Gå til innhold
Hundesonen.no

Oppskrifter på god og enkel mat?


HHC

Recommended Posts

Skrevet

Noen som har noen enkle oppskrifter på enkel og god mat?

(som man ikke må kjøpe inn 100 ting for og lage?)

Starter med Prim-oppskriften til meg & Kristine, så får dere slenge dere på:angry:

Du trenger:

2skiver med loff

Prim

Toastjern

Kniv/ en Finger

Slik gjør du:

Smør godt med prim på begge skivene med redskapet (Kniven evnt din finger), klapp dem sammen, putt dem i et godt forvarmet toastjern, vent deretter ca 2min før skivene taes ut.

Dekk et pent festpyntet bord og kos deg med denne nydelige delikatessen!

Bon Appetitè!

Skrevet

kokt vann -> kakaopulver

Jeg skulle egentlig si ris, men jeg glemte hvordan man lager den

Når ble kakao enkel mat?

Veldig enkel "mat" i såfall...

Skrevet

Når ble kakao enkel mat?

Veldig enkel "mat" i såfall...

Ja, meget enkel og god. Og flott når det er kaldt ute. Og flott når det er varmt ute fordi den får kroppen til å produsere kulde (ellerno)

Skrevet

Ostesmørbrød:

tar ønsket antall skiver, smører på smør og legger på litt ost på alle skivene, og legger oppi en varm stekepanne med smør, og setter på et lokk. Varm i noen få minutter (følg med for bunnen kan fort bli svidd, men helst skal osten smelte helt).

Når maten er ferdig, strø på litt pomefrites/grillkrydder. Og vips FERDIG.

Da får man ostesmørbrød med sprø bund. (syns den er bedre når den ikke er i toasthjern for da må man legge to skiver oppå hverandre).

*spises med kniv og gaffel*

Skrevet

En sterk taco-lignende sak (men vel så god) som ikke er så veldig komplisert:

* Stek en pakke kjøttdeig, bland inn tacokrydder.

* Spre nachos-chips utover ei stekeplate (med bakepapir under)

* Over chipsen tar du kjøttdeigen, en boks bønner (brune grytebønner eller aller helst noen spesialbønner med krydret saus, som finnes i større butikker) og jalapenos-skiver.

* Strø ost over, og stek på 225 grader til osten er smelta/gylden.

*Server med masse tacosaus og rømme :angry:

Skrevet

Kyllingklubber

Kjøp ferdig marinade og bland kyllingklubbene i den. La stå litt. Putt de marinerte kyllingklubbene i ovnen på 225 grader i ca 30-45 min. Serveres med salat, loff og/eller ris

Skrevet

Du trenger:

-Kokte poteter

-Revet ost

-Stekte baconbiter

-Purre

-Litt olje

Hvor mye du skal ha av hver ingrediens, kommer ann på hvor mye du selv liker :o

Slik gjør du:

Mos de kokte potetene i en bolle. Putt i revet ost og stekt bacon. Skjær opp litt purre om ønskelig. Hell så over olje. Bland alt godt!

Deretter steker du det i stekepanna, skal egentlig stekes som bolleform, men jeg synes det er vanskelig så bare putter alt oppi jeg :P Stek til det får en gyllenbrun farge!

Jeg synes i alle fall det er kjempe godt(selv om det kanskje høres litt ekkelt ut)

Håper det smaker :angry:

Skrevet

Skjær opp litt paprika og purre i biter. Åpne en boks mais og en boks kikerter eller bønner. Legg alt oppi en stekepanne og la det steke litt. Spis. Namnam. Hakka tomater er også godt oppi.

Grønnsakskarbonadekaker er godt, og om du lager en svær porsjon en gang du har god tid så kan du fryse dem ned og ta opp et par-tre-fire og steke litt når du er sulten. Kjapt og dritgodt. Oppskrift på dem orker jeg ikke å hente nå, ligger sikkert et sted på nettet. Kort sagt blander du sammen egg, potet, gulrot, havregryn +++ (bestem selv) og steker i små kaker.

Skrevet

Kok/damp et blomkålhode(i biter) og 4-5 poteter i biter. Stek 1-2 paprika og en bunt vårløk. Tilsett Tikka Masala kryddermix(f.eks denne ) eller ferdig saus på glass(f.eks fra Uncle Ben's) og de kokte grønnsakene. Hvis du bruker kryddermix tilsetter du litt vann og kokosmelk(ca.1 boks) slik at det blir en saus(ikke for tykk). La det stå og koke i 5-10 min til sausen er tyknet. Server med ris eller spis den som den er.

