Gå til innhold
Hundesonen.no

Tuvane

Medlemmer
  • Innholdsteller

    2,555
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    3

Innlegg skrevet av Tuvane

  1. Jeg har akkurat kjøpt meg Huawei Mate 10 Pro, og er fornøyd med telefonen som sådan, men dessverre har kameraet skuffet meg en god del.

    Jeg har tidligere hatt LG G4, som har tatt fantastiske bilder, og dessverre skuffer Huaweien meg der, selv om den i teorien skal ha langt bedre kamera. Bildene er ikke 100% skarpe, autofokus er ikke så rask, den sier at den er i fokus, men er ikke i fokus, å ta bilder av løpende schäfer er tydeligvis ikke så lett, og jeg synes også at fargene er litt spesielle.

    Jeg har dog ikke testa det ut så mye, mulig det blir bedre med litt tilvenning, men jeg forventet jo et bedre kamera enn på LG'n. Dessverre ser det ut som jeg må beholde den som fotomobil, for å få de resultatene jeg ønsker. Ellers fungerer telefonen utmerket. Den er rask, har super batterkapasitet, masse lagringsplass og en hendig størrelse. Fingeravtrykksleseren (min første erfaring med dette) er utrolig enkel i bruk og åpner telefonen på null komma niks.

  2. 3 hours ago, roxie88 said:

    Ang at villsau liksom skal være bedre rustet i ett hundeangrep, denne artikelen er fra min hjemplass og det er her snakk om villsau som ble drept av en borzoi. Hjalp ikke at de ikke var NKS. 

    https://www.an.no/nyheter/sauer-matte-avlives-etter-hundeangrep/s/1-33-7375926

    Mot en borzoi hjelper det nok lite å være villsau. Hunder som kan ta ulv tar nok de fleste saueraser med letthet når de først setter i gang.

    • Like 1
  3. 5 hours ago, Taz said:

    Tydeligvis er misforståelsen at de driver veterinærvakt for egne kunder.

    "Vi har offisielt ingen akuttvakt for alle syke dyr i området. Vi har selv valgt å forsøke å være tilgjengelig for våre kunder også utenom våre vanlige åpningstider."

    Til tross for at dette står på hjemmesiden deres:

    "Ved akutt sykdom utenom vanlig åpningstider er det mulig å ta kontakt med oss på vår vakttelefon *mobilnummer*"

    Dette minner meg om noe som skjedde hos de en annen gang. Hvor jeg ble fortalt at det var en ekstra service som de tilbydde sine kunder å få svar på spørsmål på mail eller telefon. Da spørsmål om prøvesvar, røntgenbilder etc. Ettersom veterinær aldri ringte meg opp når h*n hadde prøvesvar klar, kun en kort sms, og hvis jeg hadde spørsmål om de så måtte jeg bestille en time. Hvor jeg ikke trengte å ha med bikkja.

    Veterinær på telefon anså ikke Minion som akutt, og valgte derfor å ikke ta henne inn. De sier også nå at veterinær var opptatt med annen sak, men det ble ikke jeg fortalt over telefon. Kun at jeg burde ta kontakt med veterinær som skrev ut antibiotikaen. 

    Så jeg ble egentlig ikke noe klokere av dette.  :icon_confused:

    Men du er jo kunde hos dem? :o Synes det her er utrolig merkelig kundebehandling. De gangene jeg har trengt akutthjelp, så må jeg jo nødvendigvis dra til en annen klinikk enn den jeg bruker til vanlig, siden de kun har vanlige åpningstider. Hvis de da sier "nei, du har vært hos en annen veterinær med hunden, så da vil vi ikke se på den", da hadde jeg blitt rimelig forbanna. Det er jo rett og slett håpløst!

    • Like 5
  4. 5 hours ago, Pomeranianlover said:

    Hei! Takker for ærlig mening. Selvfølgelig er det ikke god nok grunn at hunden er snill og frisk som du sier, så jeg prøver å få med begge sider. Hun er ikke stilt ut og mentaltest er vel ikke vanlig på Pomeranian så vidt jeg vet. Ja, jeg er helt enig med deg på de punktene du sier og jeg er veldig usikker på om feilene faktisk er for store i dette tilfelle. 

    Hvis hun ikke er stilt ut en gang, så bør jo det gjøres, gjerne flere ganger, slik at det blir gjort en vurdering av hundens eksteriør.

