Jump to content
Hundesonen.no

Snek

Medlemmer
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Snek

 1. Jeg er tildels enig, og synes det er flott at det er litt søkelys på det. Om en lege er den rette til å uttale seg, vet jeg derimot ikke..
 2. Som eier av JRT selv, vil jeg på det allersterkeste fraråde besøk i hundeparker. Våre hunder har et ganske tøft kroppsspråk som i seg selv kan være provoserende på andre hunder, i tillegg trekker de seg neppe hvis det skulle oppstå trøbbel/uenigheter. Det eneste du oppnår med besøk i hundeparker er å gire bikkja ytterligere hakk OPP, mens du egentlig ønsker det motsatte. Skaff hunden din trygge turvenner og fortsett å jobb med passeringer. Lær gjerne mer om hundens språk slik Simira foreslår.
 3. Jeg synes også at de er fantastisk pene! Helt motsatt fra Lanradoodle og Cobberdog som jeg ikke liker utseendet på.
 4. Jeg har ikke whippet, men nær familie har. Jeg har en selvstendig og uredd JRT. Mitt inntrykk, helt subjektiv, er at terriere likevel har mye høyere trenbarhet enn mynter, selv om de ikke kan kalles førerorientert på samme måte som gjetere eller retrievere. En selvstendig mynde tror jeg bryr seg mindre enn en selvstendig terrier. Jeg har god innkalling på min JRT, men han er sta og terrier, og iblant har han egne meninger og ønsker ikke høre på meg. Men han vet hva jeg vil , han gjør det bare når det passer HAN. Whippeten på den annen side bryr seg ikke så mye om hva som fo
 5. Det er vel ganske opplest og vedtatt at hunder ikke bør hilse på alle som går forbi. Det skaper ofte mere stress og uro enn det gavner noen av hundene. Samtidig synes jeg mange er altfor redde og urolige for tilfeldige møter også. Jeg mener at en stødig hund som møter en hund og det blir litt bjeffing og båndagressjon, bør komme over det ganske fort. Jeg mener vel egentlig at jeg gjerne vil ha en hund som er sånn skrudd sammen at den både tåler å ikke hilse (uten å måtte bytte fortau eller snu) og å tilfeldigvis bumpe inn i en annen hund og komme over det kjapt.
 6. Vi har en sånn i vårt nabolag , fra Drøbak, kjøpt i fjor. De fikk 5000 i avslag for den, betalte bare 20’000 fordi den ser ut som en stor spaniel, evt Breton. Jeg er lei meg for at ingen har prøvd de avlskontraktene til Drøbak i retten. Da ville vel pipa få en annen lyd tenker jeg. Ellers har vi minst 4 cobbere fra Drøbak i vårt nabolag som ser ut som «de skal», og de er veldig snille, omgjengelige hunder som i bunn og grunn holder det som var lovet. Men det kan hende det er fordi de har oppegående eiere som forventet en hund, og ingen mirakelskapning.
 7. Herre min skaper ??? At en førstegenerasjonsblanding med Dalmatiner i seg ikke er røytefri har nesten lyst å vedde penger på! Hvis jeg noensinne er i alvorlig pengetrøbbel og har nok tid, skal jeg jaggu meg blande en eller annen stor rase med puddel og ta 25’’ per valp. Man er jo nesten garantert å få seks-syv valper, og med to kull per år blir det nesten en årslønn. Så mye penger rett i lomma uten å bli kriminell: det er nesten et under at det ikke er flere som driver stort med dette.
 8. De fleste moteraser (akkurat nå er det spesielt staffer) er raser som tiltrekker folk som har lyst på hund men ikke satt seg noe særlig inn i hva de vil ha. Maller (belgere generelt), store voktere (med unntak av Dogo Canario som er blitt veldig populær) og sære sjeldne raser tiltrekker seg som regel mer folk som har tenkt på hva de vil ha og har en plan med hundeholdet. unntak finnes selvsagt i begge leire.
 9. Korthåret collie! Og jeg gleder meg allerede veldig mye! I drømmene mine har jeg en svart schäfer, det er de fineste hundene jeg vet om. Men schäfer er for mye hund for meg. Og en GD, men egentlig hater jeg sikling, så kanskje ikke. Jeg har i hvert fall funnet ut at jeg aldri skal ha liten hund igjen, mellompuddelstørrelsen er det minste jeg kan gå for. Og pelsstell kan jeg ikke. Jeg tar hundre ganger heller ekstrem-røyting enn pelsstell. Hår overalt går bare utover meg selv, manglende pelsstell er dyreplageri.
 10. Jeg ønsker meg samme type hund som deg, og har landet på korthåret collie. Kunne tenkt meg storpuddel også, men har innsett at pelsstell ikke er noe for meg overhodet. Men jeg har ikke ønsker om redningshund. Hadde jeg hatt det, ville jeg valgt jaktlab.
 11. Spørsmålet er vel litt hvor fort pelsen blir fet. Man skal vel ikke dusje og sjamponere en spaniel eller retriever annenhver uke, pelsen og fettlaget har jo en funksjon. De Golden og Spaniels jeg kjenner blir badet og stelt ofte, og de lukter selvsagt ikke rett etter pelsstell, men det tar kort tid før den stramme lukta er tilbake. Presiserer igjen at JEG oppfatter lukta som ubehagelig, andre lever fint i hus med flere Spaniels eller Nuffer eller Retrievere og plages overhodet ikke.
 12. Jeg synes spaniels lukter veldig kraftig, og det synes jeg de fleste retrievere også gjør. Jeg innrømmer at jeg er veldig var for lukt, så spaniel utgår for meg pga lukta, det samme gjør f.eks Golden og noen andre raser. Men man blir sikkert vant med det hvis man har en selv, og hvis en spaniel ellers har alle egenskapene du ønsker i en hund, så kan du nok leve med lukta. Men det kan jo være en ide å møte noen i RL for å finne ut om det er noe som ville plaget deg veldig.
 13. Fatter ikke hvordan noen kan synes hannhunder er grisete, men ikke løpetisper ? Men skjønner jo at det forskjell fra hund til hund også, uavhengig kjønn. Personlig foretrekker jeg hannhunder, jeg synes tisper som blør er nasty. Hadde tispe før som brukte truse, og det gikk greit. De fleste jeg kjenner bruker ikke truser, og blodflekker både på gulv og sofa er sånn cirka det verste jeg vet. Dessuten synes jeg ofte at mange tisper blir ordentlig humørsyke, og innbilt osv. Har forresten hatt en god del hannhunder i mitt liv, og aldri noen med forhudskatar. Mulig jeg har vært heldig
 14. Min hund lærte veldig fort at det å gå bananas på terrassen fører til kjeft og eskortering inn i huset. For det første så belønner du hunden ved å la han få lov å holde på sånn, og for det andre så risikerer du å fremstå som en skikkelig lat og udugelig hundeeier. Selv om du evt har ditt på det tørre juridisk.
 15. Takket være mange fine svar på et tidligere innlegg av meg har vi nå bestemt at vår neste rase skal bli korthåret collie. Jeg tror den passer midt i blinken for oss! Det er bare en ting jeg glemte å spørre om: røyting. Jeg forstår jo at den røyter, men snakker vi Dalmatiner røyting? Labrador? Og er det noen som har tips til oppdrettere? Gjerne noen som mentaltester- jeg er litt bekymra for å få en veldig lydberørt hund.
 16. Snek

