Jump to content
Hundesonen.no

Dufus

Medlemmer
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Dufus

 1. Ja, det er uansett ikke aktuelt enda, så vi får se an utviklingen på allergien og forhøre oss med leger om det i det hele tatt er noe som er vits i å vurdere. Ville bare høre hva folk tenker om hundeperspektivet i det. Har tidligere vært handler for en hundekjører i et par år, men mine egne hunder har alltid bodd inne, så det med å ha hunder som ikke går i spann ute til en hver tid er fremmed for meg.
 2. Ja, jeg tenker det er en forutsetning at lege som følger opp allergien sier det er greit, og jeg ser som sagt for meg å ha hundeklær og -utstyr i ett av omkledningsrommene vi har i driftsbygningene. Har dusj der også, så det er strengt tatt mulig å dusje seg før man går inn. Vi bor på gård (ingen dyr), og det er langt mellom husene, så tenker det skal gå greit at hundene står ute ubevoktet. Hundegården er svært skjermet, så du skal vite om den for å kunne oppsøke den, du ser den ikke fra veien f.eks, og du må krysse hele gårdstunet for å komme deg til den.
 3. Hva tenker dere om dette? Har labrador, og har egentlig begynt og følge med på oppdrettere som jeg tenker det kan være aktuelt å kjøpe valp fra om et par år. Det ene barnet mitt har imidlertid fått påvist allergi mot hund, og planene om en labrador til blir det dermed ikke noe av. Legen har sagt at vi kan beholde dyrene vi har i dag så lenge symptombildet er som det er nå (ingen merkbar rekasjon når han omgås hunden vår, men var tydelig utslag på test), men frarådet oss å skaffe flere. Har hatt alaskan husky før, og trivdes veldig godt med den rasen og har alltid tenkt at jeg vi
 4. Takk for svar! Det var en ny produsent av sele for meg, skal sjekkes ut! 👍 Opplever du at selen ligger stødig/sentrert over brystet?
 5. Takk for svar! Har prøvd en fra ruffwear som ikke passet i det hele tatt, men skal sjekke de andre modellene. Minipina har jeg fått anbefalt av noen andre også, så mulig den er verdt et forsøk.
 6. Må kjøpe nye seler til hunden, er ikke helt fornøyd med de vi har. Bryststolpen blir ofte liggende skjevt (jaktlabrador med ganske dyp og spiss brystkasse) og det høres ut som luftrøret kommer i klem eller noe når han har skikkelig drag i selene. Har combined harness fra nonstop til snørekjøring, og Jægerens kombisele til alt annet. Tenker å kjøpe en nomesele til trekk, en kombisele av noe slag til turgåing, sykling osv og en til spor. Ser mange seler kan leveres med dobbel bryststolpe, og lurer på om det kan gjøre at den ligger mer stabilt? Eller er det bare flere potensielle gnagså
 7. Trodde det beltet var mer sånn rumpetaske-belte, jeg, og ikke belte for å ha hund i? Altså for å få med seg ting og tang..?
 8. Hei! Oppsøkte veterinær for en drøy mnd siden pga at hunden (jaktlabrador) så ut til å klø i ørene. Han hadde en mild ørebetennelse. Veterinæren mistenkte allergi, så det ble tatt blodprøver. I går fikk jeg beskjed om at det var utslag på både inne- og utemiljø, gress og tre (er gjort bare en screeningtest, så vet foreløpig ikke eksakt hva i innemiljøet det var utslag på, det skal de sjekke nå i runde to). Ble bl.a. anbefalt å gi allergifor med nytt protein for en periode, gi tilskudd av omega 3, bruke seng som var enkel å rengjøre (veterinæren nevnte skai, som er enkelt å tørke a
 9. Takk for tips! Heller dette enn canix, tror du?
 10. Ja, det er det jeg har sett på - det ser liksom litt mer føyelig ut enn de brede beltene, slik at man har bedre bevegelsesfrihet.
 11. Takk for svar, det skal absolutt sjekkes ut! Hadde baggen før, og en av tingene jeg likte med det var at det hadde hurtigutløser.
 12. Hei! Er på utkikk etter et nytt løpebelte, og har sett litt på non-stop canix. Liker at det festes med spenne (har non-stop ferd fra før, og synes festeanordningen er litt knotete), at det ser ut til å sitte mer over hoftene, og at karabinkroken som kobbelet er festet i kan beveges sideveis hvis hunden ikke løper rett foran deg. Noen som har erfaring med beltet? Evt forslag til andre belter som er egnet til jogging?
 13. Det blir nok mest jakt i skog og fjell, men forhåpentligvis litt gåse- og andejakt også etter hvert. Har tenkt litt på det med å lære den å gå foran og støkke - vet ikke om jeg vil det, ikke enda i alle fall. Er redd det kan ødelegge litt for det vi trener på for å kunne stille på jaktprøver..?
