Gå til innhold
Hundesonen.no

rosinbolle

Medlemmer
 • Innholdsteller

  772
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

rosinbolle last won the day on 29. September 2016

rosinbolle had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

2,502 Excellent

1 følger

Om rosinbolle

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Hunderase
  Tervueren

Nylige profilbesøk

2,246 profilvisninger
 1. Den store baby- og barntråden 2018

  Tenker det kommer an på hvor lenge du ammer og hvordan du vil ha kveldskosen på slutten av dagen. Eget rom med lenestol til å lese bok i eller ta kveldspuppen høres jo innmari kjekt ut, men det blir jo ikke aktuelt før ungen er over året, tenker nå jeg
 2. Nei, ikke i nærheten av like mye tur uten hund. Noe blir det jo, men ikke like mye nei.
 3. Reiser seg ALLTID når jeg gjør det.

  Hm. Som belgereier forstår jeg ikke helt problemet, han vil vel bare være med på alt som skjer. Men jeg tror jeg rett og slett hadde trent og belønnet at han skulle blitt liggende, eller sagt bli før jeg reiste meg.
 4. Hvordan "ser" du år, måneder og uker?

  Jeg ser for meg en kalender, men hvis man snakker om kvartaler så ser jeg for meg en kake delt i fire
 5. Erfaringer med belgisk fårehund?

  Man trenger ikke å være overmenneske for å ha belger, slik det ofte framstilles, men du må være forberedt på at du har en over snittet aktiv hund. Du må like at det er en del sprut og liv, og du må like å holde hunden i aktivitet, både fysisk og mentalt, ellers kan de bli litt vel kreative og legge seg til en del unote. Men en belger som får det den trenger er en veldig behagelig hund. Lett å lære ting, lite lyd, noen merkes nesten ikke innendørs, mens andre er veldig nysgjerrige og følger etter deg overalt hvor du går. Se stikker nesa si borti alt, men det er noe av det jeg liker med dem. Veldig artige, trivelige hunder!
 6. Blir ikke kvitt quote. Jeg skjønner ikke hvorfor det er så vanskelig å rette seg etter ønsket om en hyggeligere tone? Hvorfor skal den som debatterer med den tøffeste tonen være den som bestemmer hvordan det skal være her? Langt de fleste ønsker seg et "kosested", ja, hvis det er det man skal kalle det. Der man kan diskutere hund, men det betyr ikke at man måtte tåle alt. I den virkelige verden følger man jo normal folkeskikk, hvorfor skal det være annerledes på nett? Det sitter jo folk bak tastene og synes at det er utrivelig. Det er så lite konstruktivt når det eneste som kommet ut av slike debatter er "så slutt å svare da, jeg har tenkt å fortsette å ture fram". Det blir sånn der Listhaug-retorikk, og det blir bare ikke konstruktivt. Så da kommer jeg med noen konkrete forslag til regler, da: - diskuter sak, ikke person. - debatter som sporer av blir moderert, enten ved å slette avsporingen eller ved å splitte tråden. - det er ikke lov å trekke inn hva andre har sagt i andre tråder.
 7. Allright, jeg ga opp å lese hele diskusjonen her på side 5, så tilgi meg om jeg nevner noe som allerede er sagt og dissekert. Jeg har vært moderator på et annet, norsk forum med rimelig høy aktivitet og mye hardere debatteknikk enn Sonen. Det er IKKE vanskelig å håndheve regler hvis de bare er tydelige og klart definerte. Har man regler som sier "det er ikke lov å være ufin", så har man skutt seg selv i foten fordi det blir for diffust og subjektivt. Står det derimot "Det er ikke lov med personangrep" er det SÅ mye greiere å forholde seg til, for så snart noen skriver "du er så teit som mener at..." så er det personangrep. Man kan også ha klare regler som sier at man skal forholde seg til utsagn i den aktuelle tråden og ikke dra inn ting man har sagt i andre tråder. Hver tråd for seg, altså. Så kan man også som moderator legge igjen et innlegg om at tråden har blitt moderert for brudd på regel x, y og z og innleggene som var svar til disse. Det gjør det SÅ mye lettere. Og de som blir moderert blir ofte sure, men hvis man holder seg til en klar linje moderatorteamet i mellom og er konsekvente så framstår det mye mer ryddig. Ellers har jeg nesten sluttet å henge her selv, fordi jeg føler at veldig mye er "ferdig diskutert". Det var veldig mange interessante debatter her da jeg var ny for 4-5-ish år siden (husker ikke helt når jeg registrerte meg), men nå føler jeg at jeg vet hvem som mener hva og hva jeg selv mener. Hundetrening og oppdragelse er ikke nødvendigvis et utømmelig tema. AN og de sosiale trådene har vært hovedgrunnen min for å fortsette å henge her, for jeg liker å skravle og skrive om hverdagen med og uten hund. At det er takhøyde for å være bikkjenerd. Og så liker jeg at det innimellom kommer en veldig interessant diskusjon, men det er langt mellom nye tråder som ikke tar opp tema som (for meg) allerede har blitt diskutert ihjel for to år siden. Pluss at de fleste sporer av.
 8. Hvilke grenser setter du for hunden din?

