Gå til innhold
Hundesonen.no

Introdusere ny hund

Recommended Posts

Vi skal hente ny hund på Fredag som vi skal ha på prøve en ukes tid før vi bestemmer oss. Vi har fra før av en Alaska husky tipse på 1,5 år, og skal hente en til AH tipse på samme alder. 

Vår nåvænde hund bor mesteparten av tiden i hundegård. Hun er inne på dagtid, men sover ute om nettene i eget hundehus. 

Hunden vi skal hente er vandt med å bo inne. 

Hvordan bør jeg introdusere de for hverandre på best mulig måte? Vi har planlagt å ta de med til en hundepark, hvor første møte vil være. Hva tenker dere om det? Og er det evt. noe mer man bør tenke på? 

Og hvordan skal jeg venne en hund som har bodd inne, til å bo ute? 

Er det noe mer jeg bør tenke på i forhold til å få en ny hund i hus? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ang. introdusering, så ville jeg starta med en tur i bånd, uten at de får hilse på hverandre. Se litt hvordan de oppfører seg i nærheten av hverandre. Ser det greit ut, kan dere gjerne prøve å slippe dem sammen. Hundepark er greit hvis den er tom. Er det fult av andre hunder der så er det ikke sikkert dere får sett så mye av hvordan akkurat deres hunder går overens. I tillegg ville jeg vært skeptisk til å slippe en hund man ikke kjenner sammen med masse andre fremmede hunder. 

En hund som bare har bodd inne vil ikke ha utviklet en god pels som tåler utevær like godt som en som bor en del ute. Mtp at vi går vinteren i møte ville jeg sett litt an på temperaturene. Jeg ville uansett hatt den inne fram til den har slått seg til ro hos dere.

En annen ting som kan være lurt å tenke på er å fjerne matskåler, leker eller tyggebein hvis det ligger sånt rundtom inne. Bare for å ikke provosere fram noe ressursforsvar, hvert fall ikke i starten når dere ønsker at hundene skal bygge en god relasjon til hverandre.

 • Like 1
 • Thanks 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ville heller ikke sluppet de sammen til å begynne med. Gå noen turer sammen i bånd og evt prøv å ha de inne sammen under kontroll/rolige former. La de bli litt kjent bare rett og slett. Venn på hundegården gradvis og vær i nærheten, alltid, i starten om de skal være der sammen. I tilfelle. Ha også i bakhodet at begge er unge og jevngamle, ikke vokst opp sammen og at ting kan endre seg plutselig selv om de tilsynelatende går bra over ens til å begynne med. Det kan være bare ren alder, at de blir voksne og får noen nye følelser og syn på ting og livet eller det kan være i forbindelse med løpetid feks. Det kan selvsagt gå veldig bra også, men greit å ha i bakhodet om hundene er sammen og dere er langt unna. Det kan bli kjipt om det skulle oppstå noe. Første gang med begge i hundegården kan med fordel være rett etter de har vært på en tur sammen. Da får de både styrket flokkfølelsen, brent av litt energi og roet ned litt sammen før de går samlet inn i hundegården. Det kan motvirke at en av dem tenker på det som "sin" plass.

 • Thanks 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Har fått fast jobb og kommet på plass i en god leilighet (som riktignok er svindyr i forhold til størrelse). Trives fortsatt dårlig som singel og hundeløs, men håper det går seg til. Har liksom ikke så mye tid til overs til å finne ut av hobbyer, jobber fortsatt med å bli vant til tre-skift og stadige bytter av døgnrytme. Har fått mye mer tid til nerden i meg da, begynt å se filmer og lese bøker igjen! Uno har det heldigvis veldig bra, han og familien han kom til har knytta seg til hverandre og han er blitt en god familiehund for dem. Det er jeg veldig glad for
  • Full dekning, men laveste egenandel på schäfer koster 13 336,- i året, altså ca. 1100,- i mnd. hos Agria. Det synes jeg er veldig dyrt, så jeg har valgt en billigere forsikring. Nå betaler jeg ca. 1000,- i mnd. for alle tre. Whippetene er betydelig billigere å forsikre, og setter heller av ekstra på buffer.
  • Jeg og samboer har satt opp og pynta juletre, vårt første juletre hjemme hos oss selv. Har alltid feiret jula borte, så det er først nå det passet med å ha eget tre. Det er nesten litt rørende   
  • Dyrt kommer an på øyet som ser, men på ulvehunden med god dekning var det dr**dyrt. Slik ca en tusenlapp i måneden på ham. Og da dekte det ingenting når jeg måtte avlive ham fordi jeg bestemte at nok var nok og ikke ville prøve medisinering først. Det var ikke dyrevernmessig nok for dem, men absolutt for hunden.
  • -Jeg har flytta hjem igjen og endelig fått meg jobb. - Ikke fått kjøpt bolig, men det ser ut som det løser seg til neste år. -Jeg fikk valp, som nå snart er 1 år gammel og en utrolig herlig hund som jeg har blitt så glad i. Drømmerasen er funnet Det som ikke ble slik som jeg tenkte var bla tidspunktet for da vi flyttet hjem. Planen var å få jobb først, men pga sykdom hos nært familiemedlem, som lenge fremsto som alvorlig, flyttet vi uten å ha noe å gå til. Jeg dreit i alt, ville bare hjem og ha tid sammen med vedkommende dersom det skulle gå den gale veien. Sånt setter ting i perspektiv. Det gikk heldigvis bra da!   Til neste år skal jeg; - Kjøpe egen bolig, med hage!  - Få fast jobb (fått vikariat i et halvt år nå) - Starte kl.1 med Skoj og jobbe mot at han skal bli en god lydighetshund - Bruke mer tid sammen med besta. - Få opp formen enda mer og bli bedre på ski.  
 • Nylig opprettede emner

×