 14. Noen som har prøvd ulldekkenet?
 15. Drar opp denne, jeg. Er det elementer dere tenker det bør trenes på med tanke på jakt, som man ikke møter på prøver? Treningen vi driver med nå er veldig rettet mot jaktprøver, men har lyst til å prøve ham på jakt etter hvert også. Noe jeg bør huske å få med i treningen som ikke nødvendigvis favnes av jaktprøvetreningen?
 16. Hvilken v&h forer dere med? De har en digestive-variant med ris og bete(?)fiber som visstnok skal være fin for de hundene som har lett for å få hard mage av de andre typene. Har ikke prøvd digestive på noen av mine hunder, så har ikke noe erfaring med den. Ellers kan du jo tilsette en fiberkilde selv, som blir nevnt over her. Ville også ha prøvd med litt olje.
 17. Ja, sikkert lurt å variere både med folk og hvor dere trener, men jeg tror også, som du sier, at trening, trening og atter trening til slutt vil gi resultater under prøve.
 18. Vet ikke om du har lagt en strategi for hvordan du skal legge opp treningen, men hvis det er prøvesituasjonen eller jakt som trigger ville jeg med jevne mellomrom ha simulert jaktprøve/jakt på treningene. Konsekvensen er at hun ikke får hente dummyen/vilt med mindre foten er bra. Synes også metoden til Ann Cathrins hundekurs fungerer bra, hun bygger opp øvelsene og øker vanskelighetsgraden på en veldig fin måte.
 19. Mulig grime er bedre, det har jeg aldri prøvd. Synes det har fungert fint å stå på kobbelet med de huskyene jeg har måtte gjøre det til og på labradoren jeg har nå, men kobbelet må være langt nok til at jeg kan føre det under føttene og opp til hånda igjen, slik at det blir vinkel på det.
 20. Hvilken rase er det du har? Signerer de som sier at å legge i bakken bare vil virke mot sin hensikt. Ha langt nok kobbel på hunden til at du kan tråkke på det med begge beina i litt bred beinstilling og samtidig holde enden på det med en eller begge hendene. Når hunden får raptus tråkker du på kobbelet slik at det blir for kort til at han får hoppet på deg eller noen andre, ikke gi mer lengde enn at hunden får til å stå like ved siden av deg eller sette seg. Stå helt passiv til hunden har roet seg. Kan også være lurt å ha jaktkobbel med krok og ring i begge endene, slik at du enkelt k
 21. Signerer det med røyting. Robotstøvsugeren ligger an til å bli «årets medarbeider» her ? Ellers har vi brukt og bruker fremdeles mye tid på å trene ro i alle situasjoner. Han er jo bare glad, men vi vil at han skal klare å styre seg selv om han bobler av glede noen ganger, det er ikke alle som er interessert i å få en hund på over 30 kg i fanget når de er på besøk ? Nå er det jaktlabbe vi har, og har ikke erfaring med standard, så vet ikke om den er mer sindig av seg.
 22. Sparte ferie og avspasering til valpen skulle hentes. Samboer jobbet turnus på det tidspunktet, og jeg hadde en jobb hvor jeg kunne legge opp dagene og avspasere som jeg ville så lenge jeg fikk gjort det som skulle gjøres av arbeidsoppgaver. Husker ikke akkurat hvor mange uker ferie jeg tok ut sammenhengende, men da jeg startet å jobbe igjen tok jeg det gradvis - flekset ut i fra samboers turnus (dro tidlig på jobb og hjem tidlig hvis han hadde senvakt, og motsatt hvis han jobbet tidlig). Bodde 5 min unna jobben, så avspaserte en times tid i lunsjen i en periode.
 23. Fy f**n, jeg blir helt kvalm av denne saken. Bildet av den hunden.. ? Tar veldig gjerne imot Pm hvis det er noen som vet hvilke kenneler det er snakk om og det er lov. Blir helt stresset av å tenke på om min forrige hund har vært der ?
 24. Blir en jaktlabrador til i alle fall. Trodde ikke jeg skulle bli så begeistret for rasen som jeg har blitt. Savner imidlertid å ha husky i hus, så har som mål å få sneket inn en av det etter hvert også ?
 25. Langt fra noen ekspert, men trener også (og går kurs i) retrieverjakt. Kurset er bygd opp slik at man trener på enkeltkomponenter i retrieverjakten som etter hvert settes sammen til mer komplekse oppgaver. Jeg har valgt å gjøre det slik at det som er nyinnlæring kjøres i separate rene økter, og så kjører jeg heller egne økter på komponentene hunden mestrer og det som jeg kan begynne og sette sammen. Vet ikke om det er riktigere enn andre fremgangsmåter, men det fungerer bra på hunden min. I likhet med yoloomg passer jeg på å ta små pauser i økten, samt heller gi meg tidlig, når hun
×
×
 • Create New...