Gå til innhold
Hundesonen.no

kan jeg sykle med liten/mellom hund?


janne&kenny

Recommended Posts

jeg lurer på om jeg kan begynne å sykkle med Bajas på 3 år.

han er 10 kg og ikke så veldig høy. han er litt høyere enn en mellom puddel. han er blanding av pudel og cairn terrier. når han går i bånd MÅ han plent lukte på akkuratt DEN tisseflekken! han vimser frem og tilbake.

kan jeg kjøpe meg en sånn springer eller hva det heter? hvordan skal jeg gå frem?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skal gå greit å sykle med en såpass liten hund så lenge du passer på tempoet og følger med på at hunden ikke blir for sliten. Husk å ta hensyn til temperatur/sol!

Når jeg sykler med Tinka sykler jeg på en sti hvor jeg kan ha henne løs. Opp til den stien sykler jeg med henne i bånd. Tinka er av typen hund som vil lukte "overalt" om hun får lov, men når vi sykler henger løper hun rett ved siden av meg uten å bry seg noe særlig mer om noe annet. Det vil vel antageligvis hunden din også gjøre, regner jeg med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle hunder som kan løpe, kan være med på sykkeltur. :huh:

Jeg sykler med min hund på 6 kg. Vel...sykler og sykler, jeg trår en gang i blandt ihvertfall. ;)

Pass på at hunden traver, ikke gallopperer. Vær forsiktig med asfalt og varme, og begynn sakte og rolig.

Der det ikke er trafikk pleier jeg å la henne springe løs og da setter vi opp tempo. Har etappetrening og det er himla god kondisjonstrening. Da får hun strekt ordentlig ut i full gallopp, før vi roer ned igjen en stund. Men når hun er i bånd og på min høyre side, får hun kun trave i passe tempo - litt etappetrening der også vel og merke.

Det er veldig viktig å venne hunden til sykkelen, gjøre hunden trygg, men samtidig skal hunden forstå at eikene og hjulene er farlig. Små hunder kan lett komme under sykkelen, så jeg ville ikke festet en liten hund til en springer, men heller hatt full kontroll ved å holde båndet i hånda slik at jeg kan slippe når det trengs, og eventuelt trekke henne lenger bort fra sykkelen når man skal svinge til høyre f.eks.

God tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja, forhåpenligvis! jeg er nybegynner på dette stadiet! har sykkla litt m kenny, men hadde han i vanlig flexibånd.

Ville aldri aldri sykla med flexi bånd! Hvor er kontrollen??Spander på deg en springer til sykkelen, så slipper du å få bikkja i hjulet..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Venn han til å løpe ved siden av sykkelen din, og prøv å venn han til at under sykling skal han følge deg, og ikke sin snutes lyster. Pass også på at du ikke åpner for hardt. Lange avstander på asfalt sliter på potene, og om asfalten i tillegg er varm (pga sol) bør det unngås.

Ellers er sykling flott mosjon for hunden!

Som en liten påminnelse om hvorfor sykkeltilvenning er viktig, les; "komiske hundeepisoder"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

henrikke: jeg sykkla ikke mye. var ikke noe farlig å bruke flexi i det tempoet vi brukte. nå har jeg tenkt å sykle mer og da vil jeg bruke en sånn springer(heter det det?) så jeg kan sykkle oftere og lengre! det er jo kjempe kjekt for hundene og de får jammen god trim!

Jeg tenkte å kjøpe meg en sånn springer greie.

først gå en liten bæsje tur, så han ikke må på do. så tenke jeg å feste han til springeren og leie sykkelen uten at han får snuse i gress eller tisse. så han forstår at når han skal sykle, kan han ikke tisse å lukte!

senere sykle forsiktig og sakte øke tempo. er det noe jeg bør gjøre anderledes? han må jo bli kjent med sykkelen først. dere må bare legge til noen "huskelapper" hvis dere føler for det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husk at de blir fort såre på potene (raskere enn du skulle tro om du sykler på grus eller asfalt)! Begynn sakte for å herde potene og ha på godt med potefett før og etter eller bruk potesokker. "Brente poter" er ikke gøy! Alle hunder burde HD røntges før de belastes på denne måten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...