Jump to content
Hundesonen.no

Vanskelig atferd på valp når den nektes noe, hjelp 🙂

Recommended Posts

Hei,

Vi er heldige hundeeiere av en herlig Golden retriever/labrador-tispe på 3 1/2 mnd. 

Dog har vi noen utfordringer som vi ikke vet hvordan vi skal løse;

Katten og hunden skal konstant lekeslåss og vi har prøvd godbiter, avledning, kjeft og fjerne katten fra situasjonen, men hunden gir seg ikke. Vi kan ikke hive katten ut dag og natt heller, stakkar, og han sier ikke tydelig i fra, mjauer bare patetisk og vifter med poten etter hunden ertende.

Den andre store utfordringen, er at hunden takler dårlig å ikke "få lov" til noe, eks opp i sofaen. Når vi tar henne ned, biter hun etter oss - hardt - og hopper opp igjen med framlabbene. Vi gjentar prosedyren med "nei (el. Nei-lyden), og ned). Skryter når labbene treffer teppet. Dessverre blir hun meget trassig, glefser etter alt hun får tak i, mage, kåpe, bein, bryst, hånd, biter til. Jeg prøver da å ignorere henne, trekker meg helt opp i sofaen. Hun knurrer og bjeffer skikkelig da.

Vi har prøvd å fjerne henne fra situasjonen, lydighetstrening med godbit som distraksjon, men hun fortsetter.

Er det noen kloke hoder der som ser hva vi gjør galt/hvilke metoder vi kan bruke? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvordan har dere lært valpen hva "nei" betyr?

For henne er dette en lek, og kanskje litt utslag av frustrasjon.

Forebygg. Sørg for at hunden ikke kommer opp i sofaen utgangspunktet. Det betyr at dere må følge med hele tiden og være forutseende når dere er i samme rom som sofaen, og sørge for å blokkere tilgangen til sofaen når dere ikke er i rommet, enten vha grinder, legge noe i sofaen, eller ta hunden ut av rommet.

Hunden bør ha en egen plass i stuen der hun må lære seg å ligge og slappe av. Dette kan ta tid og tålmodighet, men om dere får en god kommando på "gå på plassen din" så kan dere bruke det som avbrytelse både fra sofaer og andre ting. Men husk på at dere også har en valp, det tar mer enn noen få uker å få på plass regler og rutiner, og ikke krev eller forvent for mye fra starten. Det krever at dere er konsekvente og følger med hele tiden.

Det samme med slossingen, ta valpen i bånd, led henne bort til plassen, og be henne legge seg der. Belønn så lenge hun blir liggende, gjerne sitt ved siden av henne i starten, eller gi henne noe å tygge på.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ville sørget for at valpen har en hundeseng som er like behagelig og komfortabel som sofaen. Tenker det er viktig at valpen ikke får mulighet til å utvikle ressursforsvar for liggeplass i sofaen. Og gjerne plassere senga i nærheten av sofaen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×