Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 06/19/2020 i alle kategorier

  1. Her er et før/etter av et bilde jeg redigerte i dag forresten
    1 point
  2. Jeg kjenner mange sheltier med god driv, så jeg tror nok du har en rolig type. Ifølge rasestandarden er mini-aussien på samme størrelse som sheltie, og siden de er avlet som selskapshunder i utgangspunktet tviler jeg på at det er mer driv. Da ville jeg som sagt heller gått for en standard aussie. Hvis du søker litt finner du flere tråder om belgere og kortiser her, det er minst to på forumet som har avlet på korthårscollie, så det er faktisk litt relevant info om dem.
    1 point
  3. Jeg har en tispe som er usikker på andre hunder. Tidligere fikk hun hilse av og til, men det gjorde henne hyperfokusert på alle vi møtte, hun hoppet mot de vi så selv med relativt stor avstand og hun var ufin mot enkelte. Merket også at det økte stressnivået hennes. Jeg kuttet da ut all hilsing på andre, bortsett fra de vi kjenner. Merket da stor fremgang med henne da hun skjønte at hun kunne slippe å forholde seg til andre hunder, at jeg tok ansvar for situasjonen. Min taklet ikke så godt å gå forbi andre til å begynne med, så vi gikk så langt unna hun trengte og så på de som passerte oss. Nå styrer hun selv hva hun trenger, eller jeg leser henne hvis hun trenger hjelp til å øke avstanden. Jeg er enig med simira, hvis noen slipper hunden sin bort til din, sleng godbiter mot den, løft opp hunden din og gå. Trygghet og selvtillit bygges ved at hun føler at hun mestrer situasjoner, det gjør hun ikke hvis hun må tvangshilse. Jobb også med å bygge selvtillit ellers, legg opp til å la henne lykkes. Gå spor eller andre søksøvelser, balansering på trestammer eller andre øvelser for økt kroppskontroll, trene triks, la henne løse oppgaver (men ikke for vanskelige, viktig at hun lykkes), ros initiativ fra hunden, la henne få ta egne valg (f.eks. velge mellom forskjellige tyggeting, velge hvor dere skal gå tur). Og masse ros! La henne få slippe å hilse hvis hun ikke vil. Å ha noen få hundevenner hun liker og kommer godt overens med er viktigst. Ting tar tid, av og til vil du føle at det går bakover, men ikke gi opp.
    1 point
  4. Jeg tror ikke man kan trene for mye passering med en usikker hund (eller hunder som har noen utfordring med å gå forbi andre, uavhengig av årsak, egentlig). Jeg ville ikke latt henne hilse på passerende eller løse hunder i det hele tatt. Om det kommer en løs hund og du vet hun vil komme i en ukomfortabel situasjon, ta henne bak deg og prøv å skremme bort den andre hunden (tramp og brøl, elns). Eller kast en neve godbiter på den. Hvis de ikke kommer busende i full fart, så løft henne opp, snu ryggen til og gå din vei, og drit i de som sier at du ødelegger hundene din ved å ikke la den hilse. Hvis hun tar søk, så kan du forsåvidt også kaste en neve godbiter på bakken til henne, og så heller ta tak i den andre hunden, så lenge hun fokuserer på godbitene. Hilsing og sosialisering gjøres med trygge, kjente hunder etter avtale. Hun trenger ikke å hilse på noen. Hun trenger å kunne føle seg trygg i nærheten av andre hunder. Jeg opplevde stor fremgang med Odin etter at vi kuttet hilsing fullstendig, og han fikk tillit til at han slapp å hilse, og at jeg tok ansvar for situasjonen (i stedet for at jeg presset ham til å "ordne opp selv", slik jeg gjorde alt for lenge). I dag har han sjelden problemer med løse hunder.
    1 point
  5. Den skråningen er så bratt og liten at den ikke kan brukes til noe Men ja, når det er badegjester der så må det tas hensyn selvsagt, men jeg har til nå kun opplevd hundeglade mennesker der. Penny stjal en pølse direkte fra grillen til noen som grillet der sist, og til og med det ble tatt godt i mot... Jeg var rimelig flau da...
