Gå til innhold
Hundesonen.no

Puttiva

Medlemmer
  • Innholdsteller

    848
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    7

Alt skrevet av Puttiva

  1. Hei Har noen denne boken? Spør for en venn som skulle lånt/kjøpt boken
  2. For meg er det godt nok å se det i praksis hver eneste uke. Jeg trener ikke en publisert forskningsartikkel for å fortelle meg det. Nå har jeg fulgt opp såpass mange hunder som har gått fra å ha lang nerve til normal, ved at jeg har klippet dem hver uke. Det kan ta lang tid, men i de aller fleste tilfeller har jeg sett at det skjer. Men som sagt, det forutsetter at man klipper langt nok inn, det holder ikke å bare ta den harde tuppen. Nerven må eksponeres ja, men ikke kappes eller dø. Det holder å klippe sånn at pulpa blir eksponert i størst mulig grad. Der er det mykt, og nerven vil kunne merke omgivelsene. Det vil gjøre at den trekker seg litt tilbake, og cluet er da å klippe på nytt før den trekker seg ut igjen. Tidkrevende prosess som krever full oppfølging, men ikke umulig Sent fra min D5803 via Tapatalk
  3. Nei, ikke noe dokumentasjon. Men jeg ser det. Hver eneste dag. Jeg jobber i en dyrebutikk hvor vi har gratis kloklipping, og vi har flere hundre hunder innom hver måned. Det er tydelig å se sammenhengen mellom klolengde, skade og funksjonalitet. Og ikke minst effekten av hyppig klipping. Det at kloen klikker såvidt på gulvet hjemme er ikke farlig. Alt med måte. Men det er de som er så lange at tærne ikke kan ligge normalt, de som blir bøyd oppover eller til siden, eller de som er så lange at de henger fast i netting-underlag - de er et problem. Og dessverre er de ikke helt uvanlige.
  4. Nerven kan presses kortere. Ferdig snakka. Og ofte er det et behov for det hos "Ola Nordmann". Hvorfor man må klippe klør på ganske mange hunder: - Lange klør som treffer bakken kan føre til skeiv fotstilling - Lange klør som treffer bakken kan føre til senebetennelse, fordi senene er i konstant spenn - Lange klør kan lettere henge seg fast i ting - Oddsen for kloløsning øker Har man en hund med så lang nerve at de havner inn under risikogruppene nevnt her, så må man gjøre hva man kan for å få nerven kortere. På de aller fleste hunder går dette strålende, men man må klippe "helt ned" ofte. Trenger ikke å klippe til blods, men man må presse grensene littegran veldig ofte. Noen hunder funker det ikke på, men det er ytterst sjeldent.
  5. Klipp til det pulpa blir synlig, det er mykt område midt i kloen. Pulpa kan også klippes litt, men vær forsiktig. I midten av pulpa er det en hvit liten prikk på svarte klør. Når den synes, er det på tide å stoppe å klippe. Deretter runder jeg av, slik at så mye sommerlig av pulpa blir eksponert. Da vil nerven kjenne omgivelsene og trekke seg tilbake uten at det er smertefult. Cluet nå er å klippe klørne før nerven trekker seg ut igjen,max en uke. Men det hjelper altså lite/ingenting å bare klippe rett av, man må ta så mye som mulig ellers og, på siden, over og under pulpa. Det er en treningssak, men veldig viktig å bruke en sylskarp klosaks slik at man kan klippe litt og litt. Nerven vil i det fleste tilfeller (dessverre ikke alle) trekke seg innover og kloen blir kortere. Jeg klipper klør på titalls hunder hver ule, og dette funker. Ikke alltid behov for det, det er ikke om ha kortest mulig klør. Men noen hunder har så lange klør, selv i nedklippet tilstand, at de er potensielt skadelige. Og da må man klippe minimum 1 gang i uken, og klippe vekk så mye som mulig av det harde. Men det kan ta ganske lang tid før nerven trekker seg tilbake da Sent fra min D5803 via Tapatalk
  6. Puttiva

