Jump to content
Hundesonen.no

Snek

Medlemmer
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About Snek

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jada, jeg er helt enig med deg. Men det er dessverre ikke alle som legger inn like mye tid i hundeholdet sitt, og da kan det bli gneldrebikkjer av det. Vi har forøvrig prøvd å snakke med naboen, men uten nytte.
 2. Denne artikkelen er jo scam fra ende til annen 🤣 De har tatt noen (fake) amerikanske reviews og oversatt dem, og lagt ved et norsk navn. Oversettelsen er jo full av feil, dette er jo useriøs herfra til evigheten. Når det er sagt så er jeg uenig med dere som skriver at ingen normale hunder ville bjeffet slik en hel dag. Jeg kjenner dessverre en liten håndfull hunder som faktisk kan holde det gående i mange, mange timer. Nabohunden her kan fint bjeffe 5 timer i strekk når han er alene hjemme (bjefferase), og av og på 52738 ganger når han ikke er alene. Jeg tror likevel ikke a
 3. Jeg er tildels enig, og synes det er flott at det er litt søkelys på det. Om en lege er den rette til å uttale seg, vet jeg derimot ikke..
 4. Som eier av JRT selv, vil jeg på det allersterkeste fraråde besøk i hundeparker. Våre hunder har et ganske tøft kroppsspråk som i seg selv kan være provoserende på andre hunder, i tillegg trekker de seg neppe hvis det skulle oppstå trøbbel/uenigheter. Det eneste du oppnår med besøk i hundeparker er å gire bikkja ytterligere hakk OPP, mens du egentlig ønsker det motsatte. Skaff hunden din trygge turvenner og fortsett å jobb med passeringer. Lær gjerne mer om hundens språk slik Simira foreslår.
 5. Jeg synes også at de er fantastisk pene! Helt motsatt fra Lanradoodle og Cobberdog som jeg ikke liker utseendet på.
 6. Jeg har ikke whippet, men nær familie har. Jeg har en selvstendig og uredd JRT. Mitt inntrykk, helt subjektiv, er at terriere likevel har mye høyere trenbarhet enn mynter, selv om de ikke kan kalles førerorientert på samme måte som gjetere eller retrievere. En selvstendig mynde tror jeg bryr seg mindre enn en selvstendig terrier. Jeg har god innkalling på min JRT, men han er sta og terrier, og iblant har han egne meninger og ønsker ikke høre på meg. Men han vet hva jeg vil , han gjør det bare når det passer HAN. Whippeten på den annen side bryr seg ikke så mye om hva som fo
 7. Det er vel ganske opplest og vedtatt at hunder ikke bør hilse på alle som går forbi. Det skaper ofte mere stress og uro enn det gavner noen av hundene. Samtidig synes jeg mange er altfor redde og urolige for tilfeldige møter også. Jeg mener at en stødig hund som møter en hund og det blir litt bjeffing og båndagressjon, bør komme over det ganske fort. Jeg mener vel egentlig at jeg gjerne vil ha en hund som er sånn skrudd sammen at den både tåler å ikke hilse (uten å måtte bytte fortau eller snu) og å tilfeldigvis bumpe inn i en annen hund og komme over det kjapt.
 8. Vi har en sånn i vårt nabolag , fra Drøbak, kjøpt i fjor. De fikk 5000 i avslag for den, betalte bare 20’000 fordi den ser ut som en stor spaniel, evt Breton. Jeg er lei meg for at ingen har prøvd de avlskontraktene til Drøbak i retten. Da ville vel pipa få en annen lyd tenker jeg. Ellers har vi minst 4 cobbere fra Drøbak i vårt nabolag som ser ut som «de skal», og de er veldig snille, omgjengelige hunder som i bunn og grunn holder det som var lovet. Men det kan hende det er fordi de har oppegående eiere som forventet en hund, og ingen mirakelskapning.
 9. Herre min skaper ??? At en førstegenerasjonsblanding med Dalmatiner i seg ikke er røytefri har nesten lyst å vedde penger på! Hvis jeg noensinne er i alvorlig pengetrøbbel og har nok tid, skal jeg jaggu meg blande en eller annen stor rase med puddel og ta 25’’ per valp. Man er jo nesten garantert å få seks-syv valper, og med to kull per år blir det nesten en årslønn. Så mye penger rett i lomma uten å bli kriminell: det er nesten et under at det ikke er flere som driver stort med dette.
 10. De fleste moteraser (akkurat nå er det spesielt staffer) er raser som tiltrekker folk som har lyst på hund men ikke satt seg noe særlig inn i hva de vil ha. Maller (belgere generelt), store voktere (med unntak av Dogo Canario som er blitt veldig populær) og sære sjeldne raser tiltrekker seg som regel mer folk som har tenkt på hva de vil ha og har en plan med hundeholdet. unntak finnes selvsagt i begge leire.
 11. Korthåret collie! Og jeg gleder meg allerede veldig mye! I drømmene mine har jeg en svart schäfer, det er de fineste hundene jeg vet om. Men schäfer er for mye hund for meg. Og en GD, men egentlig hater jeg sikling, så kanskje ikke. Jeg har i hvert fall funnet ut at jeg aldri skal ha liten hund igjen, mellompuddelstørrelsen er det minste jeg kan gå for. Og pelsstell kan jeg ikke. Jeg tar hundre ganger heller ekstrem-røyting enn pelsstell. Hår overalt går bare utover meg selv, manglende pelsstell er dyreplageri.
 12. Jeg ønsker meg samme type hund som deg, og har landet på korthåret collie. Kunne tenkt meg storpuddel også, men har innsett at pelsstell ikke er noe for meg overhodet. Men jeg har ikke ønsker om redningshund. Hadde jeg hatt det, ville jeg valgt jaktlab.
 13. Spørsmålet er vel litt hvor fort pelsen blir fet. Man skal vel ikke dusje og sjamponere en spaniel eller retriever annenhver uke, pelsen og fettlaget har jo en funksjon. De Golden og Spaniels jeg kjenner blir badet og stelt ofte, og de lukter selvsagt ikke rett etter pelsstell, men det tar kort tid før den stramme lukta er tilbake. Presiserer igjen at JEG oppfatter lukta som ubehagelig, andre lever fint i hus med flere Spaniels eller Nuffer eller Retrievere og plages overhodet ikke.
 14. Jeg synes spaniels lukter veldig kraftig, og det synes jeg de fleste retrievere også gjør. Jeg innrømmer at jeg er veldig var for lukt, så spaniel utgår for meg pga lukta, det samme gjør f.eks Golden og noen andre raser. Men man blir sikkert vant med det hvis man har en selv, og hvis en spaniel ellers har alle egenskapene du ønsker i en hund, så kan du nok leve med lukta. Men det kan jo være en ide å møte noen i RL for å finne ut om det er noe som ville plaget deg veldig.
×
×
 • Create New...