Gå til innhold
Hundesonen.no

Tiv

Medlemmer
  • Innholdsteller

    184
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Tiv

  1. Har en hund som ble kjøpt inn med tanke på bruk i fjellet:trekk, kløv og den slags. Dvs en arbeidshund. Rasen passer til sånt, er ikke det. Men nå har denne hunden alltid vært veldig uvillig til å jobbe med noe som helst, han liker det ikke og i tillegg synes ikke hunden om lange turer. Den liker bedre å rusle i sitt eget tempo og ikke for langt. Dyrlegen tok bilder av beina. Hoftene er ok, men det ene lårbenet er 2 cm lengre enn det andre(de ble sendt inn for vurdering). Er i tillegg en liten skjevhet i en ryggvirvel og (syns jeg de sa) en alldeles liten forkalkning, men de mener at det ikke skal ha særlig betydning smertemessig. Han har aldri vært skadet. Jeg kan ta hunden med på fjellet selv om den ikke liker det, jeg kan ikke gjøre ham vondt, sier de. Spurte i dag hvordan det blir med kløving, men dyrlegen ville ikke si hverken fra eller til. Muuligens kan ulik benlengde skape feilbelastning, eller kanskje ikke. Han var i tvil og ville ikke si ''jada, sånt går nok helt bra''. Er det noen som har en formening om hva jeg kan kreve av ham og hva som ev.blir for mye? Den er gammel nok til å brukes. Jeg elsker fjell og natur, det er liksom meningen med livet, og det er mest derfor jeg har hund. Jeg har heller ingen annen hund å gå på for tiden. Den andre kan ikke brukes til noe av diverse årsaker. Jeg går ganske mye hver dag, med noen skikkelige turer innimellom. Slik det er nå, tar jeg hunden med uten at den er i arbeid. Skulle gjerne hatt litt kløvhjelp..
  2. Er fornøyd med varmepumpa, den varmer og fjerner en del støv inne. Gubben rengjører den ved jevne mellomrom og alt er bare fryd og gammen. Men så var det ute da. Den henger på kortveggen og jeg børster hundene ved langveggen. Dessverre blåser det alltid noe vind rundt hjørnet og mot pumpa, noe jeg ikke hadde i tankene akkurat. Viser seg at vinden tar med seg hår og derfra blir de sugd mot pumpa. Den drar jo til seg luft, og tydeligvis alt annet som er i luften også. Gubben har akkurat samlet opp store hårmengder som har klistret seg til den. Skal snakke med leverandøren etterhvert, men lurer på om noen har erfaring mht dette? Hvor kan håret ta veien og kan pumpa ta skade? Den må ikke plukkes fra hverandre utvendig nå da?
  3. Ikke noen diskusjon akkurat, bare et aldri så lite gledesutbrudd fra min side. Har holdt på med en av hundene i lang tid, vi prøver å få orden på et leddproblem. Bra blir det aldri, men nå har hunden haltet mye den siste tiden og vi måtte bestemme hva vi skulle gjøre. Har testet ut veldig mange ting, og noe virker passelig mens andre ting ikke virker. Denne gangen klarte jeg å ovetale dyrlegen til å sette et middel som brukes på hest. Det koster en del, 2000 kr pr gang, og det må gis to ganger med noen ukers mellomrom. Det virket. Nå har jeg fjernet alt av smertestillende og hunden halter ingenting. Litt stivhet, men da må man se godt etter. Vet at middelet ikke varer i all evighet, normalt fra 3 mnd til ett år, og hunden blir aldri en langturhund. Små turer på 15-20 minutter 2-3 ganger for dagen, er vel det vi kommer opp i etterhvert. Hunden er iallefall lykkelig, og det var godt å se den haltfri Det ble liksom et lite førjulsmirakel!
  4. Noen som vet om en nettbutikk som selger webbånd? Vet at Nes Sledeverksted har, men jeg vil ha skarp orange, og det har de visst ikke. Tenkte å sy halsbånd og liner.
×
×
  • Opprett ny...