Gå til innhold
Hundesonen.no

Wilma

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,190
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Wilma

  1. Ja, for å presisere er dette rent hypotetisk og kun for å høre hva andre tenker om saken. :) 

    Jeg tenker dog litt som deg @Malamuten, at for en hund å ha mulighet til å gjøre fra seg inne isolert sett ikke er negativt. Det blir jo imidlertid et problem med en gang det erstatter tur på grunn av eks. regn eller latskap. Og et helt liv innendørs for en hund er vel alle enige om at er rimelig uholdbart. 

    Interessant å høre litt hvordan folk har benyttet seg av "muligheten" i praksis og følger det har fått da!

    • Like 2
  2. Hei alle sammen!

    I det siste har det gått opp for meg at "innehunder" tydeligvis er en ganske vanlig greie, i hvertfall i utlandet.
    Jeg tenker da altså på hunder som bruker kattedo på samme måte som en innekatt ville gjort. Som i og for seg gir litt mening som alternativ dersom man eksempelvis bor i en høyblokk i en storby; så fremt det ikke erstatter vanlige turer - noe det jo dessverre kan virke som det i noen tilfeller gjør.

    Hva tenker dere om dette fenomenet? Er det noe dere kunne vurdert å lære hunden dersom bosituasjonen deres talte for at det var praktisk?

  3. Bare for å presisere. I USA går hannhundstandarden helt opp til 56 cm. Da er det klart at de virker store, samt at de sikkert, slik som her, har noen individer som er høyere enn standard også. Har jo en selv i den høyden (altså 56 cm). :)

    Hva er det de sier, "Everything's bigger in the USA"? :lol: Neida, er så klart ikke bare der tendensene vises, men det er vel noe med Amerika og det store/ekstreme (også på andre punkter enn hund altså). I hvert fall når det sikkert også er whippeter der som overskrider standarden, som du sier. :)

    Absolutt ikke. Jeg synes det er greit å tenke på rasens opprinnelse som en pekepinn for hvilken størrelse de skulle ha. En whippet skulle ikke være stor. Den skulle ikke spise stakkarslige arbeidsfolk ut av huset, det var en av idèene bak rasen, da greyhound ble for stor og spiste for mye for den vanlige mann i gata som også gjerne ville drive med rag racing.

    Også dagens størrelse iflg FCI er for stor, da den originale standarden sier at de ikke skulle veie over 20 lbs (dog ikke noe mer spesifikt med tanke på høyden).

    Det er akkurat dette jeg tenker er problematisk med den økende størrelsen. Whippeten mister jo særpreget sitt, og sammen med det forsvinner på en måte egenskapene knyttet til deres opprinnelse. Mener ikke at whippeter med mer størrelse ikke kan løpe, men hele poenget med den lille, nette størrelsen var jo å være kvikk nok til å kunne følge hare/kanin sin fart og krappe svinger. Og ikke minst kunne følge dem inn i kratt og tett vegetasjon, steder hvor greyhounden var for stor til å komme til. Størrelsen hadde jo da et faktisk poeng, og whippeten gjorde nytte for seg på områder der deres egenskaper egnet seg.

    I tillegg er jo ikke minst det historiske aspektet, som du også sier, med at whippeten som "The poor man's racehorse/greyhound" noe som representerer dette, og jeg føler burde være representativ også i dagens rase.

    Edit: Men flott at de måles rundt om på utstillinger! :) Jeg tenker det er positivt.

    • Like 2
  4. @rosinbolle, Opphavet til navnene, så vidt jeg kan finne:

    Cedric/Cerdic: engelsk/indisk opphav
    Cay: variant av Kai, Frisisk opphav

    Gideon/Gidin: Hebraisk opphav
    Adair/Adir: Hebraisk opphav
    Atiq: Afrikansk opprinelse

    Zeev: Hebraisk opprinnelse
    Volos: Kommer fra Slavisk mytologi, Volu betyr okse.
    Mingan: Amerikansk/Native American

    Hvorfra?? He he he he he

    Var den til meg? :P

  5. Likte både Diego og Anton. :) Her er litt ymse andre forslag:

    Cesar, Pablo, Dario, Octavio, Hernán, Aldo

    Cedric/Cerdic: "war chief"
    Cay: "warrior"
    Gideon/Gidin: "mektig kriger"
    Adair/Adir: "noble"
    Atiq: "ancient noble"
    Zeev: "ulv"
    Volos: "okse" + "gud over jorda, drager og magi (+) i mytologi)
    Mingan: "grå ulv"
    Fenris: Fenrisulven fra norrøn mytologi

    • Like 1
  6. Kjøp en kombisele (nomesele med ringer på sidene til å feste pulkdrag). Da kan du ihvertfall feste tau i hver side og ned til bakken :) Også funker den akkurat som en vanlig nomesele ellers. Og ganske langt tau til kjettingen.