  5. En hund som skal avles på bør være over gjennomsnittet god for rasen sin. Om din hund er det, det vet jeg ikke, men at en hund er snill, frisk og føder selv, er normalt sett ikke en "god nok" grunn til å avle på en hund. Når hunden i tillegg har mentale brister ift andre hunder, tannmangel og patellaluksasjon grad 2, så synes jeg nesten det sier seg selv, med mindre det står veldig skralt til hos rasen.

    Du skriver ingenting om hunden er stilt ut eller mentaltestet, og ev. med hvilke resultater, men det er jo også ting man bør ta i betraktning.

    • Like 1
  6. Da jeg var ung drømte jeg om å bo i Danmark, gjerne i Skagen. Flatt, vakre strender, flotte steder å ri, god mat og godt utvalg i iskrem. 

    Nå drømmer jeg om å bo et eller annet sted med tørt vær og stabilt høyttrykk (middelhavsklima), da det er det som fungerer best for skrotten. Jeg elsker Norge, men det ustabile, fuktige været her er rett og slett katastrofe for helsa mi. De få dagene i året hvor det er "fint vær", så fungerer jeg delvis, og tenk å kunne ha det sånn hele tiden?

    • Like 1
  7. 20 hours ago, Maria_ said:

    Hei! Håper noen kan gjøre meg litt klokere her...

    Er det noen som vet hvordan lovene er ang registrering av kull i Dogweb? Jeg vet at tisper ikke skal ha mer enn 5 kull, men er det noen regler på hvor mange kull en oppdretter kan ha i året, altså på flere tisper? Undersøker en oppdretter her og ser at de har registrert mange kull på forskjellige navn, altså da bare hennes, hans, begges sammen og med og uten mellomnavn... Finner flere varianter av navnene deres . Vitner det om at det er litt useriøst? Eller kan det være andre gode grunner til det. Ser de første kullene ble registrert i 2011, så det kan jo rett og slett være at de har forandret hva de registrerer de på opp igjennom årene, men et par år har de registrert typ 2 kull på begges navn og 1 på bare hennes.. 

    Gir jeg mening? Er det bare jeg som er alt for pirkete på oppdrettere når det gjelder min nye valp?

    Det har vel kanskje noe med hvordan papirene blir fylt ut, ev. hva NKK fyller inn? Jeg ser også stadig vekk ulike "varianter" av oppdretternavn, men det har da ikke noe med seriøsiteten til oppdretter å gjøre at navnene blir registrert "forskjellig", det er jo samme personer som står bak.

  8. Just now, QUEST said:

    Jo men det vil jo være en person eventuellt flere knyttet til et oppdrett, slik at negativ omtale om kennel/oppdrett vil jo reflektere direkte tilbake på den/disse personene. 

    Ja, men hvis man skal følge den regel, kan man jo ikke si noe som helst negativt om noe, for det vil jo ALLTID reflektere tilbake på noen. Skriver jeg noe negativt om NKK, betyr ikke det at jeg mener at alle som jobber i NKK er dumme.

    Så lenge man omtaler sak og ikke person, så må det være innafor, ellers blir det jo bare unicorns&rainbows.

    • Like 2
  9. Hvis man skriver saklige faktaopplysninger, så er det vel verken sjikane eller personangrep. 

    Å skrive: "Oppdretter A er klin gæren og mental ustabil og bikkjene han avler på er syke" er noe annet enn å skrive "ser på på helseresultater fra oppdretter As kull på dogweb, ser man at de ligger under snittet for rasen, og man ser også at han avler på hunder affisert med HD".

     

    • Like 3
  10. 8 hours ago, Lola Pagola said:

    Men hva er fillesaker da? 

    Folk som melder naboen til Mattilsynet fordi bikkja bjeffer (bjeffing/bråk er en politisak, ikke en sak for Mattilsynet), folk som melder naboen til Mattilsynet fordi de ikke liker at naboen har dyr, folk som melder naboen til Mattilsynet fordi de skal hevne seg på naboen osv, osv. Noen bruker rett og slett Mattilsynet som en slags "søppelbøtte" hvor de klager inn alt de ikke er fornøyd med, uten at det nødvendigvis er en dyrevelferdssak. Dette tar likevel opp tid og ressurser, som det stadig blir mindre av.

