Gå til innhold
Hundesonen.no

rosinbolle

Medlemmer
 • Innholdsteller

  767
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

rosinbolle last won the day on 29. September 2016

rosinbolle had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

2,486 Excellent

1 følger

Om rosinbolle

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Hunderase
  Tervueren

Nylige profilbesøk

2,174 profilvisninger
 1. Hvilke grenser setter du for hunden din?

  Jeg har praktisert "ingen hunder på kjøkkenet", ikke ligge i senga, ikke tigging ved bordet (tigging to meter fra bordet er ok, men jeg orker ikke å ha stor, pesende hund oppi meg når jeg spiser), ikke bjeffe inne (skjedde uansett sjeldent) og så har jeg putta bikkja i gangen og skilt av med kompostgrind når vi har hatt besøk som av ulike grunner ikke er komfortabel med hund. Ellers veldig lite regler. Hunden gikk ned fra sofaen på kommando og fulgte anvisninger, så da er det ikke særlig behov for mange regler.
 2. Den store baby- og barntråden 2018

  Truser (trenger nettingen bare en dag ca), joggebukse, lange ammesingletter og ammebh, helst i ull. Og minst to pakker ammeinnlegg. Eller - noen får melk først etter noen dager, mens hos meg så rant det hele tiden etter døgn. Kliss våt konstant. Så masse skift til overkroppen er gull. Og noen skift til baby. Mobillader og kamera. Purelan til puppene. Ellers trenger du veldig lite, det er bare et par dager.
 3. Gode råd for aleneforeldre?

  Det økonomiske: Du har rett på overgangsstønad, en ekstra barnetrygd og stønad til nødvendig tilsyn av barn. Overgangsstønaden blir redusert mot inntekt, men det blir fort litt ekstra uansett. Du nødvendig tilsyn av barn dekker 66% av barnehage og sfo, kanskje barnepass når du er i turnus også. Det siste ville jeg hørt med nav om, jeg har 8-16-jobb selv, så jeg har mi i barnehage. Sånn ellers: be om hjelp. Len deg på familien din, hvis du har dem i nærheten. Allier deg med naboer og venner, kanskje de kan hjelpe deg med enklere ting. Send meg gjerne en pm hvis du vil prate om det - det er tøft å bli alenemor!
 4. Rase

  Det høres jo eeeegentlig ikke ut som noen av de aktive gjeterne er noe for deg. Jeg tror kanskje jeg heller ville kikka mot collie, sheltie eller kanskje springer spaniel i stedet?
 5. Rase

  Belger er det eneste jeg har hatt av hund, og jeg har aldri opplevd at den mååå ha mental trening etter tur. Det var vel mer enten - eller for vår del. Enten gikk vi på tur, eller så stakk vi på trening. Eller så tok vi et godbitsøk eller småtrente litt på turen. Men å gå en fjelltur og så trene etterpå har jeg aldri giddet.
 6. Rase

  Belgern kklarer seg ganske godt med bare fysisk aktivitet, men det er større sjanse for å få grums hvis du dropper mental stimuli. Det trenger ikke være overmenneskelig mye, men de trives best når de får litt utfordringer. De blir meget kreative når de kjeder seg... Men det er ikke så mye som kreves.
 7. Den store baby- og barntråden 2018

  Jeg synes graviditet med unghund var supert, og forsåvidt i babytida så lenge mannen tok et tak. Men det er ikke til å stikke under en stol at det avgang av mannen. Hunden roa seg veldig da ungen kom, kanskje som en kombinasjon av at han skjønte at han var blitt "storebror" og at jeg ble strengere. Men jeg ble også veldig stressa i barseltida, mye som gikk veldig i dass og div trøbbel med baby. Så jeg ville ikke hatt unghund under 1 år samtidig med baby. Synes det var greit at min hadde blitt 2 nå er det fullstendig uaktuelt med ny valp. Men folk er forskjellige, babyer og hunder er forskjellige, og ikke minst folk har ulik kapasitet og samvittighet. Jeg ville tenkt meg godt om, og ikke minst diskutert mye med mannen. Han må være villig til å ta hundestøyten hvis det blir krøll av noe slag med babyen. For det er mor som får hovedtyngden av babyansvaret første året, uansett hvordan man vrir og vender på det.
 8. Den store baby- og barntråden 2018

  Mi på 18 måneder snakker mye, også korte setninger, men det er nok mest forståelig for de nærmeste fordi hun sier feil konsonanter men det er vanvittig hvor mye et så lite barn forstår, det er fascinerende.
 9. Den store barne og babytråden 2017

  Her var det bortimot fullamming da Astrid hadde det, og det varte et par-tre dager etter at blemmene kom. Frossen yoghurt i en isform var en hit, da.
 10. Den store barne og babytråden 2017

  Uff, god bedring!
 11. Jeg så den dokumentaren da den kom og den var bare grusomt vond å se på. Det var vondt for alle parter. Jeg har adoptivsøsken selv, og det er ikke sånn det er for de fleste som blir adoptert. De fleste som adopterer er normale, gode foreldre. De fleste adoptivbarn har gode liv.
 12. Interiør og oppussing

  Biltema
 13. Den store barne og babytråden 2017

  Det var så forferdelig stille i babycallen, ungen pleide jo aldri å sove lenger enn 1,5 time og da blir man jo nervøs 😂
 14. Den store barne og babytråden 2017

  Hvor får man tak i sånne barn? Jeg vil også ha. Vi har aldri hatt så lang lur noen sinne vi hadde noen få på rundt tre timer, men da var jeg bra mange ganger ute i vogna og sjekka om ungen var fortsatt pusta også 🙈
 15. Den store barne og babytråden 2017

  Mi får ikke julekalender i år... Tror jeg er den eneste i barselgruppa osv som ikke har laga kalender, men altså. Hun er 16 måneder. Hun skjønner ikke greia likevel.
×