    1 point
  6. Det er en familie i Brønneslev Danmark som har gjerdet inn 9 mål til frislipp,med litt treningsapparater og mulighet for å være alene, man betaler 20 kr pr hund pr gang eller noe sånt. Vi pleier å stoppe innom der når vi kommer med båten og skal nedover i Danmark. De andre hundeskovene er jo fritt frem. De har anlegg for hundetrening fra før av. Går jo å høre med dem hvordan de syns det fungerer og med tanke på prisnivå og sånn ? http://www.hundeskovene.dk/hundeskove/hundeengen-ved-weinkouff-hundeadfaerdscenter/
    1 point
  7. Samme her, jeg har egentlig aldri hatt noen negative opplevelser der, men hører folk snakker om at de har hatt det. Synes det er ganske greit at det er et turområde og ikke et sånn stå-stille-sted, slik at møtene mellom hundene ofte blir korte, så lite sjanse for konflikt. Kanskje jeg bare har vært heldig? Eneste som er synd er at det ikke offisielt er et friområde, det har bare liksom blitt sånn, at bare hundefolk går der. Men båndtvangen gjelder egentlig der like mye som andre steder, men ingen bryr seg der (men selv inkludert, *skamme seg* ), og det er sjelden folk der som ikke har hund. Men jeg har hørt at politiet har dukket opp der og gitt bøter. Bare noe jeg har hørt, vet ikke om det stemmer, men jeg håper det fortsetter å kunne brukes som friområde. Det var en stund hvor det var satt opp et skilt ved innkjørselen, et sånt ordentlig veiskilt, hvor det faktisk sto Hundeskogen, men det er blitt tatt ned, vet ikke hvorfor. Litt synd, jeg likte at hundeeiere hadde blitt beæret med et ordentlig skilt
    1 point
  8. I en park (ikke en hundepark,vanlig menneske park) like ved en strand vi pleide å være på så var det en lav kran til hunder, veldig praktisk. Jeg har alltid vann og kopp i sekken når vi er ute og går lengre turer, men det var veldig kjekt at hun bare kunne drikke rett av kranen, ekstra stas var det også Drar ikke til hundeparker, men hadde det vært mulig å leie den privat i en time, så hadde jeg nok kunne vurdere det, kunne betalt ca 50kr pr hund.
    1 point
  9. Søppeldunker og en vannslange. Hadde gjerne sett for meg et stort området med litt terreng der hunder og mennesker kan bevege seg litt. Hadde også kunne seg for meg en adskilt liten boks der man kan trene, gjerne med en benk på innsiden.
    1 point
  10. Har faktisk vært i en hundepark jeg synes var veldig bra, selv om det var forbedringspotensiale der også. Men der var det gode gjerder, sluseordning ved inngangen, lagt på bark for å unngå den verste gjørma, litt hjemmesnekra agilityhindere (gøy å ha noe å holde på med mens man venter på andre f.eks.), det var bygget et lite hus/rom (med full utsikt på siden ut mot hundene da) med tak og sitteplasser - jeg foretrekker riktig nok å ikke bli stående på ett sted, men om min hadde lekt med et par kjente hunder jeg hadde visst han kom overens med og det var drittvær hadde jeg benyttet meg av det. Og ikke minst hadde parken mulighet for å reservere tider flere dager i uka, hvis man vil ha det mer for seg selv eller være med kjente. Forbedringspotensialet lå i at det gjerne kunne vært en del mer plass, vannkran og gjerne mer skogsterreng. Men alt i alt et fint sted - jeg hadde ikke betalt for det uansett ettersom jeg ikke har behov for tilgang til park, men skulle jeg gjort det måtte det vært et såpass ordentlig sted.
    1 point
  11. Dette høres perfekt ut for meg! Stort område (ikke bare en lekeplass, men mulighet for å faktisk gå tur der) som er gjerdet inn, og med mulighet for å reservere. Hadde glatt betalt ganske mye for noe sånt. (hvor er de stedene deres btw?)
