Gå til innhold
Hundesonen.no

Noe som gjør hud og pels bedre?


linniogamy

Recommended Posts

Bestemoren min har en Amerikaner, idet siste så har den fått endel flass og pelsen er "Fet" og ekkel å ta på.

Har hvert hos veterinæren og fått noe shampoo som hun skal ha. MEN i den leiligheten som hun bor i så er det umulig og bade hunden ( badet er i andre etasje og hunden kan ikke gå i trappen. Hun kan heller ikke løfte den pga. problemer med hendene).

Så spørsmålet mitt er om noen vet om noe som gjør hud og pels bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Råd fra et "pelsmenneske"..

Bytt fôr - helt enkelt. Et optimalt fôr på hunden(e) er hele hemmeligheten bak bra pels og hud. (Ser her selvsagt bort ifra allergier, arvelige lidelser, etc - som kanskje må behandles medisinsk)

Ekstra oljer, tilsetninger, allskens "bedre-pels-produkter" osv gjør veldig lite et skikkelig fôr ikke kan, og jeg har veldig liten tro på slike ting.

Jeg er overbevist om at endel slike tilsetninger til et fullverdig fôr faktisk bare kan gjøre vondt værre - dvs ødelegge en balanse som fôret i seg selv er bygget opp med.

Jeg har dog brukt ølgjær i perioder på mine, da det ser ut til å ha en viss effekt på underulls-produksjonen. Men om det er mer ønsketenkning enn noe annet - tja, det vil jeg aldri få vite..

Men, men - nå er jeg kanskje en av de aktive beardis-menneskene som bruker MINST slike tillegg, da.. Så det kan jo hende at slikt har noe for seg, bare at jeg ikke har funnet det ut ennå.

Men "værstingene" (med bruk av tilsetninger, sprayer etc) inenfor min rase har ikke hunder med noe bedre pels enn mine, så da tror jeg ikke det er så fantastisk som de sier heller..

Ellers ville jeg tro at "fet" pels/hud (slik at man kjenner det på hendene når man har klappet hunden) neppe skulle bli hjulpet av å tilføre hunden mere fett, oljer i maten, etc.. Det finnes flere fôrtyper for pelsraser, og hunder med hudproblemer - så selv om slike er dyre vil jo en liten amerikaner ikke spise for så mange ekstra kroner i mnd. uansett...

For en tid tilbake fikk en av mine hunder en form for infeksjon på huden (flass, "hot spot", rødt og kløende) - og da kjøpte vi en medisinshampo som fungerte helt utmerket bare etter et bad eller to. Den het epi-soothe (http://www.vetshop.no/p-h.16.htm) og vel verdt pengene..

Da fikk vi beskjed om å vaske henne to ganger, med en ukes mellomrom - og hun ble helt fin etter første badet.

Ellers vil også endel hud/pelsproblemer løse seg selv hvis man klipper hunden ned (skikkelig - med maskin). Da vil huden få mere luft, det vil ikke bli noen ansamling av fuktig pels på sår hud, etc..

Bare noen små tanker, sånn en søndag morgen..

Lykke til på vegne av bestemor + hund!

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville heller brukt fiskeølje eller rapsolje enn soyaolje som tillegg. Rapsolje har et høyt innhold av omega 3, det samme har vel fiskeolje. Omega 3 er bra, og har en betennelsesdempende effekt, omega 6 har en betennelsesfremmede effekt, så jeg bruker rapsolje. Soyaoljen jeg har står det ingen omega innhold på, men for alt jeg vet, kan det jo være masse bra i den.

Ville byttet fôr, for å se om det har noen effekt. Shamponering to ganger i uken (sm ofte er anbefalt på slike shampoer), har jeg lite og ingen tro på, siden jeg har prøvd endel selv. Personlig gidder jeg ikke bade hunden min to ganger i uken, og jeg ser ikke at effekten varer. Hun virker bedre en dag eller to etter badet, ellers går det fort over. Men hun har andre plager enn denne hunden, så det kan vel variere. Men generelt tror jeg ikke at man får varige gode endringer ved å bade en hund for ofte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nedklipping, helst med maskin, tror jeg også burde være en fordel. Har en amris jeg klipper i ny og ne, og han har samme problem. Han har allergi og muligens har han lavt stoffskifte også, jeg synes iallefall å minnes det. Det hjelper noe å maskinklippe, men helt bra blir det aldri. Å ha ham langhåret gjør det bare verre. Hun bruker mild shampo og en dyrlegebalsam som ikke skal skylles ut. Tror han får hypoallergenfòr, men han må bruke kortison uansett hva de tester ut av ting og tang. Eier sier det går i perioder, men noe flass, sår og fet pels har han alltid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...