Gå til innhold
Hundesonen.no

Kolargol

Medlemmer
  • Innholdsteller

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Firbent venn

Kolargol's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hundesenteret på Tiller har mange gode adferdsterapeuter. Ikke i regi av NAFS, men med mye god faglig bakgrunn (inkl kurs fra NMBU). Anbefaler at du tar kontakt med dem. De gjør også hjemmebesøk. https://hundesenteret.no/atferd/
  2. Kolargol

    Beauceron

    Får inntrykk av ganske snodig rasemiljø også. https://www.lotta-fra-brakmakergata.com/news/oppdrettere/
  3. Der er "Mye rart" hos curly. Så du har ingen garanti for hva du får ift gemytt og stødighet. En stødig og sindig curly med godt temperament er fullt mulig, samtidig som det IKKE betyr at den er veldig gira på å jobbe. Så skal du ha arbeidshund, haded jeg sett etter annen rase. Skal du ha stødig familiehund, er muligheten for å lykkes absolutt tilstede.
  4. Hundeaggresjon er ganske vanlig, og kommer i mange varianter. Fra "selektiv" hundeaggresjon, samkjønnsaggresjon til "alle hunder i verden - aggresjon". Det har ingenting med hundens forhold til mennesker å gjøre, så her er det viktig å skille. HUnden kan være verdens søteste og mest sosiale mot alt av mennesker. 1. La adri barn gå tur med hunden. 2. Lær hunden alternativ adferd når man skal passere andre hunder på tur. Feks SITT. Da ber man hunden sitte og korrigerer den KUN fhvis den bryter sitten. Drit i om den bjeffer og knurrer osv. Belønn at den forblir sittende, med noe den virkelig liker. (leverpostei??) 3. Ikke utsett hunden for fremmede hunder. Den liker ikke fremmede hunder. Ferdig snakka.
  5. Kolargol

    Beauceron

    Har prøvd å lese meg litt opp. Fant denne bloggen. Virker som om rasen er litt såder. Og ikke veldig bruksretta egentlig. Noen som har innspill?
  6. Men jeg vil ikke ha en UTEN treningsevne/motivasjon. Det virker som om folk her på forumet velger å forstå en i verste mening. Det ønskelige er en hund som ikke har "full pakke" av mange egenskaper som kan vanskeligjøre trening. som feks SAMTIDIG full pakke av både jakt, vokt, gjeting osv. Om EN av pakkene er tilstede i stor grad, so be... Jeg vil ha en hund som har energi, er belønningsmotivert, har mot, ikke veldig mye jakt/gjeting/vokt. Motivasjonene for belønnning er det viktigste. Det være seg mat eller lek. Og med lite kontrollbehov ift omgivelser.
  7. Flat er den jeg liker minst av retrieverne. Altfor mye virring. Og for mye sykdom på linjene der (har sjekka grundig). Til "nød" er jaktlabrador aktuelt.
  8. Jeg forstår ikke helt hva du mener med "justering av tilnærmingen til trening" all den tid du ikke vet hvordan jeg trener hund... Og ift raser, så har jeg hatt retriever og ønsker ikke det flere ganger. De appelerer rett og slett ikke til meg.
  9. Etter flere intense raser er jeg på utkikk etter en hund med mange av gjeterens egenskaper, men uten intens gjeting på joggere, syklister, biler osv (så bc utgår). Uten jakt ( a la malle...ikke aktuelt....), helst med lite vokt (har hatt schæfer - ikke aktuelt flere ganger). Og med lite hundeaggresjon (makter ikke flere utagerende troll i enden av kobbelet). . Men gjerne FCI gruppe 1, ikke liten hund. Skal brukes til ulike hundesporter, inkl rundering/personsøk, så må ha et visst mot. Forslag? Ev skriv litt om rasen du foreslår.
  10. Send ungene på triksekurs med hunden. Morsomt Da lærer hunden en masse helt tullete og unødvendige triks og har det supermorsomt med ungene. Og ungene har selskapsleker de kan vise frem OG de har lært litt om hvordan man trener hunder.
  11. Jøjje meg. Det var da voldsomt til svartmaling! Jeg har i mange år hatt et utall hunder sammen med barn, også små barn. Mine. Store og mellomstore raser. Inkl labrador. Og andre mer "heite" raser. Det har ALDRI vært et problem. Hundene lærer raskt hva som lønner seg, så greia er å lære ungene hvordan omgås hund. Også valper. Lær ungene regler: Valper (og hunderr) skal ikke forstyrres når de sover. De skal ikke forstyrres når de spiser. Innendørs løper man ikke rundt og øser opp hunden. (utendørs går det stort sett greit, litt avhengig av størrelse på hund og unger...) Hundene får lære at barn betyr godbiter og kos. Aldri ubehag. Og at det lønner seg å være rolig rundt ungene - da kommer mor med godbiter. Så har TS overskudd til å oppdra valp OG unger parallellt - go for it! Finn en oppdretter som er kjent for stødige familiehunder (uansett hvilken rase man går for). Barn og hund har stort sett godt av hverandre når reglene i familien er tydelige for alle. Finn et valpekurs hos en god hundeskole og lær opp ungene samtidig som du lærer selv. Barn lærer raskt og er ofte flinke til å følge regler
×
×
  • Opprett ny...