Gå til innhold
Hundesonen.no

Valpefor - argumentene for og imot


Sirup

Recommended Posts

Valpefor-produsentene skriver på pakningene at foret skal brukes til valpen er 12 måneder. Andre sier igjen at jeg ikke må finne på å bruke det så lenge.

Hva er (de saklige/faktabaserte) argumentene for og i mot å bruke valpefor til valper av store raser til de er fullvokste?

(PS: jeg hadde tenkt å bla meg bakover og lese, men finner ikke innlegg på kosthold som er eldre enn mai 2006?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må nesten se på din egen valp og finne ut om den skal fortsette på valpefor eller gå over på ett som inneholder mindre fett. (tenker da på om den legger for mye på seg) jeg gjer det på mine valper, ser ikke hensikt i å gå på ett for fordi noen anbefaler det og så få en overvektig hund. I min fortype så har de noe som heter junior, og det går jeg over på ved ca 6 mnd`s alder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lunah gikk på valpefor helt til hun var 18 mnd. Vi ble annbefalt å bruke det frem til 2 års alder.

Det har funka helt fint for oss, hu har aldri vært for tung (heller motsatt). Men hu måtte få store mengder for tilslutt for å holde vekta oppe, og da syns jeg liksom ikke det var noe vits i å fortsette.

Hun er fri for HD/AA og alt er som det skal :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Da kryper jeg inn her 🤣 ikke bare en men 2,5 🤣 Planen var og beholde forhund. Det har jeg gjort🤣  Men jeg har å beholdt deleie hund. Men jagu så ble det igjen en hannhund hjemme å 🤣 jeg skulle aldri ha hannhund igjen. Men Hektor ble unntaket 🤣 Hils på Hektor - 13 uker ❤️
    • Det kan jo hende det finnes oppdrettere på sheltie som har linjer med mindre lyd? 😊 Eller som er bevist på det og tar hensyn til det. Tenker også at mentalitet kanskje har litt og si. En trygg hund har kanskje høyere terskel for å bjeffe enn en litt usikker hund ( Kommer jo seff an på settingen da, men) 
    • Men det er mange hunder av rase med mye lyd i som bjeffer utrolig mye " for de er sånn" . Og ganske mange av de hundene er veldig stressa. Og er på " jobb" hele tiden. Jeg trodde ikke han her skulle bli så stille, hadde ikke mål om null bjeffing.  Bare at han skulle lære at tomte grensa, er den du kan passe på. Gården har egen vakthund, så den trenger ikke vi å passe på o.s.v. Så fikk jeg litt ekstra i gjenn, han kommer løpende til oss når han vil "si ifra" om ting ute..
    • Det går an å jobbe med. Det er noe det sies for alle raser med mye lyd. Men man kan ikke trene bort noe som hunden er genetisk disponert for og avlet for over generasjoner. En kombinasjon av heldig med individ og målrettet trening fra start kan nok kontrollere og begrense bjeffingen, men jeg ville aldri kjøpt en bjefferase med det som forutsetning. Generelt sett bør man ikke anskaffe raser med egenskaper man ikke kan/vil leve med og satse på å "trene de bort" eller "jobbe med", selv om det i noen tilfeller er mulig.
    • Er bjeffing det eneste du syns er negativt for sheltie? For det går det ann å jobbe med. Har veldig inntrykk av at bjeffing blir forsøkt ignoret. Jeg har en ganske reaktiv sheltiegutt på straks to år, som nå bjeffer når han blir redd eller når andre hunder bjeffer i passering.  Men jeg har fått mye kjeft fra andre for at jeg " belønner" bjeffing.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...