rosinbolle

Medlemmer
 • Innholdsteller

  763
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

1 følger

Om rosinbolle

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Hunderase
  Tervueren

Nylige profilbesøk

2,078 profilvisninger
 1. Jeg tenker at en belger ikke passer her. Jeg har ingen problemer med å anbefale rasen min, men det er ikke nødvendigvis noe som man lar en liten gutt gå tur med alene. Man trenger ikke være overmenneske for å ha terv, på ingen måte, men det er er store, aktive hunder. Noen er enkle å ha med å gjøre, mange krever en tydelig eier. De er veldig kjappe i reaksjonene, som nevnt over her, på godt og vondt. Jeg har småbarn nå, og når jeg skal ha ny hund så blir det ikke belger, bla. pga at jeg vil at jenta mi skal kunne gå en tissetur rundt kvartalet med bikkja og være helt trygg på at alt går fint. Jeg elsker belgere, men de er så lettlærte at de lærer seg unoter like raskt som gode vaner. Hva med sheltie? Collie kan også passe, men da er det for så vidt større sjanse for å treffe på en miljøberørt, engstelig en enn feks med belger. Har dere vurdert toller, springer spaniel eller noen av terrierne?
 2. Det hørtes ikke noe kjekt ut! Det viktigste er at du gjorde det som skulle til for at ungen din ble mett og gikk tilstrekkelig opp i vekt. Helsepersonell må også respektere og støtte mors avgjørelse, mener jeg. Og heller støtte opp og veilede amming hvis mor ønsker å amme igjen.
 3. Det uttrykket har jeg også nettopp kommet over! Samme sted, kanskje? Synes det er ganske dekkende, jeg. Det er jo naturlig at ungene ikke alltid vil det samme som foreldrene, og det er bra at de oppdager sin egen vilje.
 4. Synes det er omvendt, jeg. At det pushes mme på alle i stedet for å gi god støtte og veiledning til amminga. Flaskepress, rett og slett!
 5. Tja, ja og nei. Opplever ikke at det er noe særlig prat om vekt verken i vennekretsen og jeg tror ikke det ble nevnt med et ord i barselgruppa. Har snakket litt om kropp og vekt med noen få, men vi har vel strengt tatt blitt enige om at det betyr lite når ungene er små. Om det betyr noe i det hele tatt. På internett er det noe annet, der skrives det mye om. Jeg opplevde også at en kollega som var gravid samtidig som meg var veldig opptatt av at hun hadde gått opp så og så mye (vi hadde bare to uker i mellom terminene). Jeg hadde faktisk gått opp mer enn henne, men jeg ga f i det. Synes ikke det er så mye kroppspress, jeg. Det er irriterende å måtte kjøpe nye bukser, men that's it. Kjenner at sjokoladen betyr mer for meg enn lav vekt
 6. Sååå fine valper, jeg blir helt valpesjuk Har du annonsert i div belgergrupper på facebook? norske og svenske?
 7. Synes han ligner, jeg
 8. Er ikke det der Loki? Hva heter han på ordentlig da?
 9. Gikk på aktivitet 1 dag i uka, ellers var vi med venner på ettermiddagen. Ble omtrent kasta ut av huset når leksene var gjort, og det var alltid noen å leke med. Ringte bare på nedover husene i gata der det bodde jevnaldrende.
 10. Marko stakk av en gang jeg var alene med baby. Hun lå og sov, så jeg ringte på hos naboen, ga henne babycallen og løp etter fillebikkja Unghundtroll, altså
 11. NP har mye høyere kaloriinnhold per kilo enn voh, så det er ikke så rart at det er mer fetende. NP er behandlet mens voh er rått, så det er bla. mye mer vann i voh.
 12. @2ne jeg skjønner ikke helt hva du mener? Det er du som har et problem med størrelse 32, ikke jeg. Rosinbolle 18 år var 163 cm og 45 kg og passa fint i 32. Rosinbolle 28 år er fortsatt 163 cm, men definitivt ikke 45 kg lenger. Det betyr ikke at det var usunt (for det var det ikke, det var bare sånn jeg var). Det betyr heller ikke at det er "ønskelig". Det betyr bare at det er et behov for at str 32 finnes, for jeg var neppe unik. Hva så om det ikke er noe særlig med former? Noen ser sånn ut! Det er innafor normalen! Jeg skjønner ikke hvorfor det provoserer deg at str 32 finnes på HM? Det provoserer ikke meg at str 48 finnes selv om jeg ikke bruker den størrelsen. Hva så om ikke den gjengse nordkvinne er str 32 eller 48? Str 38/40 finnes jo! Er man 70 cm rundt livet er man 70 cm rundt livet uansett om det står 38 eller 40 på lappen
 13. Det kommer da helt an på kroppsform. Jeg brukte 32 i flere år, før jeg gikk over til 34 og større. Jeg handla stort sett på HM og Bik Bok på den tida. Jeg kjenner flere lave, men normalt slanke mennesker som bruker 32. Og hva så om det ikke er flest folk som bruker den størrelsen, skal den liksom ikke være tilgjengelig da? Det finnes da både egne avdelinger og spesialbutikker for store mennesker, skjønner ikke at det skal være et problem for gjennomsnittsmennesket. Jeg synes ikke downsizing er et problem, all den tid man har samme form uansett om det står 38 eller 42 på lappen. So what? Det har INGEN praktisk forskjell. Det eneste problemet jeg kan se er at størrelsene er litt forskjellige fra butikk til butikk, slik at det er litt vanskelig å vite størrelsen sin fra et sted til et annet. En tur i prøverommet pleier å løse det. Jeg er da samme mennesket uansett om jeg handler på HM og kjøper 36 eller om jeg går på Bik Bok og må inn i 38. Jeg har ikke magisk blitt større på turen fra en butikk til en annen... Det er bare et tall.
 14. Synes det er fryktelig på siden å diskutere hvorvidt 32 er en størrelse å ha i butikken, men: ja, det er smått. Ja, man trenger å ha den størrelsen i butikkene. Jeg brukte 32 selv som tenåring, for da var jeg rundt 160 og under 50 kg. Som voksen bruker jeg større størrelser, men det hindrer da meg ikke å skjønne at det er kjekt for folk som er mindre enn meg å finne klær som passer? På samme måte som at det er kjekt for folk som er større enn meg å finne klær som passer. Hvorfor skal det være et problem for meg som normalvektig at det finnes spesialbutikker og avdelinger med større størrelser? Kan man ikke bare godta at folk er forskjellige og at det er kjekt å finne klær som passer. Det er da revnende likegyldig om det er 34 eller 36 som anses som S, for det slutter ikke å være folk som trenger str 32. Man er da akkurat samme mennesket og størrelse selv om lappen sier S eller M... Når det gjelder trådens tema så er det helt bak mål å flytte ungen ut av barnehagen pga de ansattes størrelse. Med mindre de stapper ungen full av sjokolade, is og brus, så handler vel barnehagens kvalitet først og fremst om relasjonen til ungene og evnen til å møte barnas behov. Fedme er, som noen skrev over, ikke smittsomt.