    Piping

    Samojeden min er en piper. Forventninger, stress, kjedsomlighet, usikkerhet. Går i skalaen fra forsiktige nesepip som jeg ikke tror han er bevisst på selv, til en skrikende bjeffepip. Vanskelig å forklare, men høres mer ut som en måke enn bjeffing, og faller definitivt under kategorien piping, rent mentalt sett. Samojeden er en ganske vokal rase, men hvor mye piping det er, vet jeg ikke. Mulig Ico har tatt en for hele laget -.- Sent fra min D5803 via Tapatalk
  7. Hovedforskjellen ligger i mengde kalsium i fôret (høyt kalsiumnivå kan føre til deformerte skjelett), mindre fôrkuler og høyere energi. Kalsiumnivået er det viktigste, og mest gjeldende på store raser. Nå er jeg usikker på kalsiumnivået i acana, både valp og voksen, men ville sjekket det opp før jeg hadde tatt en avgjørelse på det. Men om det kun er 1/4, så har det jo bare tilsvarende effekt. Uansett, jeg ville sjekket det opp først Sent fra min D5803 via Tapatalk
  8. Ico og jeg er klare vi kan stort sett alle kvelder
  9. Jeg har en katt med dårlig syn. Ute er hun seg selv til tusen. Inne har hun perioder hvor hun er ganske påvirket,og andre perioder hvor hun er som en kattunge. Innen vi merket at det var noe med synet hennes, var det blitt ganske mye dårligere enn hva som var ideelt. En øyelysing hos øyespesilist samt bredspektret blodprøve gav oss enormt mye informasjon om et veldig spesielt tilfelle. Det en en kronisk lidelse, men med "oppblomstringer". I dårlig perioder får hun en spesiell øyedråpebehandling son hjelper veldig. Men dårligere syn er ikke det samme som dårlig syn. Min kan har alltid dårligere syn enn hva en frisk katt har, men det er bare av og til at hun faktisk har dårlig syn. Når synet bare er "dårligere" (men ikke dårlig) er hun 10x mer katt enn en vanlig katt. Jeg pleier å kalle henne kattens svar på brukshund. Og det til tross for at deler av netthinnen hennes er død, i tillegg til medfødt grå stær. Slik jeg opplever det du skriver, kan det være imouto har fått et dårligere syn enn hva hun er vant med, og derfor trenger å være med. Hun har fremdeles et bedre syn enn oss, og sånn sett et bra syn, men endringen er nok til å skape en usikkerhet hos henne. Kan også være hørsel. Jeg vet ikke om tinnitus er noe hunder kan ha, men det er et typisk problem hjemme, hvertfall når man er alene og det er stille, men som ikke nødvendigvis gjør hørselen dårligere. Eller så kan det være noe helt annet. Poenget er at endringen kan være veldig merkbar for henne, selvom situasjonen sett med våre øyne er identisk. Og derfor burde man ikke friskmelde det potensielle sykdomsområdet uten å ha testet det. Jeg håper virkelig dere finner ut hva som er problemet, og enda bedre; finner noe hjelper. Jeg ville nok tatt en øresjekk og øyesjekk hos spesialist (jeg kan anbefale øyespesialisten vi har brukt. Kan finne navnet om du er interessert), og prøvd de medikamentene for en periode. Tenk om det funker? [emoji173]
  10. Ang acana og orijen; de fineste kjøttstykkene går nok til mennesker. Hundene får mat fra samme dyret, men indrefileten (++) går til menneskemat har jeg hørt. Ikke at det løser noen hungersnød. Grunnen til sult er ikke for lav global kjøttproduksjon. Så at kjøttet går til velstilte hunder og mennesker, tror jeg helt ærlig ikke påvirker noe som helst.
  11. Høy alder kan være en konsekvens av andre ting det selekteres for uten at alder i deg selv er noe "kriterier". Selekteres det for sterkt skjelett, godt immunforsvar, god tarm, etc, så er jo også sjansen for å dø naturlig at de tingene mindre, noe som vil føre til høyere alder før evt død.
  12. Det er sant, men de lever et mer tilsvarende liv som en gjennomsnittlig tamhund. Uansett er 20 år langt over gjennomsnittlig levealder for en tamhund. Poenget mitt er: de dør nok ikke som unge pga et dårlig konstruert bevegelsesapparat. Og kroppene deres er nok laget for å leve lengre enn 4-5 år som det skisseres over her. De fleste dør nok av infeksjoner, bittskader, mennesker, sult etc. Ikke overbelastede eller slitte forlemmer pga dårlig front.
  13. Levealderen til ulv i fangenskap er opp mot 20 år. Mer troverdig sammenligning
  14. Jeg gikk på steinerskolen fra siste år i bhg og ut 10. Klasse. Dette er min erfaring, i tillegg til å ha snakket med mange i og utenfor steinerskolen: Fordeler: - Godt miljø, lite mobbing, høy toleranse for å være den man selv er - Dyrker er individualitet med muligheten til å fordype seg - Fremmer kreativitet. En kreativ tankegang har jeg fått igjen for på veldig mange områder - Læring fra lek. Mer naturlig tror jeg. - Høy lærertetthet. Ulemper: - Faglige hull, men det har ikke vært noe problem å fylle det. - Ikke noe for barn som trenger disiplin og sterke rutiner for å fungere. Jeg heller mer og mer mot å sende min sønn dit. Fordelene veier opp for ulempene uten problem slik jeg ser det.
  15. En varm klut/ varmeflaske e.l syns jeg fungerte best. Typ så varm at det nesten er brannsår igjen etterpå. Samt press mot området. Så ligge krokbøyd med altfor varm varmeflaske gjorde det nesten levelig. Endte opp med to hasteoperasjoner. Først måtte en stor gallestein sprenges løs fra gallegangen (full blokkering), og så senere fikk jeg betennelse i galleblæren, og da ble hele operert ut.
  16. Dette på kanskje være den peneste Golden jeg har sett [emoji173]
  17. Jeg ser ikke noe stort problem med 26 hunder jeg. Særlig om 8 er leveringsklare valper på vei ut av huset og 9 er nyfødte. Men det krever noe av eierne. Krever faktisk en hel del av eierne. Men om de greier det - hva er galt da? Det finnes supermennesker og det finnes mennesker som dedikerer hele sitt liv til hundene. Og det er nok nødvendig i en slik situasjon. Men jeg er også helt enig i at man skal bry seg og melde i fra dersom forholdene ikke er bra. Men jeg tror ikke man kan måle dyrevelferd i antall hybelkaniner og hundelukt. Der er det mer menneskevelferden det står på.
  18. Puttiva

