Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Godbiter til 10 uker gammel valp.

Recommended Posts

Tenker å begynne «treningen» med én gang:) Kontakt, berøring osv. Hovedsaklig tenker jeg å porsjonere ut deler av dagsrasjonen å bruke det til belønning. Samtidig kunne jeg tenkt meg noe annet som frister litt ekstra om det trengs. 
 

kan man bruke slike vanlige treningsbiter?

eksempel https://www.zooplus.no/shop/hund/hundesnacks/hundedrops_godbiter/semimoist/367775

 

Og hva fyller dere kongen med til de små? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me har ein sekk med eit anna fullfòr enn det han får til måltida - så det er KJEMPEgode godbitar, synest han 😄😉
Elles så er han veldig veldig glad i eplebitar, rips-, bringe-, blå- og solbær (kjempepraktisk å berre plukke godbitane i hagen etterkvart 😄), og så har me av og til delt opp ei kylling-og kalklunpølse i små små bitar - då trur eg me kunne fått han til å prøve på KVA som helst, altså 😄

Rimeleg matmotivert, han karen her altså - praktisk, men merkar også at me må vere veldig obs på 'tigging' 😉

Ang godbitane du linkar til så kjenner eg ikkje til dei - me har nokre dyrebutikk-godbitar som det står er for alle hundar, også kvalpar. Dei er gode, men dei er litt store så han vert sitjande og tygge på dei litt (for) lenge før han er klar for meir øving, synest utålmodig matmor... 🙃

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg liker godt de fra Alpha Spirit, de er semimoiste og inneholder bedre råvarer synes jeg. De er enkle å dele i mindre biter, veldig greit at de er så små og myke at de ikke bruker lang tid på å få de i seg under treningen. Men litt variasjon mellom typer godbiter tror jeg er lurt, min blir supermotivert hver gang det er noe nytt.

Nå er det noen år siden min var valp, men mener å huske jeg fylte kongen med alt mulig, leverpostei innimellom (men ikke for ofte pga salt), rester fra middagen vår (kylling, ris, kokte gulrøtter, søtpotet...), VOM, hjemmelaget kraft iblandet noe kjøtt e.l, bær, yoghurt. Igrunnen tar jeg det jeg har som hunden kan få.

 

NEW EDITION Alpha Spirit Multiprotein - Voffen.no - Utstyr til ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har fått tips fra oppdretter om å bruke varmebehandlet (kokt/stekt) kylling strimler/filet i små biter. Dette fordi valper har så sensitiv mage. Kan ikke huske å ha tatt slike hensyn før, men skal prøve oss på det nå.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du kan bruke hva som helst så lenge valpen tåler det. Men ikke kjøp inn større mengder før du har valpen i hus. Det gjorde jeg ... av den typen du linker til, og hun var ikke særlig begeistret for dem. Noen er mer kresne enn andre - prøv deg fram. Har inntrykk av at kylling eller annet kjøtt, pølser, skinke og slikt alltid er en vinner (obs på saltinnhold i noe av det). Og en del av de litt dyrere godbitene med høyt kjøttinnhold man får kjøpt. Min er fremdeles ikke spesielt glad i slike «generiske» i hovedsak kornbaserte godbiter som den du linket til, men noen elsker dem sikkert. Poenget mitt er at man må prøve seg fram.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Ville kun kjøpt noen få, små pakker av forskjellige merker av butikkgodbiter. Mine har aldri vært særlig begeistret for slike tørre godbiter man får kjøpt i butikk, det fungerer i beste fall som belønning i situasjoner helt uten andre forstyrrelser hjemme på stuegulvet. Det samme gjelder tørrfôr som godbit. 

Skal jeg trene hund ute eller med høy motivasjon bruker jeg godbiter av kjøttdeig(hjemmelaget), tørket lever, stekt kylling, skinke, pølse, karbonade, hvitost, tubeost og leverpostei. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I starten er det mest til å venne henne til navnet som kontaktlyd, rotrening og bli trygg og kjent:) Må ikke være for spennende i starten kanskje? Er redd for at hun da ikke spiser tørrforet sitt? Det er jo også en liten rase, så jeg må tenke litt på næringsinnhold osv.

 

Takk for tips!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Til valper i vekst burde man bruke fullfôr som godbiter dersom det overgår 10% eller mer av det totale inntaket. ZiwiPeak lufttørket fôr inneholder 96% kjøtt og er smaksrikt, men bruker man uansett tørrfôr, så kan man bruke en annen variant bare som slår an, evt blandet ut med noe enda mer snadder.

Jeg råfôrer og fyller dermed med rått (mest VOM, samt fiskefilet, Provit rå ternininger, egg etc). Men bruker mat våtfôr kan det brukes, samme med tørt (oppbløtt), evt tilsatt noen godbiter/litt rent kjøtt el for å gjøre det ekstra spennende. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Dette er så viktig å tenke på! Begge mine hunder har rett og slett trengt å modnes litt før de var klar. Med første beregnet jeg altfor lite tid (jeg var 19 år og lest at «de klarer fint være alene hjemme lenge med 3-4 uker fri»). Det førte med seg alenehjemmme problematikk - som nå går fint, men tok lang tid fordi han ble redd. Yngste er nå 10 mndr og er alene 6-7 timer, men noen dager kommer det noen innom å lufter de litt. Dette fordi han kjeder seg lett, selv med lang tur + hjernetrim først (og fryst kong).
  • Jeg har laget en tråd om engelsk springer spaniel. Det er den hunderasen jeg heller mest til nå. I utgangspunktet hadde jeg tenkt meg en hund meg kort pels, men jeg har falt sånn for beskrivelsene jeg har lest av springer, i tillegg til de individene jeg har møtt Men har også vurdert labrador og dansk-svensk gårdshund. Labradoren synes jeg i utgangspunktet er for stor (denne rasen har vi en del erfaring med), gårdshunden har egentlig mer passe størrelse enn springeren utfra hva jeg i utgangspunktet hadde tenkte, men jeg er redd den vil bjeffe vel mye og at det er vanskelig å ha den løs på tur. Vi er på jakt etter en aktiv familiehund, som også skal være min "hobby", og jeg kommer til å gå på valpekurs og etter hvert kanskje noen flere kurs eller treninger, men det er ikke så viktig om det blir brukshundtrening, jakttrening, smeller e.l. det kan hunden få være med og "velge". Noen som vil dele "fordeler og ulemper" med disse rasene? (Jeg har jo fått mye om springeren alt i den andre tråden  )  
  • Tusen takk for svar, begge to!! Det var jo anektdotiske bevis jeg ba om, så det er supert det. Jeg er nemlig på mage- følelse-  nivå på avgjørelsen min nå.  Magefølesen holder en knapp på storpuddel, uten at jeg egentlig kam begrunne det, helt. Men begge de nevnte vannhundene er med i dansen. Vannhundene er noe mer selvstendige enn puddel, mener jeg?  En badende storpuddel hadde vært knall. Det er så stas med badeglade hunder! Vi holder mye på ved vann. Men ingen garanti for at man elsker svømming selvom man er vannhund, kanskje?  Har puddel mer av jaktlyst knytter til fugl,  tro?   
  • Ja, jeg skal ha han på fanget i baksetet, men det er også fullt mulig om jeg kobler ha fast i beltet ved siden av tenkte jeg. Vi finner ut av det, tusen takk for hjelpen. ☺️☺️🌿
  • Silvershade over bilen samt en dør åpen med dørlås/forlenger. Kommer selvsagt an på rase, men min siste valp som måtte være med hadde det helt fint i bilen fra -5 til +22 grader. 
 • Nylig opprettede emner

×