Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Den der rotreningen...

Recommended Posts

Okei, så jeg trenger litt tips og innspill angående ro-trening. Tenker fortrinnsvis ute, men også gjerne inne på besøk ol. 
Tar man virkelig bare med seg et teppe eller det du vil hunden skal slappe av på, går ut og sitter stille til valpen sovner? Det forutsetter jo selvfølgelig at valpen har fått det den trenger for å falle til ro. Han er flink inne og sovner kjapt etter aktivitet (han er nå rett over 4 måneder), og hvis ikke legger jeg han i sofaen/valpebingen så sovner han. Vi prøvde oss på en cafè med litt trafikk av folk forbi, men det tror jeg ble for mye. Han slappet ikke av. Jeg tok også med godbiter å ga han mens han lå stille, men det ble jo feil siden han ble bare liggende å vente på godbit. Jeg ønsker jo han skal slappe av fordi han selv kjenner han kan. Hadde en "økt" utenfor døren her nå, og da la han seg faktisk ned med hodet å bare kikket. Kan jeg (når han var så flink) løse han ut med litt lek eller noe? Eller evt godbit for den saksskyld. Hvis ikke - hva gjør man da for å belønne dette og vise hunden at "Ja! Dette vil jeg ha mer av!"? 

Jeg ønsker å ha mye fokus på det nå når han blir mer aktiv og full av energi - drømmen er å ta han med på cafè eller ut for en øl en sommersdag og han ligger å slapper av. Har ikke et krav om at han må sove, men vertfall legge seg ned å finne roen. Med han eldste i hus fokuserte jeg aldri på dette, og han graver hvis vi setter oss ned i skogen f.eks. eller tusler rundt. På cafè kan jeg si legge seg ned og han ligger - men fordi jeg ba han om det, og ikke fordi han selv ville slappe av. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Den kan være litt vanskelig. Jeg ville ikke belønnet eller utløst med energiske aktiviteter, siden du da øker forventningen og det kan bli vanskeligere.

Har du teppe i valpebingen. Jeg tenker at selv om han sovner lett hjemme så ville jeg vendt ham til å legge seg å sove på et teppe, slik at det er lettere å overføre ut. Når han får beskjed om å være på teppet = "ok, da kan jeg bare legge meg og slappe av". Tyggeting kan funke, det er jo beroligende også. Og kos, klapp og massasje, f.eks.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, simira skrev:

Den kan være litt vanskelig. Jeg ville ikke belønnet eller utløst med energiske aktiviteter, siden du da øker forventningen og det kan bli vanskeligere.

Har du teppe i valpebingen. Jeg tenker at selv om han sovner lett hjemme så ville jeg vendt ham til å legge seg å sove på et teppe, slik at det er lettere å overføre ut. Når han får beskjed om å være på teppet = "ok, da kan jeg bare legge meg og slappe av". Tyggeting kan funke, det er jo beroligende også. Og kos, klapp og massasje, f.eks.

 

Jeg ser bare at hvis jeg belønner med godbit blir han liggende å vente på den hele tiden. Hvis jeg ikke har godbit så ser han seg om og legger seg ned etterhvert. Men han reiser seg fort igjen - så vil jo gjerne belønne den delen hvor han faktisk slapper av🤷🏽‍♀️ 
Han sover på teppet i valpebingen, men han er der veldig sjeldent nå siden han selv finner roen på gulvet, i sofaen eller inni buret. Jeg har tatt med teppe som ligger i bilburet (det har jeg jo med overalt uansett pga bilen) og trent med bare det teppet. Tyggeting funker ikke så lenge, det gjelder også inne forøvrig😅 Blir litt frustrert med både fryst kong & tyggebein.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ville ikke ha belønnet med godbit, det kan føre til at han "later som" han slapper av, mens han egentlig ligger i spenning og venter på belønningen. Jeg ville heller ikke løst ut med en energisk øvelse, det også kan føre til at forventningen øker og det er jo motsatt av det du vil oppnå. I det hele tatt ville jeg ikke gjort noe nummer ut av det, annet enn et rolig "bra" (eller hvilket ord du bruker) når han legger seg ned og sukker eller du ser han slapper av. Nå framover er det jo en fin tid å trene på. Gjør det til en vane å sette deg ned på tur og ros rolig han når han setter seg til å begynne med og etterhvert bare når han legger seg. Min måtte jeg begynne på steder uten mye forstyrrelser og gradvis øke vanskelighetsgraden, men etterhvert skjønte hun greia med at når jeg satte meg skulle hun slappe av. Jeg valgte å ikke be henne legge seg, men lot henne gjøre det selv. Og vi gikk videre når hun slappet av, til å begynne med ikke så lenge, men etterhvert varierte vi hvor lenge det var. Å bruke et eget teppe kan være praktisk fordi hunden vil forbinde det med å slappe av, men ikke en nødvendighet heller. 

