Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

75 savnede hunder på nyttårsaften

Recommended Posts

Jeg undres om hundeeiere tar inn over seg hvor skremmende nyttårsfeiringen oppleves for hundene, når hele 75 hunder blir meldt savnet. Syns media terper på dette og gir gode råd hele desember. Jeg skjønner at det kan gå galt noen ganger for enkelte. Men 75 hunder som har klart å stikke av i angst? Syns det er ubegripelig at hundeeiere ikke tar dette mer alvorlig og at ikke hundene blir holdt i bånd om de i det hele tatt må være ute.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helt enig. Min hund har aldri vært redd, men jeg har henne ikke løs for det om. Jeg går en god skogstur tidlig på morgningen den dagen, også får hun måltidene sine tidlig gjennom hjernetrim. Vi legger oss 22.00 og har mørke gardiner og musikk på. For da forebygger jeg, og om hun er stressa og jeg ikke ser det, så viser jeg hvertfall henne at jeg tar det helt med ro. Og hele dagen og dagene etterpå hvor det smeller litt her og der så har jeg henne i bånd. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine hunder er heller ikke redde, men jeg hadde aldri hatt dem løse på nyttårsaften... Lot dem ikke være aleine i hagen engang. Better safe than sorry. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skulle til ei jeg kjenner på nyttårsaften ett år og vi gikk mellom 15- og 16 til henne. Det ble sendt avgårde en sånn hylerakett i en hage rett ved gangveien og Bonita sleit seg løs. Og det skjedde så raskt. Heldigvis så hadde hun reflekshalsbåndet med nummeret mitt på det, og hun søkte heldigvis hjem til blokka vår. En nabo vi hadde hilst mye på slapp hun inn og ringte meg. Så uhell skjer utrolig raskt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Synes også at 75 hunder er mye. Er sikkert flere også som hadde uhell. Har dog en følelse at mesteparten av disse er typiske familiehunder i familier som kanskje ikke tenker over sånne ting. Altså en del som har hund for kos som kanskje ikke skjønner at slikt kan skremme hunder osv? Som er sånn gjennomsnittlig interessert i hund (altså ikke kan alt om atferd og kroppspråk osv). 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

En ting som jeg reagerte litt på var at noen av hundene stakk av rundt midtnatt, altså var noen ute med hundene akkurat på slaget tolv? Skjønner ikke hvorfor en hund skal løpe ut av huset til fyrverkerikaos ihvertfall, men jeg aner ikke...

Edited by HeleneFS

Share this post


Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, HeleneFS skrev:

En ting som jeg reagerte litt på var at noen av hundene stakk av rundt midtnatt, altså var noen ute med hundene akkurat på slaget tolv? Skjønner ikke hvorfor en hund skal løpe ut av huset til fyrverkerikaos ihvertfall, men jeg aner ikke...

Har opplevd akkurat dette, for mange år siden. Feiret nyttår (ikke fest, men familiegreie) med folk som ikke har hund, og som åpna dører uten å se seg for. Noe stressende å løpe ut i rakettbraket etter en noe oppjaga hund, som heldigvis ble mer satt ut enn redd. 

Null problemer med å skjønne at uhell kan skje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Systemet er ganske komplekst, det er en kausalitetskjede her som hunden må forstå, og da må man legge litt innsats i å hjelpe den til å forstå. Jeg ville ha brukt klikker, men hvis du ikke har brukt det tidligere, kan du også bruke belønningsord + godbit. Først må hunden ha ballen i munnen, så må hunden bevege seg i retning dingsen, så må hunden forstå at ballen skal nedi dingsen, og til slutt må den forstå at den skal gjenta hele rekka for å få samme resultat. Jeg ville ha belønna raust for alle skritt i riktig retning. Det høres ut som hunden ikke forstår hva han skal gjøre, så da må du ta noen skritt tilbake og vise ham det. Med "vise ham det" mener jeg ikke at du skal putte ballen i hullet og forvente at han gjør det samme, men ta han gjennom alle handlingene han må gjøre steg for steg. Ikke forvent at han skal "ta det" på en økt, og ikke tren for lenge av gangen. Hunder prosesserer læring når de slapper av etter en treningsøkt, så avslutt i tide og mens dere er på god fot. Når hunden tilbyr deg andre adferder, gjør han det for å prøve å forstå hva du vil at han skal gjøre. Det betyr at han er alt annet enn lite lærevillig, han gjør så godt han kan og vil veldig gjerne forstå! Hunden din er ung og midt oppe i tenåringsfaser, den er full av hormoner og det krever ekstra mye å lære inn nye ting i denne fasen av livet hans. Vær tålmodig. Å tenke at han er lite lærevillig er ikke konstruktivt. Videre ville jeg ha vært forsiktig med bruken av dingsen. Den kan lett skape stress, så hvis du må bruke den ville jeg ha begrensa tilgangen kraftig.
  • AFP Ballkaster går ut på at hunden legger en tennisball oppi, for så at den trilles ut igjen og det frigjøres en godbit. Min hund (blanding yorkshire og shih tzu, 13 mnd gammel) er ikke villig til å forstå hvordan han kan tjene en godbit, han lukter heller enormt og stapper hodet oppi maskinen - opphengt i luktene der og lukten av meg ... er hunden dum eller hvordan skal jeg få ham til å forstå spillet? Når jeg da prøver å snakke til ham, legger han seg plutselig ned / sitter / legger seg på rygg (utfører de kommandoene han vet han får godbit av ...). Han virker ikke lærevillig! Forslag?  
  • Jeg innså nettopp at det finnes aktivitetsmåler til hund og ble veldig nysgjerrig ! Er det noen her som har prøvd en aktivitetsmåler? Fungerer den bra? Hva er mindre bra? Er det verdt investeringen ?  Blir glad for alle innspill! 
  • Det blir på en måte som at jeg ikke vil kjøpe en mops, som jeg vet har store sjanser for å slite med pust, selv om de kan opereres for å få bedre livskvalitet. 
   Og ikke vil jeg ha en tispe som har store problemer med innbilthet, selv om det problemet også kan løses med operasjon. 
   Jeg syns det er så vondt å se hvordan noen tisper har det i flere måneder i året. Hvert år. Hele livet.
    
  • Kunne det vært aktuelt å få noen til å stå ved targeten og belønne der? Eller hvis noen du kjenner kanskje har en treat-and-train, så kunne det vært noe? Hvis han er matmotivert da 😅 Vi har brukt litt target for å trene running contatcs til agilityen, der vil vi jo også gjerne ha fart, men der skal de jo også løpe over den... Der har vi ihvertfall brukt den treat and train mye, men tok en del økter før han jevnt over skjønte at det bare var å løpe fra ene enden til andre, at det var ingenting å somle med !  Eventuelt har vi hatt mye suksess med å la øvelser ligge hvis det ikke har sittet helt, kanskje motivasjonen er en litt annen hos ham om noen mnd? 
 • Nylig opprettede emner

×