Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/25/21 in all areas

  1. Dette er Kenzi, hun er en 5 år gammel border collie. Hun er isds registrert med nederlandske linjer. Kenzi bor i Danmark med matmor, far og djevelen Lucy. Kenzi skulle være en treningskompis for mor, det ville hun ikke. Så hun er med overalt, nyter hundetreff, skog og badeturer istedet. En regulær livsnyter. Men god som dagen er lang, snål og sjarmtroll. ??
    3 points
  2. TS; det er ikke rart at dere er usikre, som Pingeling over her nevner, det florerer mye merkelige og tildels skadelige råd om hundehold for tiden. Som ny hundeeier er det ikke lett å navigere i jungelen av råd, når man ikke har erfaring fra før. Hvis man ikke har hatt hvalpekull i huset ( og da gjerne ut over 8 ukers alder) så kan det være vanskelig å forestille seg hvor aktive hvalper faktisk er! De bruker mye av tiden på døgnet med å herje og leke med hverandre, avbrutt av små hvilepauser innimellom. Det blir i mange tilfeller en veldig stor og brå overgang fra flere lekekompiser tilgjengelig hele tiden( kullsøsken) og det å komme til en husholdning der hvalpen er eneste hund/valp. Som jeg har sagt i tidligere tråder om emnet, hadde jeg bare hatt en brøkdelen av energien unge hvalper utviser, ja da kunne jeg vasket hus på hobbybasis! Når man så som ny eier oversvømmes av ‘gode’ råd som rotrening ( tvangspasifisering) , bruk av binge eller bur ( igjen tvangspasifisering) og påstander om at hvalper skal sove 18-20 timer i døgnet..( hvis hvalpen sover så mye, ta den med til dyrlegen!) , påstander at hvalper ikke tåler mer enn 5-10 minutter med turgåing ( det rene vås) så er det ikke merkelig at både eier og ikke minst hvalpen blir frustrert... Slik dere beskriver situasjonen så høres det ut for meg som om hvalpen får for lite lek/aktivitet/turgåing. Halejaging bl.a er ofte uttrykk for stress, i en eller annen form , det er ikke et tegn på at hunden har fått nok aktivitet. Hvalper tåler godt turer med litt lengde, så lenge man tar hensyn til hvalpen. Dvs. at jeg anbefaler selvsagt ikke 8 timers topptur på strak arm, der hvalpen må gå selv hele veien men det man kan helt greit gå en time eller to i skogen, så lenge hvalpen er løs, man tar pauser innimellom og følger med på om hvalpen virker sliten. Her må man selvsagt ta hensyn til vær/temperatur, en korthåret valp eller voksen hund, vil som regel ikke trives i øsende regn, uten god beskyttelse. Denne grus/gjenstand spisingen , gjelder det overalt og uansett? Hvor ofte får hun mat? Hvis hun ikke har for tilgjengelig hele tiden, ville jeg prøvd å gi henne flere måltider. Mulig det rett og slett blir for lenge mellom hvert måltid. Mine hunder har alltid hatt tørrfor tilgjengelig hele tiden men enkelte raser som f,eks. labrador har ofte ikke normalt magemål og eter til de sprekker nærmest, om de har fri tilgang til for. Dropp binge/‘rotrening’ og tanker om at hunden skal ‘roes’ ( tvangspasifiseres) og prøv å gi hvalpen mer aktivitet og turer i skogen og gjerne mulighet til å leke med andre hvalper på omtrent samme størrelse Nå er det ikke uvanlig at hvalper tar ting i munnen og tygger litt på det , litt som småbarn utforsker ting med munnen. Det er ganske vanlig men de fleste svelger/spiser ikke store mengder grus/stein. Da kan det ligge en fysisk årsak bak. Hvordan er avføringen og kaster hunden opp?