    1 point
  12. Jeg har bodd i USA med hund og hadde en fantastisk hundepark i nærheten. Stort område med mest stier og litt småskog, ett større område med gress og benker. Vannkran, hundeposer og søppeldunk i inngangspartiet. Området var så stort at det tok ca 30 min å gå rundt hele. Jeg er ikke så glad i de store gressområdene for lek, de synes jeg ofte bare er en kilde til konflikt mellom hunder pga konkurranse om ball/kong etc som folk kaster. Jeg liker bedre områder man kan gå tur på- mindre sjanse for konflikter mellom hundene når de kun passerer hverandre. Når det er sagt så jeg kun bråk mellom hunder 2 ganger i hundeparken jeg var fast i flere ganger i uken ila 3 år.
    1 point
  13. Stor, minimum på størrelse med en forballbane. Gjerne med trær litt her og der. Et lite tak, et par stoler, søppelkasse og tingang til vann. Forbud mot hundeleker og å kaste pinner. Vi har hundepark her i horten, og den har alt unntatt plass, vann og pinn/leke forbud. Men, jeg bruker den skjelden.
    1 point
  14. Vi har tilgang på en, for meg og mine ihvertfall, perfekt hundepark/ friområde. Det er en 120 mål skogstange ut i et ferskvann. Skikkelig kuppert med stier på kryss og tvers, opp og ned så de både får klatret løpt og svømt. Vi har liste på parkeringen hvor folk skriver seg inn m tlf nr slik at man ringer opp og kommuniserer med dem som er inne før man går inn. Tre dager i uken kan man være alene i en time. Dette skriver man på lista. Betaler 400 kr i året og er strålende fornøyd.
    1 point
  15. Jeg har aldri vært i en hundepark, så aner ikke hva som er normen. (Vet dog vi har en i stavanger, men sjelden jeg oller med hund på tog/buss så langt uten å vite hva jeg går til) Solide gjerder uten hull som blir sjekket regelmessig, viktig med god høyde for de som har skikkelige utbrytere. Vannstasjoner, gjerne noe som står der fast. De hadde noen fine slike i italia, materiale varierte, men stort sett i en form for betong eller stein/stål. Utformingen var da gjerne en rund eller firkantet "skål" under vannkranen, på bakkenivå. Benker i områder beregnet for frislipp/trening. Benkene må være strategisk plassert slik at man har oversikt. Søppelkasser ved alle porter. Om området tjener nok ved utleie til kurs etc, kunne man ha hatt bajseposer hengende inne på området til de som eventuelt hadde glemt slikt selv. For å kunne drifte området burde det kunne leies ut til kurs eller privatpersoner. Man burde da ha en form for tavle som kunne hengt ved inngangen hvor man fant informasjon f.eks om faste kurs hvor området da ikke er tilgjengelig for andre enn påmeldte.
    1 point
  16. En familievenn av meg var i Danmark, og da sa hun at en av hundeparkene inneholdt en liten skog i midten, bord, stoler, tak over hodet, egne kraner med vann til hundene, flere søppelbøtter osv. Synes det hørtes ganske greit ut egentlig. Edit: Ja, jeg hadde vært villig til å betale for inngang.
    1 point
  17. "Jeg ønsker veldig å kunne gi mine to hunder til et godt hjem. Jeg klarer ikke å ta vare på de, de trenger begge kloklipp og Nita trenger tannbehandling. De er heller ikke renslige, da jeg ikke har hatt noe overskudd til å jobbe med de. De begynner å bli godt voksne. Nita er tispe, langhåret. Hun er født 031008. [...] Nita har vært hos meg fra hun var 9 uker." Altså, hvis du har hatt henne i nærmere 12 år og ikke har klart å få henne renslig, klipt klør eller gått til tannrens burde du kanskje innsett dine begrensninger litt tidligere?
    0 points
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...