Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Stanna inte när hunden börjar dra i kopplet

Recommended Posts

Tenker det må være ja takk, begge deler. Det må være greit å stoppe hunden når den drar, men samtidig belønne for å gå med slakt bånd, slik at det ikke bare blir korrigering. Om man hele tiden sier nei, og aldri forteller hunden hva som er riktig oppførsel kan det ikke bli bra. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er ganske sikker på at dette ikke er en oppfordring til å mase om nei og korrigering, gitt hvem det kommer fra. Men hun har et poeng, og styrer folk i retning av hvordan det går an å belønne i stedet for å bruke negativ straff når hunden trekker i båndet. Nå er jo problemet "trekker i båndet" litt mer komplekst enn så og kommer i ganske mange varianter, men her er nok et verktøy å bruke!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har forsøkt begge deler, men er hun i rette lunet drar hun uansett :D Hun er stort sett flink nok, dog - men de første minuttene på et nytt sted blir det litt. Veldig sjelden hun virkelig legger seg i selen, men hun kan forsøke å stramme det akkurat nok til å si "hei, jeg vil gå denne veien". At jeg ikke kommer helt i mål kan nok legges på kombinasjonen av uerfaren fører og hund med mye motor. Men jeg har da sett erfarne hundeførere som henger vesentlig mer som slips etter retrieverene sine.

En ting jeg erfarte med stopp-metoden var at spesielt som valp ble hun veldig stressa og til slutt fikk hun bare raptus. Spesielt om man tok versjonen med at vi skulle snu også. Raptus i bånd er ikke noen høydare. Så jeg brukte stort sett belønning når hun ikke dro. Problemet jeg opplevde med det var at da ble hun plutselig på jobb, hvor jobben var å gå pent. Hun gjorde ikke hundeting. Så synes det er et greit kompromiss slik det har blitt nå. 

Dersom hun begynner å bli litt ivrig på tur nå så kan jeg imidlertid stoppe opp og da henter hun seg inn.

Edited by tillien

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har prøvd begge deler. Altså stopp-gå metoden og belønne for slakt kobbel. Sistnevnte fungerte dårlig. Han ble gira fordi han fikk belønning og hvis jeg i tillegg ga godbit svelgte han den så rett på draing igjen. Hvis han måtte jobbe videre med slakt bånd for å få godbit, ble det til lineførings-trening. Ikke så dumt tenker du kanskje - men det endte opp med at han var i treningsmodus og ikke snuse rolig i grøfta, gikk på do og den slags ting. 
 

Stopp-gå er vel den metoden jeg har følt funket best - men ikke optimalt. Han skjønner tegninga (tror jeg?) men det tar en evighet. To skritt frem, ett tilbake kan vel oppsummere gå-turer😅 Betydelig bedre på den vandte kveldsrunden, men i skogen så er det et evighetsprosjekt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Stopp - gå metoden er det som funker her også, og at jeg følger litt fort etter så han ikke får dratt, om han finner noe interessant noen ganger, og lar han snuse seg ferdig. Sånn at det ikke bare blir stopp hele tiden. 

Har gjort dette noen dager nå, og han tar det fort. Han forstår at vi ikke kommer noen sted om han drar, og at han ikke får snuse der han vil snuse. Da går vi forbi der. Så han setter seg ned så fort jeg stopper nå. 

Han er jo absolutt ikke interessert i godis når vi er ute, så den type belønning funker ikke her 🙈

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har en gordon setter som har hatt litt løs mage og kastet opp engang gul veske idag. Og ikveld begynte det å romle skikkelig i magen hans. tips til hva det kan være?
  • Hadde min hund våknet så tidlig, hadde jeg bedt han gi f... og gå å legge seg igjen 😂😂 Heldigvis sover han til jeg står opp 😁 Så jeg slipper den problemstillingen 😁
  • I dag ble vi (jeg og hunden) angrepet av en elg i mørket! Gikk langs en tursti, hørte et brak da grener og kvister knakk på siden, snudde meg og så bare et digert elghode komme mot meg under en meter fra meg. Sprang, og elgen kom etter, men den ble sinket av trær buskas og snø, så fikk noen meter forsprang. Snudde meg, gikk mot den og brølte alt jeg kunne. Elgen snudde. Puh. Jeg var lett skjelven, men hunden så ut til å ikke kunne bry seg mindre. Måtte sjekke at hun ikke hadde blitt sparket eller noe slikt, hun var mellom meg og elgen da det smalt og jeg så ikke hva som skjedde. Men det gikk bra ser det ut til. Merkelig at hun ikke reagerte på elgen tidligere - eller så var jeg kanskje ikke oppmerksom på henne. Jaja, nok et bevis på at livet med hund er mye mer spennende enn uten!
  • (Hvis man søker litt på nett finnes forøvrig både Klosterskogen blomsterhandel og Klosterskogen ridesenter osv.)
  • Vært på kurs via jobb i to dager og det funker dårlig å sitte i ro over så lang tid. Nakke og skuldre er helt ******, så jeg vurderer å droppe siste kursdag i morgen.  Etter kurs busset jeg hjem og hentet hunder og så gikk vi tur på Ladestien sammen med venninne og to tisper, den ene med løpetid. Null stress og Skoj fikk gå løs en god del uten å bry seg nevneverdig. Etter å ha hatt skikkelig idiothannhund er det så befriende med to som kan å oppføre seg🙏
 • Nylig opprettede emner

×