Gå til innhold
Hundesonen.no

Sjokoladekake


>Lene<

Recommended Posts

Er på jakt etter en god oppskrift på sjokoladekake.

Prøver en ny oppskrift hver gang jeg lager, og blir aldri fornøyd. (Mulig jeg bare er elendig til å bake og da ;) )

Men om noen har en skikkelig god oppskrift så prøver jeg gjerne den!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her skal du få en som bare er helt utrolig. Jeg tror jeg har lagt på meg ti kilo på grunn av denne kaken, nå har jeg sluttet å lage den!

Lilleknuts sjokoladekake

10 dl mel

6,5 dl sukker

1 ss natron

3-4 ss kakao

100 gr smeltet margarin

7,5 dl kefir eller kulturmelk

Smelt margarin, rør inn sukkeret, tilsett kulturmelk, bland inn det tørre tilslutt. Stekes i langpanne,

175 grader i 35 minutter, nederste rille

Glasur:

400 gr melis

200 gr smeltet margarin

1 plate kokesjokolade

3 ts vaniljesukker

2 ss kokt kaffe

Smelt margarin og sjokolade på svak varme. Tilsett så det tørre og kaffen. Ta i litt ekstra melis hvis glasuren blir for tynn.

(Jeg tror det er kulturmelken og natronet som gjør at denne kaken blir så utrolig saftig og myk. Den holder seg også saftig og myk veldig lenge).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke sjokoladekake, men brownies, men det er verdens beste oppskrift- og ingen måler seg med den!

Brownies (stor langpanne)

6 stk. egg

9 dl sukker

450 g margarin

5 dl hvetemel

9 ss kakaopulver eller 250 g mørk kokesjokolade

2 ts vaniljesukker

½ dl grovhakkede valnøttkjerner (kan sløyfes)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her skal du få en som bare er helt utrolig. Jeg tror jeg har lagt på meg ti kilo på grunn av denne kaken, nå har jeg sluttet å lage den!

Lilleknuts sjokoladekake

10 dl mel

6,5 dl sukker

1 ss natron

3-4 ss kakao

100 gr smeltet margarin

7,5 dl kefir eller kulturmelk

Smelt margarin, rør inn sukkeret, tilsett kulturmelk, bland inn det tørre tilslutt. Stekes i langpanne,

175 grader i 35 minutter, nederste rille

Smelt margarin og sjokolade på svak varme. Tilsett så det tørre og kaffen. Ta i litt ekstra melis hvis glasuren blir for tynn.

(Jeg tror det er kulturmelken og natronet som gjør at denne kaken blir så utrolig saftig og myk. Den holder seg også saftig og myk veldig lenge).

Denne bruker jeg og. det blir en stor langpanne som er ideell til barneselskap, levere til ulike arrangement der barna skal ha med kake (blir alltid utsolgt først!). Jeg bruker en litt annen glasur:

1 pakke melis

2ss kakaopulver

2ts vaniljesukker

100g mykt smør

Kald kaffe, ca 1/4 dl kanskje..

Kakestrø.

Bland alt det tørre. Ha i smør og litt kaffe og rør til det blir en passe tykk krem. Fordel utover kaken og ta på masse strø!

Husk å vent til kaken er kald før du lager glasuren!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne er god og kjempe enkel og lage.

4 egg

3 kopper sukker

4 kopper hvetemel

1 1/2 kopp melk

200 gram smeltet smør - Avkjøles

2 ts bakepulver

2 ss kakao

Egg og sukker røres hvitt. Ha i resten og rør godt. Stekes i langpanne på 180 grader i 20-30 min på midterste rille.

Glasur:

300 gram melis

125 rom temperert smør

2 ss kakao

2 ss kaffe

Smør og melis røres hvitt (smøret skal IKKE smeltes først). Ha i kakao og når det er rørt ut, har du i kaffen. Taes på kaken når den er nesten kald.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Neida, dette er virkelig verdens beste, jeg lover!

Trøffelkake.

6 egg

600 g sukker

600 g mel

2 ss bakepulver

2 ss vaniljesukker

4 ss kakao

4,5 dl melk

450 g smeltet smør.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i tørt og vått vekselvis.

Stekes i langpanne midt i ovnen på 180 gr i ca 20 min.

Trøffelkrem:

50 g margarin

75 g kokesjokolade

3 dl melis

3 ss kald kaffe

1 egg

1-2 ss romessens

Og det beste er at den tåler å stå i flere dager uten å bli tørr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har så lyst på oppskriften på en skikkelig mørk og saftig langpannesjokoladekake. Har smakt flere gode, men aldri funnet noen oppskrift på det. Også er det viktig at det er sånn mørk, deilig glasur på!

Er det noen som har en sånn oppskrift? :)

Å, som jeg elsker sånn sjokoladekake! Men sunt er det ikke, da... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har så lyst på oppskriften på en skikkelig mørk og saftig langpannesjokoladekake. Har smakt flere gode, men aldri funnet noen oppskrift på det. Også er det viktig at det er sånn mørk, deilig glasur på!

Er det noen som har en sånn oppskrift? :)

Å, som jeg elsker sånn sjokoladekake! Men sunt er det ikke, da... :)

I oppskriften min kan du bruke mørk kokesjokolade for å få den mørk (og kraftigere i smak) eller lys kokesjokolade for å få den litt mildere.

Jeg liker best de lyse.. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...