    • Like 1
  11. 14 minutes ago, SandyEyeCandy said:

    Kan nå melde om at det gikk supert med voksing hos ny vokser! Svært nøye, skikkelig hyggelig og proff. Jeg var litt «trendy» nå (jmf post lengre bak om at busken er på vei tilbake), så jeg var forberedt på lugging, og joda, de første flaka med voks fikk meg til å spontant svette, men ellers gikk det bra.  :rofl: Hvis du vil teste voksing og befinner deg i Kristiansandsområdet, så anbefaler jeg salongen Rett fra Rio. :) 

    Jeg skjønner ikke at folk som allerede velger å fjerne hår ikke vokser, jeg. :icon_confused: Det er SÅ tidsbesparende, er SÅ lettvint (gud bedre som jeg hater å sitte på huk i dusjen og nærmest grafse meg sjøl i skrittet for å få barbert alt vekk), og blir SÅ fint etterpå. Dette nevnte jeg for min kjære partner, og han kom opp med noen mulige årsaker, som pris (selvsagt relevant, men for sånne som meg som har jobb og som ikke foretar noen annen grooming, så er ikke 600 kr i mnd så mye), at folk er redd smerten, og ikke minst at folk ikke vil ligge der med glufsa i været. Akkurat det siste der kan jeg til en viss grad forstå, men for meg er det som å gå til frisøren; en hyggelig mulighet til å skravle litt med et menneske en ellers ikke treffer. :P #skamløs #lafittaflagre

    Jeg vokser leggene selv, og synes det er veldig praktisk. Kanskje jeg må driste meg til å prøve å vokse dotten også? :o Jeg synes dog det gjør fryktelig vondt første gang man vokser (gang nr to på samme sted gjør ikke spesielt vondt), og kjenner at jeg er litt mer redd den smerten der enn på leggene. :P

  12. Når man tar røntgen for å se på antall valper, så er valpenes utvikling så å si ferdig, de skal bare vokse i størrelse, og risikoen for ev. fosterskade er svært lav. Stråledosen på hver valp vil være langt lavere enn terskelverdien man normalt sett antar at kan medføre skade på et slikt tidspunkt. Å ta røntgen tidlig i drektigheten (av en annen årsak) vil jeg derimot ikke anbefale, men mindre det er høyest nødvendig.

    Disse linkene gjelder mennesker, men er nok også høyst relevante for dyr også:

    https://nhi.no/familie/graviditet/svangerskap-og-fodsel/sykdommer/undersokelser/rontgenstraling-under-graviditet/

    https://www.nrpa.no/dav/8d99724e84.pdf

    Den eneste grunnen til at jeg ev. ville ha droppet røntgen av drektig tispe, er om tispa blir veldig stresset av å være hos veterinæren eller om det for tiden er stort smittepress (kennelhoste, nesemidd, mage-tarm-sjauer ol.). DET er en langt større risiko for ei drektig tispe en å ta et par røntgenbilder.

    Det er ingen nødvendighet å ta røntgenbilde, men om man f. eks mistenker at tispa kan ha bare én eller to valper, kan det være greit å få avkreftet/bekreftet dette, i tilfelle det blir nødvendig med veterinærbistand.

    • Like 3
  13. On 3/22/2018 at 11:28 AM, Lillekrapyl said:

    Ikke akkurat sminke, men hudpleie.

    Noen som har noen gode tips til en god håndkrem?

    Hendene mine er helt krise nå om vinteren. Veldig tørre, og fulle av små sår da huden sprekker opp..

    Locobase repair + bomullshansker er det eneste som fungerer på meg. Bruker i tillegg sterk kortisonkrem pga. kronisk håndeksem om vinteren. Smører på et tykt lag krem når jeg legger meg, tar på bomullshansker og sover med det over natten. :)

  14. Just now, AnnikenK said:

    Denne stod og gumlet i vei på plantene mine. Jeg banket i vinduet for å få den til å slutte, men den reagerte ikke før jeg gikk ut og klappet i henda. Ikke så veldig lettskremt :P

     

    6847F0F4-029C-4BA5-910D-759730B98043.jpeg

    For å si det sånn, hvis man skal jage vekk de som holder til her, så må man brase brølende ut mens man slår et eller annet hardt i trappa og gjør truende bevegelser. :P Da tusler de avgårde bort til skogkanten, men er fort tilbake igjen fem minutter etterpå. :P

    Alle buskevekstene i hagen vår er så å si oppspist... Men de er flotte å se på da! :D

    Har dessverre bare mobilkamera, så ikke så lett å få fine bilder av dem, men her er i alle fall to av dyra som frekventerer hagen hos oss.

    5ab40e29f15e7_Rdyrbukk.thumb.jpg.0b26c846fd12328f4960f05838f08bd8.jpg

    5ab40e2bdf2b6_Rdyrhagen.thumb.jpg.821a6165fe8a409212713170d84c580f.jpg

     

×
×
  • Opprett ny...