Gå til innhold
Hundesonen.no

Wilma

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,188
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

42 Excellent

Om Wilma

 • Rang
  Eat, sprint, sleep, repeat
 • Bursdag 06/22/1996

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nordland
 • Interesser
  Hund og hundetrening, natur og fotografering.
 • Hunderase
  Dvergschnauzer, Dvergpuddel, Whippet
 • Mine dyr
  Dvergschnauzer - Tjurrupynten's Hermeline
  Dvergpuddel - Trico Michel's Sparkling Wilma
  Whippet - Mounthooly's Nessie
  Huskatten Smula
  70 Liters akvarium

Nylige profilbesøk

7,599 profilvisninger
 1. svart whippet?

  Mange flinke oppdrettere i Storbritannia med gode, svarte whippeter. :)
 2. Online treningsgjeng?

  Dette hørtes morsomt ut!
 3. På tur i Tromsø - Monas bildetråd

  Flotte bilder og fantastisk natur! Jeg kjenner at det frister veldig å flytte til Tromsø når jeg ser sånt som dette.
 4. Hvor sover hunden om natten?

  I sengen min på soverommet. Eventuelt i sofaen/hundesengen i samme rom, litt etter som.
 5. ''Jeg har oppdatert bloggen''-tråden

  Vår første film av kassemetoden
 6. Fôr til Kleinspitz?

  Av tørrfor kan jeg slå et slag for Orijen/Acana. Alle våre tre funker veldig godt på det, og det er et bra alternativ om man ikke kan fullfore på feks. V&H.
 7. Myndenerding

  Hva er det de sier, "Everything's bigger in the USA"? Neida, er så klart ikke bare der tendensene vises, men det er vel noe med Amerika og det store/ekstreme (også på andre punkter enn hund altså). I hvert fall når det sikkert også er whippeter der som overskrider standarden, som du sier. Det er akkurat dette jeg tenker er problematisk med den økende størrelsen. Whippeten mister jo særpreget sitt, og sammen med det forsvinner på en måte egenskapene knyttet til deres opprinnelse. Mener ikke at whippeter med mer størrelse ikke kan løpe, men hele poenget med den lille, nette størrelsen var jo å være kvikk nok til å kunne følge hare/kanin sin fart og krappe svinger. Og ikke minst kunne følge dem inn i kratt og tett vegetasjon, steder hvor greyhounden var for stor til å komme til. Størrelsen hadde jo da et faktisk poeng, og whippeten gjorde nytte for seg på områder der deres egenskaper egnet seg. I tillegg er jo ikke minst det historiske aspektet, som du også sier, med at whippeten som "The poor man's racehorse/greyhound" noe som representerer dette, og jeg føler burde være representativ også i dagens rase. Edit: Men flott at de måles rundt om på utstillinger! Jeg tenker det er positivt.
 8. Navn på en liten herremann

  @rosinbolle, Opphavet til navnene, så vidt jeg kan finne: Cedric/Cerdic: engelsk/indisk opphav Cay: variant av Kai, Frisisk opphav Gideon/Gidin: Hebraisk opphav Adair/Adir: Hebraisk opphav Atiq: Afrikansk opprinelse Zeev: Hebraisk opprinnelse Volos: Kommer fra Slavisk mytologi, Volu betyr okse. Mingan: Amerikansk/Native American Var den til meg?
 9. Navn på en liten herremann

  Likte både Diego og Anton. Her er litt ymse andre forslag: Cesar, Pablo, Dario, Octavio, Hernán, Aldo Cedric/Cerdic: "war chief" Cay: "warrior" Gideon/Gidin: "mektig kriger" Adair/Adir: "noble" Atiq: "ancient noble" Zeev: "ulv" Volos: "okse" + "gud over jorda, drager og magi (+) i mytologi) Mingan: "grå ulv" Fenris: Fenrisulven fra norrøn mytologi
 10. Trekkhundtråden

  @Snusmumrikk Synes også Troll sine seler ser fine ut, men akkurat til henne jeg nok nok halsåpningen for stor. Jeg får lete litt.
 11. Trekkhundtråden

  Det var sannelig ikke så dumt! Husker nå at jeg har sett litt på Yukon sin kombitrekksele som kan reguleres. Eller kanskje det er seleverkstedet som er plassen å kjøpe fra, da får jeg den jo sydd på mål
 12. Trekkhundtråden

  Tenker jeg går for den løsningen egentlig @Elisabeth00. En nomesele er jo super til mye annet - uansett om kjettingtrekk blir en suksess eller ikke. Press på bakparten er jo ikke ideelt, så er enig i at det ikke er den beste permanente løsningen. Jeg får bare se hvordan det går og ta det derifra. Hadde vært kjempemorro med bilder!
 13. Myndenerding

  Hvorfor er ikke dommere strengere på å følge rasestandaren når det kommer til høyde? I følge standarden skal jo hanner skal ligge mellom 47-51 og tisper mellom 44-47. De fleste whippeter rundt om i dag avviker vel fra dette med flerfoldige cm. I tillegg er det jo presisert at "enhver form for overdrivelse bør unngås". Burde ikke dette gjelde med tanke på høyde også? Tipper mange whippeter i dag er mer 50-60 cm enn 40-50? Min er rundt 48 cm, og når hun var litt yngre møtte jeg faktisk flere whippeteiere som trodde at hun var en italiensk mynde..
 14. Trekkhundtråden

  Kanskje det er den beste løsningen. Har lest litt forskjellig om nome og kjettingtrekk, men det funker altså greit? Skulle forresten du kjøpe WP-sele til din whippet, eller blander jeg nå?
 15. Trekkhundtråden

  Griper sjansen og spør her, midt i all sele-snakken. Har en whippettispe som jeg håper å kunne få testet litt diverse trekk med fremover. Ikke minst er hun jo gammel nok til å være med på skitur å trekke i år, så det må vi jo så klart få gjort i vinter. Om det kommer snø da, så klart. Uansett, jeg lurer altså på hva slags sele dere tenker jeg burde investere i? Per i dag har jeg en Non-Stop Free Motion i str. 4 til henne, men den er litt for stor. I tillegg synes jeg det er veldig mye innstillinger, reimer og dill-dall på den. Derfor tenker jeg kanskje nomesele sydd på mål er tingen? Men jeg har også fundert litt på om en minipina-sele kanskje kan funke vel så bra? Ser for meg at minipina kombinert med drag, altså pinnesele, muligens er mer egnet til kjettingtrekk enn en nomesele? Men da blir jo spørsmålet igjen om nome er mer ideelt for generell trekk/skiturer/joggeturer, sammenlignet med minipina. Det beste for kjettingtrekk ville så klart vært en WP-sele, men jeg vil ikke kjøpe det før jeg vet at det eventuelt er noe både jeg og hunden liker, og ikke minst kan prioritere å gjøre innimellom. Sååå, funker eventuelt minipina like bra til trekk som en nome? Og tror dere den kunne ligget bra på en liten myndekropp? Finnes i det hele tatt denne altmulig-trekkselen?
×