Gå til innhold
Hundesonen.no

Å holde igjen hund som trekker -hardt


Mirai

Recommended Posts

Ok, misforstå meg rett, jeg tenker ikke på sånn "vi-er-på-tur-jeg-stresser-litt-i-båndet"-trekking :)

Men i et tilfelle hvor hunden ser noe den virkelig har lyst på/vil ta og trekker alt den kan mot det, syns du det er lettest å stanse den med et kort kobbel som blir stramt, altså dra den inn igjen og holde igjen i det allerede stramme båndet, eller holder du bedre igjen dersom det er litt slakk på kobbelet og du rekker å spennen armene før båndet blir stramt?

Jeg bare lurer fordi jeg er litt uenig med min mor på dette området, så jeg lurte på hvordan dere andre har det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, misforstå meg rett, jeg tenker ikke på sånn "vi-er-på-tur-jeg-stresser-litt-i-båndet"-trekking :)

Men i et tilfelle hvor hunden ser noe den virkelig har lyst på/vil ta og trekker alt den kan mot det, syns du det er lettest å stanse den med et kort kobbel som blir stramt, altså dra den inn igjen og holde igjen i det allerede stramme båndet, eller holder du bedre igjen dersom det er litt slakk på kobbelet og du rekker å spennen armene før båndet blir stramt?

Jo nærmere hunden er fører når slikt skjer, jo lettere er det å få kontroll på hunden. Det er min erfaring ihvertfall. Altså kort bånd, er det slakk på kobbelet så får jo hunden noen cm mere fart og ihvertfall for en hund som er så sterk som min så merkes det godt i armen når det rykker.

Kanskje ikke helt det du spurte om, men jeg legger til at vi som har store og sterke hunder som regel lærer oss noen teknikker for å kontrollere hunden i "har lyst på/vil ta" tilfeller. Jeg pleier å ta kobbelet rundt hodet på hunden, helt opp under haka, og ta tak der endene møtes i nakken. Holder løkken slakt, men om det da skulle være nødvendig så kan jeg vri endene og da har jeg hundre prosent kontroll på min hund, selv om vi f.eks. skulle bli "angrepet" av en annen hund etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har nemlig motsatt erfaring :) Går jeg med henne i kort bånd så har jeg ikke sjans til å holde igjen! Begynner hun å trekke da, så er jeg ute av balanse med en gang, og klarer ikke å plante beina i bakken. Men dersom kobbelet er litt lengre (det jeg pleier å bruke er 2 m tror jeg), så lar jeg henne fly ut den ene meteren, setter beina i bakken og rekker å spenne armene og holde igjen. Da har jeg balansen før kobbelet strammer seg, og klarer å holde igjen.

Men det er sant som du sier, det går mye på teknikk også, når man har stor hund!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har nemlig motsatt erfaring :D Går jeg med henne i kort bånd så har jeg ikke sjans til å holde igjen! Begynner hun å trekke da, så er jeg ute av balanse med en gang, og klarer ikke å plante beina i bakken. Men dersom kobbelet er litt lengre (det jeg pleier å bruke er 2 m tror jeg), så lar jeg henne fly ut den ene meteren, setter beina i bakken og rekker å spenne armene og holde igjen. Da har jeg balansen før kobbelet strammer seg, og klarer å holde igjen.

Men det er sant som du sier, det går mye på teknikk også, når man har stor hund!

Det ante meg av måten du skrev innlegget på :D

Men om det fungerer for dere så er det vel greit at dere gjør det slik, bare vær obs på evnt. rykk i nakken til hunden.

I mitt tilfelle vet jeg ikke om jeg hadde klart å holde igjen jeg, om gutten hadde fått rykke til et par meter :) Opplevde ihvertfall å bli dratt overende her i vinter, men da hadde jeg begge to festet i snørekjørebelte rundt magen og seler/lange liner på hundene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg verken dobbis, ulvehund eller KO, og en nokså liten hund, så jeg må definere det å trekke hardt ned til min egen hund jeg da..om han rykker i, er det jo 18kg muskel rett i armen. ingenting mot de sterke hundene deres, men hardt nok :D Jeg synns det er mye bedre å holde igjenn på kort bånd når det gjelder hvor mye kontroll jeg vil ha på hunden, men det er mer behagelig å la den trekke i båndets fulle lengde for oss begge to trur jeg. evt. halsbåndet som IW sier over her, men da blir jeg nermest gående å slikke asfalt :) må jo bøye meg så langt ned. Snn sett er dere med store hunder heldige :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med Leonbergeren hadde jeg best kontroll med kort stramt bånd. Hadde løst bånd i hilsesituasjon som gikk galt en gang og aldri mer, gjett hvem som lå på magen 20 meter nedover asfalten i stor fart :) Trenger vel ikke nevne store vonde kjøttsår? :D Jeg hadde også en teknikk på det og selv om jeg var minst så hadde jeg best kontroll, faren min som sjelden gikk tur med hunden hadde lite kontroll når hunden begynte å trekke.

