Gå til innhold
Hundesonen.no

Noe som gjør hud og pels bedre?


linniogamy

Recommended Posts

Bestemoren min har en Amerikaner, idet siste så har den fått endel flass og pelsen er "Fet" og ekkel å ta på.

Har hvert hos veterinæren og fått noe shampoo som hun skal ha. MEN i den leiligheten som hun bor i så er det umulig og bade hunden ( badet er i andre etasje og hunden kan ikke gå i trappen. Hun kan heller ikke løfte den pga. problemer med hendene).

Så spørsmålet mitt er om noen vet om noe som gjør hud og pels bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Råd fra et "pelsmenneske"..

Bytt fôr - helt enkelt. Et optimalt fôr på hunden(e) er hele hemmeligheten bak bra pels og hud. (Ser her selvsagt bort ifra allergier, arvelige lidelser, etc - som kanskje må behandles medisinsk)

Ekstra oljer, tilsetninger, allskens "bedre-pels-produkter" osv gjør veldig lite et skikkelig fôr ikke kan, og jeg har veldig liten tro på slike ting.

Jeg er overbevist om at endel slike tilsetninger til et fullverdig fôr faktisk bare kan gjøre vondt værre - dvs ødelegge en balanse som fôret i seg selv er bygget opp med.

Jeg har dog brukt ølgjær i perioder på mine, da det ser ut til å ha en viss effekt på underulls-produksjonen. Men om det er mer ønsketenkning enn noe annet - tja, det vil jeg aldri få vite..

Men, men - nå er jeg kanskje en av de aktive beardis-menneskene som bruker MINST slike tillegg, da.. Så det kan jo hende at slikt har noe for seg, bare at jeg ikke har funnet det ut ennå.

Men "værstingene" (med bruk av tilsetninger, sprayer etc) inenfor min rase har ikke hunder med noe bedre pels enn mine, så da tror jeg ikke det er så fantastisk som de sier heller..

Ellers ville jeg tro at "fet" pels/hud (slik at man kjenner det på hendene når man har klappet hunden) neppe skulle bli hjulpet av å tilføre hunden mere fett, oljer i maten, etc.. Det finnes flere fôrtyper for pelsraser, og hunder med hudproblemer - så selv om slike er dyre vil jo en liten amerikaner ikke spise for så mange ekstra kroner i mnd. uansett...

For en tid tilbake fikk en av mine hunder en form for infeksjon på huden (flass, "hot spot", rødt og kløende) - og da kjøpte vi en medisinshampo som fungerte helt utmerket bare etter et bad eller to. Den het epi-soothe (http://www.vetshop.no/p-h.16.htm) og vel verdt pengene..

Da fikk vi beskjed om å vaske henne to ganger, med en ukes mellomrom - og hun ble helt fin etter første badet.

Ellers vil også endel hud/pelsproblemer løse seg selv hvis man klipper hunden ned (skikkelig - med maskin). Da vil huden få mere luft, det vil ikke bli noen ansamling av fuktig pels på sår hud, etc..

Bare noen små tanker, sånn en søndag morgen..

Lykke til på vegne av bestemor + hund!

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville heller brukt fiskeølje eller rapsolje enn soyaolje som tillegg. Rapsolje har et høyt innhold av omega 3, det samme har vel fiskeolje. Omega 3 er bra, og har en betennelsesdempende effekt, omega 6 har en betennelsesfremmede effekt, så jeg bruker rapsolje. Soyaoljen jeg har står det ingen omega innhold på, men for alt jeg vet, kan det jo være masse bra i den.

