Jump to content
Hundesonen.no

Mareritt og skriking om nettene

Recommended Posts

Har en hund på 4 år som de siste månedene har bråvåknet og begynt å skrike, altså skrike høyt, som et barn kombinert med uling, vi må prøve å roe ham ned og "snappe" ham ut av det. Han sover i senga med oss, så det er ganske forstyrrende.

Den siste tiden har dette skjedd cirka 1-2 ganger i uka, og det er utrolig stressende fordi vi voksne også bråvåkner og får forstyrret søvn.

Har lest at dette kan være mareritt, f.eks. vanlig hos omplasseringshunder og hunder som har blitt mishandlet osv, men det har jo ikke vår hund. Han har dog hatt noen dårlige opplevelser hos veterinærer, kan det være dette han drømmer om?

Han er frisk og rask ellers, så tror ikke det skyldes smerter, det virker mer som om han bråvåkner og blir redd.

Noen som har erfart noe lignende? Synes det er vanskelig å finne info om dette på nett.

Edited by Frenchie1412

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ville tatt en sjekk hos veterinær. Når en frisk, voksen hund får plutselige adferdsendringer så er det noe de reagerer på. De kan også ha smerter som ikke vises så godt i det daglige, men som kanskje dukker opp når han ubevisst beveger seg i søvne, for eksempel.

Har det vært noen endringer i livet hans i det siste? Bor dere i leilighet, fått nye naboer, pusset opp, eller noe annet kanskje?

Edited by simira
 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ville få sjekket hos vetrinæren, siden det er noe den har begynt med.

Min har vært sånn hele livet, og jeg kan ærlig innrømme at jeg har hoppet høyt i senga noen netter.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ville også dratt til veterinær, bare for å ta en sjekk. Ellers, hvordan er pusten hans? Hvis det er en fransk bulldog kan det hende at han ikke får puste ordentlig om natta (man puster generelt dårligere når man sover), og blir skremt av det. Jeg har sett flere kortsnutede hunder som våkner av at de ikke får puste. Det kan jo hende at han blir skremt av det? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei alle og takk for svar så langt.

Han bråvåknet og skrek igjen i natt, skjer vanligvis i 5-6 tiden. Vi lurer på om det kan være at de er helt mørkt på soverommet? Skal prøve å ha på en liten lampe, se om det hjelper...

Vi måtte dessverre gjøre en BOAS-operasjon noen år tilbake pga dårlig pust, så nå er pusten veldig god. Så det er nok ikke den. Han snorker ikke og peser heller ikke. 

Tar en tur innom vet for sikkerhets skyld.

@Debbie hvor ofte skriker den?

 

Edited by Frenchie1412
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen
5 timer siden, Frenchie1412 skrev:

Hei alle og takk for svar så langt.

Han bråvåknet og skrek igjen i natt, skjer vanligvis i 5-6 tiden. Vi lurer på om det kan være at de er helt mørkt på soverommet? Skal prøve å ha på en liten lampe, se om det hjelper...

Vi måtte dessverre gjøre en BOAS-operasjon noen år tilbake pga dårlig pust, så nå er pusten veldig god. Så det er nok ikke den. Han snorker ikke og peser heller ikke. 

Tar en tur innom vet for sikkerhets skyld.

@Debbie hvor ofte skriker den?

 

Det varierer veldig. Men gjerne fire eller flere ganger i uka. Synes godt det kan øke litt på hvis hun har opplevd mye.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min knurrer, bjeffer (men det høres mer ut som klynk), piper, uler, flekker tenner, slikker og løper i drømme en gang i mellom. Noe som er helt vanlig. Men jeg har aldri merket eller i det hele tatt hørt om at det skjer etter at hunden våkner. Noe som får meg til å stusse. Så jeg ville også tatt en tur til veterinær. 

Edited by tillien

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min hund drømmer også veldig når han sover om natten. Det er så og si hver natt. Hjelper å snakke rolig til han heldigvis. Har hendt ett par ganger at han hopper opp og bjeffer. Han våkner av at han bjeffer i søvne tror jeg, og er helt rar når han ser rundt seg. Skremte meg skikkelig en natt her for noen uker siden.

Det rare er at han aldri bjeffer ellers, har boffet ett par ganger om han hører fremmede i gangen (kan telle på en hånd) Men aldri bjeffet sånn som når han sover. Sikker på at han vekker hele bygget en natt her 🙈

Han er jo både omplasserings hund, og vet han var veldig mye alene før. Viste aldri hvem eller når noen kom for å lufte han stakkars. Vet det gikk lang tid i mellom til tider 😢

Han hadde litt separasjons problemer første tiden, men har begynt å forstå at vi kommer tilbake. Å han er sjelden alene mer enn noen få timer nå, da jeg jobber dag og typen kveld/natt. 