    Kanintråden

    Marsvinpellets er tilsatt c-vitamin. Kaninpellets er ikke tilsatt dette fordi kaninene lager c-vitamin i kroppen selv, og trenger det derfor ikke i kosten. Tror det skal gå greit å gi Kaninpellets til marsvin så sant de får i seg nok c-vitamin på annet vis. Problemet er dersom de ikke får c-vitamintilskudd i det hele tatt. Såvidt meg bekjent er det ikke noe problem at kaninene spiser Marsvinpellets.
  19. Blå og hvit lyser sterkest. Kan være blendende på nært hold. Grønn er neste på listen, etterfulgt av rød og rosa. Deretter kommer gul/oransje som er ganske mild i fargen, og lilla er den med det svakeste lyset. Det er en enorm forskjell fra blå til lilla, og grunnen til det er for å møte ulike behov hos kjøperne. Selv har jeg oransje og blå. Fint til hvert sitt bruk. Blå når hunden er løs, oransje når han går i bånd ved siden av meg og har lyset på ryggen / på kobbelet. Da orker jeg ikke det blå lyset, det blir for blendende.
  20. Hei Vilje. Du er sykt søt
  21. Ico lever på kjøttbollene. Jeg kjøper 3 kg posene, det blir litt rimeligere enn 800g, men selv til innkjøpspris+moms (jobber i dyrebutikk) så svir det heftig i lommeboka. Men du verden så praktisk, enkelt og bra fôr. Serverer det frossent, så da er det en fin tannpuss for tenna i samme slengen.
  22. Fikk høre det fra produsenten da jeg var på kurs med dem. De kom til å produsere det så lenge det kunne anses som bærekraftig høsting av råvarene, noe de er forberedt på at ikke ville vare evig. Produksjonen kunne være ujevn, og fôret kom til å gå ut av produksjon på sikt, erstattet av noe annet. Så får vi se hva det blir når den tid kommer.
  23. Tundra dra orijen har gått ut av produksjon. Var kun et sesongfôr, og pga bærekraftighet aldri noe de skulle fortsette med.
×
×
  • Opprett ny...