Med Balder er det ikke stor forskjell på stramt og løst bånd, er sjelden han nykker til og styrken kan ikke måles med Leonbergeren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg verken dobbis, ulvehund eller KO, og en nokså liten hund, så jeg må definere det å trekke hardt ned til min egen hund jeg da..om han rykker i, er det jo 18kg muskel rett i armen.

Ja, de kan gjerne trekke hardt nok de små også :) Eksen min hadde en drever hannhund, og jeg var vel aldri så lang i arma som når jeg gikk tur med den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har faktisk delte erfaringer med kort og langt band.. Men ser jeg noe som jeg vet han vil bort til slepper jeg han jo ikke frem.. Så det strider jo imot seg selv dette..

Og dette med å feste hunden i belte..Har prøvd det og selv om det satt riktig så gjorde det veldig vondt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og de fysiske lovene mine som jeg ikke husker, men rent teoretisk er det lettere å holde igjen en hund i kort bånd enn langt. Kraft x arm osv. Jfr stangbitt til hest feks, bitt med lange stenger skal mindre kraft til for å gjøre stort utslag enn bitt med korte stenger hvor det må større kraft til for å gi samme effekt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg går med mine to foretrekker jeg lange bånd, så surrer jeg heller bånda mellom hånda og albuen, for å få bedre tak. Nå skal det sies at jeg alltid må være i forkant av de og se situasjonen før de, klarer jeg det slipper jeg å holde de igjen med mine hele 60 kg. Ja, det er noen naboer der rundt som har fnist litt av lille meg som går tur med mine to, men jeg tror nok de har sett at det går jo aldri så bra. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å holde igjen en hund som virkelig VIL et sted, er mer teknikk enn styrke - heldigvis - og hvis du syns du har bedre teknikk med langt bånd, IW, så er jo det bare å gå med langt bånd da.. Selv om det strider mot fysiske lover :D

Nå har ikke jeg hatt så diger bikkje som flere av dere andre i tråden her har, men jeg har hatt en alaska husky som virkelig KUNNE trekke, og det var helt utrolig hvor sterk den spinkle kroppen var <_< Med han så syns jeg det var best å ha kort bånd, for fikk han langt bånd, så kunne han nærmest legge seg flat og trekke med alle fire beina godt ut til alle sider.. Og da var det bare å lene seg godt bakover og plante hæla i bakken om jeg skulle holde han igjen.. :D Med kort bånd kunne jeg holde hodet hans noenlunde i normal høyde, og da fikk han ikke helt det samme spenntaket.. Fordelen med Gubbelille var jo at han stort sett trakk rett frem, i motsetning til visse belgere jeg kjenner (skuler mot Zarten), som oppfører seg som Tigergutt i Ole Brumm og "bomper" hit og dit.. :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er mulig at langt bånd hjelper på teknikken, ja! Når du nevner det, liksom. For eksempel om jeg holder enden i høyrearmen, tar båndet bak ryggen og holder andre armen nærmere hunden, syns jeg det er lettere å holde igjen.

De tilfellene jeg tenkte på var vel kanskje mest når man opplever at hunden helt plutselig fyker ut, og man MÅ holde igjen. Det er vanskelig når den ene armen allerede veier 63 kg og står rett ut :D Tjoff sider det da, og så ser jeg vel komisk ut der jeg panisk prøver å få planta beina i bakken.

Har litt mer reaksjonstid når båndet skal ut en halvmeter og jeg rekker å "feste" armene eller hva jeg skal kalle det.

Står man rolig er jo det beste å holde nært hodet, halsbåndet eller noe :D Men kanskje vanskelig for de med små hunder, hehe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...