Ville byttet fôr, for å se om det har noen effekt. Shamponering to ganger i uken (sm ofte er anbefalt på slike shampoer), har jeg lite og ingen tro på, siden jeg har prøvd endel selv. Personlig gidder jeg ikke bade hunden min to ganger i uken, og jeg ser ikke at effekten varer. Hun virker bedre en dag eller to etter badet, ellers går det fort over. Men hun har andre plager enn denne hunden, så det kan vel variere. Men generelt tror jeg ikke at man får varige gode endringer ved å bade en hund for ofte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nedklipping, helst med maskin, tror jeg også burde være en fordel. Har en amris jeg klipper i ny og ne, og han har samme problem. Han har allergi og muligens har han lavt stoffskifte også, jeg synes iallefall å minnes det. Det hjelper noe å maskinklippe, men helt bra blir det aldri. Å ha ham langhåret gjør det bare verre. Hun bruker mild shampo og en dyrlegebalsam som ikke skal skylles ut. Tror han får hypoallergenfòr, men han må bruke kortison uansett hva de tester ut av ting og tang. Eier sier det går i perioder, men noe flass, sår og fet pels har han alltid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Life's a beach, og når det er kaldt og surt og blåser, så har vi den for oss selv, så det var ikke så ille, men det var ikke så vel heller, for Ede har ikke store radiusen (0-2m) eller masse interesse for å utforske omgivelsene selvstendig, så aktivitet begrenser seg mest til mutterns fremdriftstempo og kastearm. Det som er dårlig med det er det samme som er bra med det. Borrelås klengete er dog veldig å foretrekke over selvstendig på vift i sin egen verden. Bonus for egen helse å måtte løpe litt og være mer aktiv for å gi Ede mer av aktiviteten han trenger.  Virkelig ikke så mye å melde fra en stadig mer rutinepreget hverdag sammen. This is it nå, liksom.  Ede har begynt gå på turbusser helt selvstendig, flink opp trappen og går rett til plassen sin på midten. Trenger finne en smart måte å trene på å rygge i vinkel, for å komme inn mellom seter. Mestrer vi ikke det, så må vi stå over en buss om det er barnevogner og bagasje på den plassen der.  Å gå ned trappene på tur ut av bussen ligger lenger frem i tid. Han har gått ned bare sju trappetrinn i sitt liv så langt, og de var av normal bratthet. De tre veldig bratte trinnene på turbussen vil han fortsatt bæres ned. Nærmer seg antakelig 150 kg valpevekt nå, slik det føles i armene mine. Trenger derfor begynne lære gå de tre bratte trappetrinnene ned på egenhånd også, ellers vil han finne veien ned der på den harde måten, fordi jeg er evig optimist og vil at some point overvurdere min egen evne til å bære ham ned der. Seriøst, han begynner bli tung å bære i armene. Fordi jeg er idiot har vi KUN løftet med hodet til høyre side, hele livet, og dermed mesteparten av vekten hans på den svakeste armen min. Å snu for å bære motsatt vei er et alvorlig avvik i prosedyre som må rapporteres og meldes og klages på og ankes i flere runder før vi etter en lang godkjenningsprosess kan vurdere prøve på den måten.  Å bli bært på såkalt påssarygg (trønder, sjø) har vi begynt få litt dreisen på. Ede synes det var skummelt i starten, men har begynt like å leke ryggsekk nå. Aberet er at jeg har utnyttet jukkeangrep bakfra for å shape det inn. Usikker på om han tør gjøre det der foran et publikum på bussen. Han er jo i den alderen. Å vise affeksjon for foreldre er veldig pinlig. Mulig han heller vil reise med buss til evig tid enn å ta den flausen der for å komme seg ned trappen.  Vi får se. Det finnes antakelig en viss mengde NomNoms som i bunnen av den trappen der vil vekke den nødvendige motivasjonen til å klare komme seg ned de trappetrinnene selvstendig i en fei. 
    • Dette handler mer om uenighet. Jeg håper du sier nei til dette. Om du hadde visst at hunden skulle brukes til å produsere blandingskull hadde du ikke skrevet under. 
    • Uff, det er vanskelig med oppdrettere man ikke er enig med, dessverre. Du sier det står i kontrakten at avl skal følge NKKs retningslinjer, men hva står i kontrakten om brudd? Det hjelper jo ingenting med en kontrakt dersom ikke betingelsene ved brudd er beskrevet. Juridisk sett står oppdretter som eier, og om hun ikke vil la deg kjøpe ut hunden til full pris så er det dessverre opp til deg å heve kjøpet på grunnlag av kontraktsbrudd. Dette er veldig vanskelig når det er snakk om et levende dyr og ikke en faktisk vare. Du kan jo også eventuelt kontakte NKK for råd.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...