    3 points
  3. Hun setter store tydelige grenser. Så da velger jeg å lytte ☺️ dog jeg skulle ønske hun ville noe. Men vi har oppdaget hun elsker å trekke så det skal vi utvikle på☺️
    3 points
  4. Så enig! Kjempefin hund!
    2 points
  5. Tusen takk, alle sammen! ❤️ De siste ukene har vi trent masse praktisk, no more rundering her på ei stund ?
    2 points
  6. Jo takk. Har det på samme måte. Jeg vil tro hun har det ja? vi forsøker innimellom for å se om det er en endring, fordi hun har endret mening iløpet av de 5 år, derfor prøver vi også nye ting ut. Men jeg har jo også skaffet meg en hund, derfor er det min oppgave å gi henne det hun har behov for☺️ Takk? Det gjør jeg å ?
    1 point
  7. Eine fikk stort sett ulike fiskeoljer opp igjennom. De siste årene delte vi på Omega-3 tablettene? Det både han og jeg hadde best effekt av var Calanus oil. Var bare så dyrt.
    1 point
  8. STOR applaus for at du ‘lytter’ til hva hunden har utbytte av og ikke ikke har utbytte av! Hundehold bør vel absolutt være til like mye glede for hu den som eieren. Det høres ut som hunden har et flott liv sammen med deg/dere
    1 point
  9. 1. Det er så kjipt når man har valper som spiser grus, spesielt dersom man har gruslagt innkjørsel. Siden løfting høres ut som det fungerer dårlig for dere, så kan du prøve å distrahere henne med godbiter eller en leke når dere går over de grusbelagte strekningene. Nå vet jeg ikke om det er snakk om innkjørsel eller at dere bor ved en grusvei, men dersom det er lange avstander så ville jeg pakket henne i bilden (dersom dere har det,) og kjørt til et sted som egner seg bedre. Hvis ikke det er mulig, så ville jeg gått i grøften eller hva det enn skulle være frem til valpen "glemte" uvanen. 2. Jeg har skjønt at ro-trening er på moten i disse dager, men mange valper har mye mer energi enn det valpekjøperne blir forespeilet. Å holde en valp i ro når det har masse energi og et stort behov for å leke og lære kan føre til frustrasjoner og bølleadferd. Ro-treningen som er vanlig i dag er pasifisering og tvang. Du lærer ikke valpen noe annet enn at det ikke hjelper å kjempe i mot i binge/bur/fang, og det kan tvert i mot gjøre at den synes det er vanskelig å finne roen andre steder. Det er mye bedre å la valpen bruke energien sin til å lære om verden, fotfølge dere og bli kjent med rutiner, møbler, lukter og lyder i hjemmet. La den tygge og leke og bruke kropp og hodet. I stedet for ro-trening kan dere strø små godbiter utover å la henne søke når dere ser hun begynner å bli hyper. Nesearbeid virker beroligende på hunder. Snusematte er også kult. Du kan enkelt lage en sånn selv, eller kjøpe på dyrebutikk dersom du ikke er DIY typen. Du kan også begynne å trene på å vente på vær-så-god før mat, og trene på "bli." Øvelsene bygger opp valpens impulskontroll, og sammen med snuseøvelsene gir du valpen de verktøyene den trenger for å lære selvregulering i stedet for at vi mennesker må gripe inn for at den skal slappe av. Det vil ta tid uansett, for det å være en urokråke er en naturlig og viktig del av unge dyr og menneskers utvikling. Det er også store individuelle forskjeller, så selv om en annen hund i kullet er verdens roligste valp, så kan din være en hypervalp. Det betyr ikke at dere har gjort noe galt!
    1 point
  10. Selv har jeg tatt i mot ett antall omplasseringshunder så jeg er nok litt "partisk" når sånne gla'saker publiserer. ? https://www.klikk.no/reportasje/omplassering-hund-blandingsrasen-dalmatiner-og-rottweiler-var-doden-naer-7090169
    1 point
  11. https://www.nrk.no/ytring/veterinaerkrisen-1.15740491
    0 points
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Create New...