Gå til innhold
Hundesonen.no

MollyC

Medlemmer
  • Innholdsteller

    735
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    3

Alt skrevet av MollyC

  1. Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
  2. Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
  3. MollyC

    Bergamasco

    Du kan prøve Kim Salomonsen på facebook. Det er den eneste oppdretteren av rasen i Norge. Det er en litt større rase i Sverige.
  4. MollyC

    Mislykka parring

    Hvordan har det gått her?
  5. MollyC

    Mislykka parring

    Kan da tyde på at det ikke var rett dag. På den ene hannen min kommer ikke penis ut, hvis det ikke er riktig tid. Første gang bommet han og den kom ut, men det gikk på neste forsøk. Han er også en som parer bare en gang, hvis det er rett tid. En gang har han gått på to ganger, da var nok ikke jobben god nok første gang. ?
  6. MollyC

    Mislykka parring

    Jeg har drevet oppdrett i mange år. Det er ikke alltid det blir vellykkede paringer ved første forsøk. Sjekk at tispa er myk nok bak, ellers kommer ikke hannen inn. Selv om hun står, trenger det ikke være rett dag. Ser dere skal prøve igjen i morgen. Det er viktig at de får god nok tid til lek og bli kjent, så plutselig går det veien. La dem holde på for seg selv en stund, så går det bra. Bichonrasene er stort sett lette å få til paringer på. Her har vi holdt på i flere timer med lek og prøveparinger. Plutselig så henger dem. Sier igjen, la dem få tid på seg.
  7. Det er helt umulig å si. Det kommer helt an på hvor tett dette underbittet er. Jeg ville ikke satset på at det ville rette seg, det kan i verste fall bli dårligere. Hva sier oppdretter?
  8. Jeg ville ikke kjøpt en valp med underbitt hvis utstilling er viktig. Jeg har solgt 2 valper som hadde et lite underbitt ved 8 ukers alder. Den ene fikk perfekt bitt etter tannfelling, den andre ikke.
  9. Du får undersøke hva forsikringen dekker. Du kan tegne en forsikring som også gjelder tenner. De t må du spørre om når du evt. tegner den.
  10. Jeg har fått de sydd privat. Kan sende deg PM.
  11. Jeg har langhårete hunder og bruker halvstrup som er polstret med silke inn mot hunden. De sliter ikke på pelsen. Hjemme er de alltid uten halsbånd.
  12. Ser at i Danmark, som har junior/veterancert, kaller fci-certene for junior/veteran CACIB. Hadde vært greit at alle hadde samme benevnelse på disse.
  13. Jeg snakker her om de norske junior/veterancertene som skulle vært innført i 2020, men som ble utsatt. Det andre er fci cert som ble innført 1. aug. iår. Det er forskjellige cert.
  14. Det er ikke innført junior og veteran cert enda i Norge. Når det kommer vil du få de bare på NKK utstillinger. For å bli junior/veteranchampion må du ha 3. Det er ikke det samme som vanlig cert.
  15. Jeg hadde samme problem med en av hundene her. Jeg kjøpte en babytrøye som jeg hadde på han under bilturer og det hjalp på siklet i pelsen. Ellers fikk jeg tips av en bishon frise eier, vask med blålilla shampoo og la den virke noen minutter. Sett inn pelsen med potetmel uten å skylle ut og la det tørke og børst godt. Skyll shampooen godt vekk. Dette gjentas til det meste av fargen er borte. Jeg vasket ofte. Det tok tid før pelsen var helt hvit, men det gikk. Det går ikke på en dag.
  16. Veteraner kan ta både cert og nordisk cert på nordiske utstillinger. Det er bare på int. utstillinger junior og veteraner ikke konkurrerer om cacib , ellers konkurrerer de på lik linje med de andre klassene.
  17. MollyC

    Tralle

    Den funker helt fint både ute og inne. Bredden på min var ca. 60 cm.
  18. MollyC

    Tralle

    Tidligere brukte jeg burtralle, som jeg hadde stålbur oppå. Da var hundene i buret og alt annet fikk jeg plass til oppå. Det funket fint i alle år. Må stroppes fast. Nå har jeg den største strolleren og er superfornøyd, lett og kjøre og det er plass til alt oppå. Greit med trimmebord på toppen. Hvis hunden bryter seg ut av stoffbur, ville jeg valgt førstnevnte.
  19. Det er vel bare den siste "tredeputen" (har ikke bedre ord) som sitter bak på forbeinet.
  20. Det vanlige er at tispeeier står for alle utgiftene. Hannhundeier får avtalt sum (paringsavgift + en sum for hver levende valp ved f.eks. 5 uker) Prisen avtaler man før paring. Har ikke vært borti at tispeeier trekker fra sine utgifter. Har drevet med oppdrett i en del år og har både tisper og hanner i avl.
  21. Hvis jeg må ha hund i bilen på f.eks. utstilling, dekker jeg bilen med silvershed, har luftekrok i bakluka og har ene sidedøren oppe. Låser burene. Dette funker veldig bra, selv på varme dager. Har ikke hatt det varmere i bilen enn et 22 gr.
  22. MollyC

    Forsikring

    Så på dogweb på HD for begge corgirasene fra 010122 og der var det for det meste HD. På den ene var det røntget 26 og 3 hadde B, resten for det meste D og E, den andre var 13 røntget og 2 hadde B, resten for det meste D og E. Dette sies å ikke påvirke den enkelte hund. Kikket på enkelte kull fra den siste tiden og der fant jeg ingen røntgede foreldre.
  23. Jeg har oppigjennom flere år hatt eldre tisper. Løpetiden har vært med mindre blod enn tidligere, noen har blødd bare noen dager og noen har blødd gjennom hele løpetiden, alt kan være normalt. Teller alltid fra første dag med blod, eller når de begynner å hovne opp bak. Har også en tispe med tørre løpetider og hun har hatt 2 store kull for rasen, så ja, de kan bli drektige.
  24. Avlsforsikring gjelder for kommende kull. Dersom avlsforsikring tegnes når valpen er under 4 mndr. ved forsikringstegning, gjelder den for tap av avl, dersom det viser seg at hunden ikke kan brukes i avl. Jeg tegner alltid avlsforsikring på mine valper om jeg har tenkt å evt. bruke dem i avl.
×
×
  • Opprett ny...