    Det var sannelig ikke så dumt! :) Husker nå at jeg har sett litt på Yukon sin kombitrekksele som kan reguleres. Eller kanskje det er seleverkstedet som er plassen å kjøpe fra, da får jeg den jo sydd på mål :)

  7. Tenker jeg går for den løsningen egentlig @Elisabeth00. En nomesele er jo super til mye annet - uansett om kjettingtrekk blir en suksess eller ikke. :) Press på bakparten er jo ikke ideelt, så er enig i at det ikke er den beste permanente løsningen. Jeg får bare se hvordan det går og ta det derifra.

    Hadde vært kjempemorro med bilder! :ahappy:

  8. Hvorfor er ikke dommere strengere på å følge rasestandaren når det kommer til høyde? I følge standarden skal jo hanner skal ligge mellom 47-51 og tisper mellom 44-47. De fleste whippeter rundt om i dag avviker vel fra dette med flerfoldige cm. :P I tillegg er det jo presisert at "enhver form for overdrivelse bør unngås". Burde ikke dette gjelde med tanke på høyde også? Tipper mange whippeter i dag er mer 50-60 cm enn 40-50? Min er rundt 48 cm, og når hun var litt yngre møtte jeg faktisk flere whippeteiere som trodde at hun var en italiensk mynde.. :|

  9. @Wilma ville kjøpt en nomesele (bjørkis ligger veldig godt på min whippet). Du kan bruke nomeselen til kjettingtrekk for å se om det er noe dere trives med, og heller investert i en WP sele om dere trives med det. :)

    Kanskje det er den beste løsningen. :) Har lest litt forskjellig om nome og kjettingtrekk, men det funker altså greit?

    Skulle forresten du kjøpe WP-sele til din whippet, eller blander jeg nå? :)

  10. Griper sjansen og spør her, midt i all sele-snakken. :)

    Har en whippettispe som jeg håper å kunne få testet litt diverse trekk med fremover. Ikke minst er hun jo gammel nok til å være med på skitur å trekke i år, så det må vi jo så klart få gjort i vinter. Om det kommer snø da, så klart. :sleep:

    Uansett, jeg lurer altså på hva slags sele dere tenker jeg burde investere i? Per i dag har jeg en Non-Stop Free Motion i str. 4 til henne, men den er litt for stor. I tillegg synes jeg det er veldig mye innstillinger, reimer og dill-dall på den. Derfor tenker jeg kanskje nomesele sydd på mål er tingen? Men jeg har også fundert litt på om en minipina-sele kanskje kan funke vel så bra? Ser for meg at minipina kombinert med drag, altså pinnesele, muligens er mer egnet til kjettingtrekk enn en nomesele? Men da blir jo spørsmålet igjen om nome er mer ideelt for generell trekk/skiturer/joggeturer, sammenlignet med minipina.

    Det beste for kjettingtrekk ville så klart vært en WP-sele, men jeg vil ikke kjøpe det før jeg vet at det eventuelt er noe både jeg og hunden liker, og ikke minst kan prioritere å gjøre innimellom.

    Sååå, funker eventuelt minipina like bra til trekk som en nome? Og tror dere den kunne ligget bra på en liten myndekropp? Finnes i det hele tatt denne altmulig-trekkselen? :P

  11. Takktakk :D

    Syns det er kjempemorro! Ho lærer raskt og ser ut til og like det, og når det attpåtil går betre enn forventa, då blir det ekstra morro :D

    Men ho er jo veldig "vær-sær", og då kan det til tider blir vanskeleg og demotiverande med trening. Kalde haustdagar og heile vinteren blir det lite trening, samt regnfulle vår- og sommardagar når vi ikkje har tilgang til hall. Derfor ser det ut til at vi skal starte med AG no i vinter, så vi har noko og trene på :)

    Morsomt å høre! :D Imponert over hva dere presterer altså - veldig motiverende for meg å se, får jo håp om at det er mulig å en gang, lang frem i tid, å prøve konkurranse med whippeten. Vi får se hva tiden bringer. Hun og Catania er nok litt i samme leia tror jeg, spesielt når det kommer til kaldt og kjipt vær. :P Så forstår den godt. I slikt vær skal man ligge foran peisen, ikke ute på våt bakke, må vite. :sleep:

    Kjempespennende med agilityplaner da! Det gleder jeg meg til å følge med på. :)

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...