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har hatt noen runder hvor jeg rett og slett har «tvunget» valpen på en rolig og bestemt måte til å ligge på fanget rolig. Både på besøk hos folk og hjemme. Og de sovner alltid til slutt. 😄 Selv om det noen ganger er en stor tålmodighetsprøve 😅 Det har også funket å binde fast valpen et sted hvor den er i nærheten av meg og lett ser meg, men ikke får kommet bort til meg, eller noen andre. Om jeg har oversett da så har se roa seg ganske fort. Da har de selvfølgelig hatt teppe å ligge på. 
 

og som du sier, dette er da selvfølgelig etter tur eller trening eller annen aktivitet, og jeg vet at valpen egentlig er klar for å sove, den bare klarer ikke roe seg selv. 

Edited by jma
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg tenker belønningen for å bli rolig blir å slippe å måtte være rolig. Har trent masse sånn med Isak. Han syntes det var kjeeeedelig å vente, men jeg hadde på den tiden ikke bil, og da vi feks hadde teori på kurs hadde jeg han med meg inn, i bånd. Etter en stund koblet han at mamma som sitter rolig og meg i bånd = jeg må slappe av.  Jeg hadde trent mye på å bare sette meg ned med hunden i bånd, og når han viser tegn til å begynne å slappe av, reis deg og gå videre. Etter hvert kan du øke kravene på hvor avslappet hunden skal være før det skjer aktivitet. Isak har nå lært seg å "mase" ved å legge seg på stuegulvet foran meg. Før bjeffet han, men jeg ventet han ut til han satte seg ned før jeg reiste meg. Så kunne jeg vente til han la seg ned, og til slutt ventet jeg til han sovnet før jeg feks reiste meg og gjorde noe huarbeid (han ville ha meg i gang).

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hvilke følger får korona-epedimien for ditt hundehold? Det positive er at jeg har en turvenn som alltid blir med ut ❤️ Hundene er (sikkert 😇) glad for at jeg er mere hjemme (har hjemmekontor) Det negative er at stevner jeg hadde tenkt å starte på, blir vel avlyst. Ihvertfall dem før sommeren. Og kursene jeg har meldt oss på (og gledet oss til) blir vel ikke noe av. Og da blir jeg ikke lenger så strukturert i hundetreningen min 😳 Jaja, det kunne vært så mye verre. Jeg kjenner ei som snart skal hente seg valp i England. Det blir sikkert ikke lett Det er vel ikke så lett å selge valper i disse tider, ihvertfall ikke hvis det er langt å reise mellom selger og kjøper.
  • Takk, Bildene som er tatt er i 'bakgården' utenom båtbilde.nå i disse tider så kjenner jeg at jeg er takknemlig for å bo på fjellet. Er rundt -9°c her nå.. 😱 så Tyson synes det er helt forferdelig 😅
  • Takk. Var på utkikk etter en ny bestevenn lenge for å fylle opp tomrommet. Jeg hadde ingen peiling eller noe kunnskap om rasen, omplasseringen skjedde så fort. Så det var en utfordring i starten på mange måter. Men har hatt utfordrende dyr før. 😅 Angrer ikke et sekund. Er kjempe fasinerende å se hvor lærevillig han er. 😍 
  • Ikke sant! Jeg har også hatt katter, alle har vært utekatter også, så dette gjelder ikke den "hater katter" for meg heller 😄 meeen det blir ikke katt igjen, så lenge jeg bor i nabolag, ihvertfall. Av hensyn til nettopp naboer ..
  • Gratulerer med vellykket år! Så godt med frisk hund 🥰
 • Nylig opprettede emner

×