Skrevet

middag for skiensmetallere med lite i kjøleskapet av og til.(kan med glede spises av andre og :o ):

fiskepinner

salt potetgull

og majones :angry: :P

Skrevet

Dette er ikke akkurat mat men godt :o

Du trenger:

Is fra sånn 2liter, jordbær, vanilje, sjokolade eller hva du måtte ønske, + popa Popcorn :angry:

Rør isen så det blir sånn grøt/suppeaktig, og så rører du i litt popcorn *nam*

Skrevet

Salat:

isbergsalat

agurk

mais

paprika

ananas

pasta (eventuelt ris)

kyllingbiter eller skinkebiter

Kok opp pasta (risen). Riv isbergsalaten i små biter, skjær opp de øvrige ingrediensene og bland sammen. Ha den ferdige pastaen (risen) oppi salaten og bland sammen. Servers med en god dressing og loff til.

Kan også ha oppi tomat, løk og champignonfor dem som liker det :angry: . Lett og god sommermat. Reker kan også brukes istede for kylling eller skinke.

Løvbiff i pita:

1stk løvbiff

grovt pitabrød

1 beger rømme (eventuelt 1/2 kesam)

dipmiks etter ønske

løk og champignon

Sett ovnen på 200grader. Bland rømmen med dipmixen (for mildere smak bare bruk mindre av mixen). Stek løvbiffen i olje eller litt margarin. Skjær opp salaten. Ha pitabrødet i ovnen, og fres løk og champignon i stekepannen. Del pitabrødet i to og fyll det med løvbiffen, løken og champignonen. Ha salaten ved siden av og bruk rømmemixen som dressing.

(jeg pleier å skippe løk og champignon og fyller heller pitabrødet med diverse grønnsaker).

Skrevet

Club sandwich

Ingredienser

2 - 3 skiver brød

6 stk. salatblader gjerne en blanding av ulike typer

1 stk. tomat i skiver

2 - 3 skiver stekt bacon

0,5 - 1 stk. stekt kyllingbryst

6 skiver Norvegia

2 ss Matyoghurt

1 ss hakkede urter

Slik gjør du

1. Stek brødskivene på begge sider eller rist dem i brødrister. Legg den ene brødskiven på en tallerken, deretter litt salat, litt bacon, tomatskiver

2. Legg på en ny brødskive, kylling skåret i skiver, tomat, Norvegia, sylteagurk, mer salat og en god skje Matyoghurt smakt til med urter. Legg den siste brødskiva på toppen. Stikk i trepinner og skjær diagonalt gjennom skivene mellom pinnen. Server.

Dette en NAM NAM! :D

Skrevet

Min favoritt for tida:

Kyllingkjøttdeig (en pakke, tror det er 400 gram)

to fedd hvitløk

mye (en teskje kanskje) grovmalt peppermix

matfløte

serveres med båndspaghetti

Stek kyllingkjøttdeigen i litt olje til den blir brunlig

bland i hvitløk som er hakket i bittesmå biter, pepper og litt salt

hell på et par desiliter matfløte

la fløten koke seg inn i kjøttdeigen

server med båndspaghetti og f.eks tomatsalat

Dette er nok til 3-4 ulvesultne personer :D

Skrevet

2 porsjoner ris, litt smuglerkjøtt (feks indrefilèt), kald bernaisse-saus (lag den fra lidl, som du ikke bruker fett i, men bare lettrømme)..

Så tar du chilli fetaosten (stek gjerne kjøttet i oljen!).. Ta litt krydder på smuglerkjøttet.. Hell en fin stripe kald bernaisse over risen..

nam nam.. ps.. lidl har sånne lure rispakker, der man koker det i pose.. slipper alt peset med å måle opp to kopper vann, til en kopp ris.. bare kok opp vannet, hiv i posen og kom tilbake etter 3 min, så snur du kjøttet, kommer tilbake etter tre min, vips.. mat etter 6 minutter!

Skrevet

2 porsjoner ris, litt smuglerkjøtt (feks indrefilèt), kald bernaisse-saus (lag den fra lidl, som du ikke bruker fett i, men bare lettrømme)..

Så tar du chilli fetaosten (stek gjerne kjøttet i oljen!).. Ta litt krydder på smuglerkjøttet.. Hell en fin stripe kald bernaisse over risen..

nam nam.. ps.. lidl har sånne lure rispakker, der man koker det i pose.. slipper alt peset med å måle opp to kopper vann, til en kopp ris.. bare kok opp vannet, hiv i posen og kom tilbake etter 3 min, så snur du kjøttet, kommer tilbake etter tre min, vips.. mat etter 6 minutter!

de har sånne rispakker i de fleste butikker nå :D

Skrevet

Makaroni suppe:

melk

makaroni

kanel

sukker

Slik gjør du:

Kok opp melk og makaroni til makaronien er klar(ikke hard lenger, altså). Når den er ferdig putter du på kanel og sukker. mmmmmmm! (det mangler en siklende smiley her :D). Husk å røre hele tida, da melk svir seg fort :D

Arme riddere:

1 1/2 dl melk

1 egg

litt kardemomme/kanel(personlig pleier jeg å ha oppi begge)

1 ss sukker

4 loff/brød skiver

Bland sammen alt utenom loffskivene i en liten bolle. Så legger du loffskivene i bløtt i blandingen. Så skal den stekes til den får en gyllen skorpe på hver side. Serveres med syltetøy(jordbær er best :P)

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...