proteinrik fyllmat, og veldig godt i salater med for eksempel mais, ost, salat, agurk og reven gulrot.

Hmm... Du kan lage pai i små former og ta med en hver dag (eller natt da, hehe).

Å steike for eksempel mais, paprika, purre, gulrot og bønner (evt noe kjøtt av noe slag) på svak varme og blande sammen med ris er godt både kaldt og varmt. Og gjerne med noe saus oppi også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker. Mange gode tips. :-) Så da fikk jeg noen ideer. Mye av det kan jo lages i friuka og fryses ned også.

Youghurt vil nok ikke holde til lunsj, men sikkert godt som et mellommåltid i løpet av natta (jeg går ca 1.5 mil per natt...).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Wesminster hadde jo mange bra forslag, ble jo nesten litt inspirert selv nå... :icon_confused: Selv er jeg veldig glad i horn med ost og skinke, og pleier alltid å ha med meg det på nattvakt. Like godt varmt som kaldt også er det jo veldig fort gjort å lage. Pleier å lage mange i slengen og fryser ned, og tar opp like før jeg drar på jobb, for de tiner raskt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Wesminster hadde jo mange bra forslag, ble jo nesten litt inspirert selv nå... :icon_confused: Selv er jeg veldig glad i horn med ost og skinke, og pleier alltid å ha med meg det på nattvakt. Like godt varmt som kaldt også er det jo veldig fort gjort å lage. Pleier å lage mange i slengen og fryser ned, og tar opp like før jeg drar på jobb, for de tiner raskt.

det er skam godt! :( er en gang i ukas middag hos meg det :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pizzasnurrer (samme opplegg som kanelsnurrer, bare med pizza deig og pizza fyll, og ost på toppen)! Mamma (snille mamma'n min :( ) pleier å lage 100 stk. av gangen, og deretter fryse dem ned. Tar en god stund å lage de, men det holder veldig lenge. Man trenger heller ikke varme dem på noen måte. Ta dem opp når du står opp eller rett før du skal dra, legg dem i en plastboks, så er de ferdig tinte til lunsj tider :P Anbefales virkelig!

Ellers er et godt tips å lage pitabrød med fyll. F.eks. ost, skinke, salat (og alt av agurk, tomat, paprika osv.) og en eller annen dressing. Bare å steke pitabrød (tar ca 5 min), avkjøle dem, og putte inn fyll. Hvis du vil ha vegetar version, så er det veldig godt med raspede gulerøtter.

Hilsen en som hater brødmat-matpakker :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pizzasnurrer (samme opplegg som kanelsnurrer, bare med pizza deig og pizza fyll, og ost på toppen)! Mamma (snille mamma'n min :icon_confused: ) pleier å lage 100 stk. av gangen, og deretter fryse dem ned. Tar en god stund å lage de, men det holder veldig lenge. Man trenger heller ikke varme dem på noen måte. Ta dem opp når du står opp eller rett før du skal dra, legg dem i en plastboks, så er de ferdig tinte til lunsj tider :( Anbefales virkelig!

Sånne lagde vi mye av før, men jeg har ikke den oppskriften lenger, lyst til å legge den ut? De ER jo faktisk gode de :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kan bare bruke vanlig bolledeig så tar du ost og skinke eller det fyllet du vil ha i og ruller og steker! :icon_confused:

Takk, men mener jeg kunne bruke slik "grove-rundstykker-deig" så noe slik på God Morgen Norge i dag tror jeg. Syntes bolledeig er noe søtt til det.. Kresen, jeg? :rolleyes:

Noen som vet om det går?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Deig for grove rundstykker burde også gå bra, ellers så finner du jo garantert grov grunndeig i en eller annen kokebok (står i alle fall i boka dere fikk på heimkunnskapen, om dere fikk bok der).

Ellers så er det faktisk ikke så ille med brødmatpakke. Man må bare ha litt godt brød, også fins det masse godt pålegg. For dere som eter kjøtt er det bl.a. vanlig skinke, ovnsbakt leverpostei, spekeskinke, morrpølse osv. Pålegg uten kjøtt er forskjellige kremoster, taffelost, cashewnøttsmør, nøttepålegg, gräddost, brunost, vanlig hvitost osv. Om man tar seg en tur i kjøledisken, finner man masse godt man kan ha på brødskiva.

I tillegg syns jeg at det er greit å gjøre litt mer utav det enn bare å smøre et par skiver og ta med... Legg ved eple skjært opp i biter, gulrot skjært på langs, yoghurt, noen tapini-kjeks, en liten sjokoladebit, kiwi, litt steinfrie druer eller andre ting, og ta med juice eller vann. Matpakka blir utrolig mye bedre av det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøp nan - brød og stek dem i to minutter (står på pakka). Legg salat, agurkskiver, og hva du nå liker av grønnsaker på halve brødet. Ta en halv kylling og fordel biter av det hvite, magre kjøttet på grønnsakene. Ta med en majonestube og ta på en liten dæsj når det skal spises. Eller la det være :icon_redface: . Brett brødet dobbelt og spis hele greia som en pølse eller kebab, kanskje. Veldig enkelt og godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
    • Et enkelt nettsøk ga meg flere nettbutikker som har det? Ellers så er det flere som har lignende produkter, jeg kjøpte noen veldig gode for noen år siden, men husker ikke merke nå. Var ikke K9.
    • Fortviler, fordi det er tomt for nomnoms 😨 Det perfekte snæck. Smakelighet på høyde med favoritt råfor, men i en konsistens som kan skjæres med ostehøvel, til tynne, store skiver som dekker store deler av tunga og ganen og gir maks bæng for the bucks - verdi per kalori - som belønning. Rene råvarer av dyr, ikke noe vegetabilsk tull som fillere, i verdens mest tasty snæck av en konsistens som ikke klæsser til lomma eller hendene. ..og det er TOMT. Lå to pølser igjen i hylla på K9 Hundesenter i dag. Jeg kjøpte den ene. Tomt.  You don't know what you've got till it's gone. Det der er en uerstattelig belønning. Alt annet er enten for tørt og for lav verdi, og feil form, eller for klæssete og ekkelt og uhygienisk å fare rundt hjemmefra med.   K9 Nomnoms er (var? 💔) den P E R F E K T E treningsgodbit.    Gid noen med litt kundegrunnlag kan pushe på K9 for å få de til å produsere mer av det der. Finnes faktisk ikke andre belønninger av samme kvalitet. Enten må vi nå ned på belønningsverdi, eller jeg må begynne klæsse med å ha Vom og kjøleelementer i lommene K9 Nom Noms  produsert av K9 Hundesenter - Midt-Norsk Kompetansesenter for hund.  Please, please! Noen med litt kundegrunnlag og salgsvolum, push dem for å få produsert mer av det der 🥺    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...