Gå til innhold
Hundesonen.no

Din rase


Taz

Recommended Posts

  • Svar 59
  • Created
  • Siste svar

Det var en nydelig aussie(den med pinnen)! Kjempefin!!!

Jeg så mest på kroppsbyggingen og helheten på doberennene. De hadde en lekker kropp. Desverre "feil" farge da, men de var flotte. Nå er min smak sånn at jeg syns dobermenn skal være slanke(som den nederste) for blir de for stor og massive, blir det uharmonisk fohold til tynne bein og sånn.Det blir helt feil. Ja hale og naturlige ører er bra, har jo det selv ;) , men disse to eksemplarene skilte seg ut fra allt annet jeg har sett. Flott kropp, og akkurat passe store ører. Den nedeste var aller søtest. Minner veldig om min egen hund! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Vicky

Takk!! Syns også den er flott.... veldig kraftfull...

Dobbermann er en rase som alltid har fascinert meg... Den er perfekt på ALLE måter :P Kan sitte å se lenge på en Dobbermann som går. Så majestetisk og smidig! Nydelige dobbermann hunder på bildene! ;) elsker rasen.... *må ha en gang i fremtiden*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Vicky

Ja, jeg har tenkt meg en Dobbermann når jeg får mitt eget hjem. Da har jeg lyst til å satse 100% på lydighet og agility. Hadde vært morro å sammenlignet med en aussie og sett på forskjellene. Har alltid hatt sansen for rasen. Veldig kjapp i hodet, også klarer den å jobbe veldig konsentrert uten å stresse... Har en på kurs nå som jeg er falt pladask for..... *drømme*... har du noen linker til kenneler, eller noen kenneler å anbefale?? Sitter å kikker litt etter gode kenneler som driver med dobbermann... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja er jo storfornøyd med kennelen jeg fikk min hund ifra. De er også veldig flink med lydighet, agillity, utstilling og bruks generellt og har valgt gode valg til foreldre. Men de har bare hatt to kull til nå da. Det er:http://www.valramn.com/ hvis du vil ta en titt ;)

Ellers kan det være gret å sjekke ut kenneler som har godt rykte på seg, med tanke på gode avkom som har gode resultater i bruks/ utstilling. Alltid greit å snakke personlig med folk for å danne et bilde (da hører man også hvor seriøs dem er). Og prøve ut forskjellige. Men det vet du vel sikkert :wink: Du får bare lete rundt og se på hjemmesider til folk.

Se også:http://www.dobermannklubben.net/Start.htm De har litt oversikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt OT, men i går så jeg en dobbermann løs på badestranda her (var kveld så var ingen barn her, men ingen eiere i sikte- ikke bra [-X ) det første han/hun gjorde var å løpe rett til nærmeste gjørmehull og rulle seg.. leeenge. så tusla den avgårde igjen.. hehe, lo litt av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...