Men tror faktisk han drømmer om ting han opplever i løpet av dagen. Merker det spesielt de dagene som det hender mye eller nye ting. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • @Pajko Man gjør så godt man kan med de forutsetningene man har. Men du spurte om du aktivt burde gå inn for det, og jeg mener ja. 😊
  • Kanskje jeg misforstod da.  Jeg gjør mit absolut beste for at hun skal med ut og opleve alt jeg kan komme i tanke om, men eneste jeg har litt svært ved er at finne valpe på hendes egen alder hun kan leke med. Utover hendes bror, som vi skal møtes med litt senere i dag. Nu har hun jo kun boet her en uke, men so far vi har hilst på to snille tisper af vidt forskellige raser og set på to andre hunder ute på tur, vi har været i barnehagen og mødt de store barn, vi har været på strand fyldt med leke unger og masse folk, vi har været på stranden alene og lekt i vannkanten, vi har hatt gjester af begge køn flere gange, vi har snakket med små barn i parken, vi har set på lastebiler og traktorer, set på sauer og vært i skogen og mye mer.  Jeg prøver at gjøre ting litt i hendes tempo, så ikke hun blir overstimuleret, men samtidig får med sig det hun skal.  Men jeg bor på en liten plass og kan ikke skaffe lekekammerater af forskellige raser på hendes egen alder. (Håper dog veldig der dukker noen opp). 
  • @Wilhelmina@Pajko Det dere beskriver er ikke det jeg mente i det hele tatt, og ikke det jeg har lest. Å hilse på alt av fremmede hunder og folk på tur er det vel ingen som kan hund som anbefaler. Og jeg har da presisert at positive møter er veldig viktig, så fokus på å finne trygge, voksne hunder samt valper helst i ca samme alder.  Den malen jeg leste virker også fullt overkommelig, men er jo heller ikke noe man må følge slavisk, det gjorde ikke jeg heller, men det med at valpen bl.a skal møte møte mange forskjellige hunder/valper, se «alt» av forskjellige folk (f.eks etpar utflukter til sentrum om man ikke selv bor et sted man møter dette til daglig), og utsettes for en del forskjellige underlag de første ukene tror jeg bare er lurt. Uten at man må stresse med det, mye av dette kommer tross alt helt naturlig.  Den første hunden jeg hadde, tenkte vi ikke på det med sosialisering av forskjellige hunder, han hadde en-to faste hundevenner, denne jeg har nå som valp har vært utsatt for mange (og skjermet fra negative opplevelser den første tiden, altså ink bare for voldsomme hunder etc), og det har lønnet seg her, han er svært god til å lese andre hunders språk, leker veldig bra etc, noe min forrige overhodet ikke gjorde. Min første var også redd/veldig skeptisk til alle brachy raser og lydene deres, sikkert mye pga han aldri møtte noen slike som valp.  Man gjør jo som man vil og kan, men jeg synes personlig ikke det høres lurt ut langsiktig å ikke gå inn for at valpen møter mange forskjellige hunder og får gode opplevelser med det. 
  • Hvor mye og hva slags aktivitet får han ellers?  Det er jo en blanding av aktive raser dere har fått dere, labradoren kan jo være en liten håndfull som unghund, især hannene. Ikke at det er noen trøst akkurat. 😅  Hva gjør dere når han maser/er urolig på kvelden? Dvs. hvilken respons får han på det?
  • Vår 11 mnd gamle Australsk Cobberdog er veldig urolig, stresset og masete på kvelden. Han var det også som valp, frem til 5 mnd. Roligere frem til 8-9 mnd, og nå i puberteten har det gått seg skikkelig på igjen. Kveldene blir veldig krevende, og noe vi nå gruer oss til. Legging og nattesøvn, som alltid har gått greit, har også blitt vanskeligere. Han bruker nå 15-20 min m piping/bjeffing før han blir rolig på soveplassen sin. Men dette «står vi i».  
   Men kveldene, når vi ønsker å sitte rolig i sofaen og slappe av, er altså utrolig krevende. Vi både håper og tror det går over, men det kan ta noe tid er jeg redd. Han har ikke finnet en fast Roplass på teppe el seng. Spretter bare opp og vil til oss. Kan invitere til bite i jakke-erme-lek på mannen min. Vilter. Vi har nå prøvd ulike varianter av når vi går kvelds-tur og lengde på turen, med tyggebein og uten tyggebein osv. Ingen forskjell virker det som. Når han var valp jobbet jeg litt med å holde han litt fast i fanget, og belønnet m godbit og brukte rooolig-ordet. Det virket i noe grad da. Kanskje gjeninnføre det? Han er forøvrig en fin kar ellers. Veldig rolig og fin hund på dagtid. Veterinær mener han er en skikkelig smarting. 
   Ønsker innspill på å få han rolig på kveldstid. Nedtrapping til legging. 
    
 • Nylig opprettede emner

×