  Feil hunderase

  Jeg har vokst opp med forskjellige raser, og når jeg flyttet ut og skulle kjøpe min første egne hund ble det Labrador. Jeg var vanvittig glad i han, men merket nesten med en gang at dette ikke er en rase for meg. Supersnill med alt og alle, lett å motivere, alltid glad, matvrak- bare positivt men ikke for meg hvis det gir mening ? han var en veldig god venn men ikke det jeg ønsket av en hund. Når vi fikk barn skulle vi ha mindre hund, og kjøpte en JRT litt på impuls av noen vi stolte på. Og Jeg merket med en gang at dette var mye mer riktig for meg. Like smart som labbisen, bare mye
 17. Det tror jeg det er. Jeg synes jeg ser Doodler og cobbere og pooer absolutt overalt. Bak fuglehunder er det desidert flest slike i vår kommune i hvert fall, bare forskjellig størrelse og blandingsforhold.
 18. Har aldri møtt en stødig spansk hannhund. Og jeg har truffet ganske mange. Til og med i utstillingsringen har jeg møtt flere nervøse enn stødige (og de stødige var heller ikke helt gode i min bok). Portiser har jeg møtt veldig mange flotte, og Lagottoen kjenner jeg ikke så godt, men kjenner et par stykker godt som jeg liker (men har hørt at det er rusk på dem også).
 19. Jeg har ikke noe imot røyting, altså ? Jeg synes vel i grunn bare at langhåret Collie er litt finere enn kortis, pluss at jeg har hørt at det kan være helseutfordringer fordi rasen er ganske liten ennå. Men absolutt verdt å sjekke ut!
 20. Altfor liten. Kelpie er minstestørrelsen.
 21. Takk for svar! Sheltie er ikke helt i målgruppen, mest pga lyd og størrelse, og litt fordi jeg synes det er veldig mye pels på dem. Jeg synes det er et problem på Collie også, at mange har altfor mye pels, men på sheltien synes det enda bedre, sikkert på grunn av størrelsen at det ser mere voldsom ut. Grunnen til at vi leter i gjeterhundgruppen er at vi trives med hvor fører- og eierorientert rasene er, uten å være oversosial som mange retrievere. Men jeg ønsker ikke typisk gjeteratferd som f.eks Border Collie. Jeg forstår at alle i gruppen har gjeterbakgrunn, men en Schäfer eller Collie
 22. Hmm, det spørs hvor mye lyd det er. Jeg kjenner ingen lapsk vallhund, har bare sett noen få på utstillinger uten å prate med eier. Overfladisk sett ville de vært perfekte (størrelse, pels, utseendet). Jeg kjenner finske og svenske lapphunder, men føler ikke at det er hund for oss. For lite førerorientert og for vimsete de jeg har møtt. Er vallhunden litt som lapphundene eller helt annerledes?
 23. Takk for svar! Er ikke så fortrolig med Border, det blir for intenst med stirring og kryping osv. Men flotte til sitt bruk så klart! Eneste retrieveren som ville vært aktuelt er Labrador, men det har vi akkurat hatt så det ønsker vi ikke akkurat nå. Curly og Chesapeake utgår pga pelsen, som er oljete og som jeg personlig synes lukter vondt (samme med Golden, men i mindre grad). Flott at Kelpie kanskje ikke trenger så mye mer enn hva vi kan tilby. Har ikke inntrykk av at de er då nervøse heller, i hvert fall ikke de jeg har sett på trening.
×
×
 • Create New...