  Jeg har praktisert "ingen hunder på kjøkkenet", ikke ligge i senga, ikke tigging ved bordet (tigging to meter fra bordet er ok, men jeg orker ikke å ha stor, pesende hund oppi meg når jeg spiser), ikke bjeffe inne (skjedde uansett sjeldent) og så har jeg putta bikkja i gangen og skilt av med kompostgrind når vi har hatt besøk som av ulike grunner ikke er komfortabel med hund. Ellers veldig lite regler. Hunden gikk ned fra sofaen på kommando og fulgte anvisninger, så da er det ikke særlig behov for mange regler.
 9. Den store baby- og barntråden 2018

  Truser (trenger nettingen bare en dag ca), joggebukse, lange ammesingletter og ammebh, helst i ull. Og minst to pakker ammeinnlegg. Eller - noen får melk først etter noen dager, mens hos meg så rant det hele tiden etter døgn. Kliss våt konstant. Så masse skift til overkroppen er gull. Og noen skift til baby. Mobillader og kamera. Purelan til puppene. Ellers trenger du veldig lite, det er bare et par dager.
 10. Gode råd for aleneforeldre?

  Det økonomiske: Du har rett på overgangsstønad, en ekstra barnetrygd og stønad til nødvendig tilsyn av barn. Overgangsstønaden blir redusert mot inntekt, men det blir fort litt ekstra uansett. Du nødvendig tilsyn av barn dekker 66% av barnehage og sfo, kanskje barnepass når du er i turnus også. Det siste ville jeg hørt med nav om, jeg har 8-16-jobb selv, så jeg har mi i barnehage. Sånn ellers: be om hjelp. Len deg på familien din, hvis du har dem i nærheten. Allier deg med naboer og venner, kanskje de kan hjelpe deg med enklere ting. Send meg gjerne en pm hvis du vil prate om det - det er tøft å bli alenemor!
 11. Rase

  Det høres jo eeeegentlig ikke ut som noen av de aktive gjeterne er noe for deg. Jeg tror kanskje jeg heller ville kikka mot collie, sheltie eller kanskje springer spaniel i stedet?
 12. Rase

  Belger er det eneste jeg har hatt av hund, og jeg har aldri opplevd at den mååå ha mental trening etter tur. Det var vel mer enten - eller for vår del. Enten gikk vi på tur, eller så stakk vi på trening. Eller så tok vi et godbitsøk eller småtrente litt på turen. Men å gå en fjelltur og så trene etterpå har jeg aldri giddet.
 13. Rase

  Belgern kklarer seg ganske godt med bare fysisk aktivitet, men det er større sjanse for å få grums hvis du dropper mental stimuli. Det trenger ikke være overmenneskelig mye, men de trives best når de får litt utfordringer. De blir meget kreative når de kjeder seg... Men det er ikke så mye som kreves.
 14. Den store baby- og barntråden 2018

  Jeg synes graviditet med unghund var supert, og forsåvidt i babytida så lenge mannen tok et tak. Men det er ikke til å stikke under en stol at det avgang av mannen. Hunden roa seg veldig da ungen kom, kanskje som en kombinasjon av at han skjønte at han var blitt "storebror" og at jeg ble strengere. Men jeg ble også veldig stressa i barseltida, mye som gikk veldig i dass og div trøbbel med baby. Så jeg ville ikke hatt unghund under 1 år samtidig med baby. Synes det var greit at min hadde blitt 2 nå er det fullstendig uaktuelt med ny valp. Men folk er forskjellige, babyer og hunder er forskjellige, og ikke minst folk har ulik kapasitet og samvittighet. Jeg ville tenkt meg godt om, og ikke minst diskutert mye med mannen. Han må være villig til å ta hundestøyten hvis det blir krøll av noe slag med babyen. For det er mor som får hovedtyngden av babyansvaret første året, uansett hvordan man vrir og vender på det.
 15. Den store baby- og barntråden 2018

  Mi på 18 måneder snakker mye, også korte setninger, men det er nok mest forståelig for de nærmeste fordi hun sier feil konsonanter men det er vanvittig hvor mye et så lite barn forstår, det er fascinerende.
×