Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

75 savnede hunder på nyttårsaften

Recommended Posts

Jeg undres om hundeeiere tar inn over seg hvor skremmende nyttårsfeiringen oppleves for hundene, når hele 75 hunder blir meldt savnet. Syns media terper på dette og gir gode råd hele desember. Jeg skjønner at det kan gå galt noen ganger for enkelte. Men 75 hunder som har klart å stikke av i angst? Syns det er ubegripelig at hundeeiere ikke tar dette mer alvorlig og at ikke hundene blir holdt i bånd om de i det hele tatt må være ute.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helt enig. Min hund har aldri vært redd, men jeg har henne ikke løs for det om. Jeg går en god skogstur tidlig på morgningen den dagen, også får hun måltidene sine tidlig gjennom hjernetrim. Vi legger oss 22.00 og har mørke gardiner og musikk på. For da forebygger jeg, og om hun er stressa og jeg ikke ser det, så viser jeg hvertfall henne at jeg tar det helt med ro. Og hele dagen og dagene etterpå hvor det smeller litt her og der så har jeg henne i bånd. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine hunder er heller ikke redde, men jeg hadde aldri hatt dem løse på nyttårsaften... Lot dem ikke være aleine i hagen engang. Better safe than sorry. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skulle til ei jeg kjenner på nyttårsaften ett år og vi gikk mellom 15- og 16 til henne. Det ble sendt avgårde en sånn hylerakett i en hage rett ved gangveien og Bonita sleit seg løs. Og det skjedde så raskt. Heldigvis så hadde hun reflekshalsbåndet med nummeret mitt på det, og hun søkte heldigvis hjem til blokka vår. En nabo vi hadde hilst mye på slapp hun inn og ringte meg. Så uhell skjer utrolig raskt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Synes også at 75 hunder er mye. Er sikkert flere også som hadde uhell. Har dog en følelse at mesteparten av disse er typiske familiehunder i familier som kanskje ikke tenker over sånne ting. Altså en del som har hund for kos som kanskje ikke skjønner at slikt kan skremme hunder osv? Som er sånn gjennomsnittlig interessert i hund (altså ikke kan alt om atferd og kroppspråk osv). 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

En ting som jeg reagerte litt på var at noen av hundene stakk av rundt midtnatt, altså var noen ute med hundene akkurat på slaget tolv? Skjønner ikke hvorfor en hund skal løpe ut av huset til fyrverkerikaos ihvertfall, men jeg aner ikke...

Edited by HeleneFS

Share this post


Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, HeleneFS skrev:

En ting som jeg reagerte litt på var at noen av hundene stakk av rundt midtnatt, altså var noen ute med hundene akkurat på slaget tolv? Skjønner ikke hvorfor en hund skal løpe ut av huset til fyrverkerikaos ihvertfall, men jeg aner ikke...

Har opplevd akkurat dette, for mange år siden. Feiret nyttår (ikke fest, men familiegreie) med folk som ikke har hund, og som åpna dører uten å se seg for. Noe stressende å løpe ut i rakettbraket etter en noe oppjaga hund, som heldigvis ble mer satt ut enn redd. 

Null problemer med å skjønne at uhell kan skje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei!  Hva er egentlig den beste måten å introdusere hunder? Leser mye om å gå sammen i bånd - noe vi har gjort og som forøvrig går greit. Det er snakk om mine to (hannhunder, ene på snart 4 år ukastrert og valpen på 6 mndr) + en schæfer på 9 mndr. Men hvordan går vi videre fra båndturer? Ønsker jo etterhvert at alle hundene kan være inne i leiligheten sammen. Per nå er Milo stiv i kroppspråk og knurrer hvis schæferen nærmer seg, men den har mye lyd noe Milo reagerer på (og alltid har gjort). Virker som han ikke klarer å lese han skikkelig? Men går helt okei og vanlig utenom, da kan de gå med bare oss mennesker i mellom uten noe lyd. Schæferen ble kjemisk kastrert for 2 mndr siden og Milo pleier ikke reagere på kastrater som regel. Har ikke fått snust på hverandre skikkelig, så usikker på om Milo merker han er kjemisk kastrert. Han kan fint gå løs uten å gå i nærheten av schæferen eller vise noe særlig interesse - han er ikke av den lekne typen og liker å gå å snuse litt for seg selv.  Valpen er valp, så han vil bare leke. Blir litt voldsomt for han pga størrelsesforskjellen - men utenom det ser jeg ingen problemer der😊
  • Jeg savner opplysninger om hvor lenge du har hatt hunden? Eller er det jeg som overser?  Jeg har omplasseringshund nå, og jeg var veldig opptatt av å ikke kreve noe av ham den første tiden. Tenker det er en stor omveltning for en hund å komme til et nytt hjem. Min hund fikk myye tid til å finne seg til rette. Han måtte lære seg å kommunisere, finne ut hvordan han skulle kommunisere med meg, si fra når han ville ut osv osv. Jeg brukte mye tid på å være på tilbudssiden, prøvde å finne ut hva han likte, hva som var gøy, hva som var skremmende, og veldig lite tid på å kreve. Tror det tok bortimot 3-4 måneder før han viste sitt rette jeg. Nå er han verdens beste hund, viker ikke fra min side, vil helst ha kontakt hele tiden. Så det jeg egentlig lurer på, er om du har gitt det nok tid?
  • Tuusen takk for tips 😊
 • Nylig opprettede emner

×