Gå til innhold
Hundesonen.no

Alenetid for hunder som lever i flokk

Recommended Posts

Er det viktig for hunder som lever i flokk å ha alenetid med bare meg ute?

Er det noe vits i å bare ha med to hunder sammen? Da får de ikke alenetid.

Jeg tror det er viktig med alenetid men er usikker på hvor viktig det er.

På valper sier det seg selv siden da må de miljøtrenes alene og sånn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ser ihvertfall at hundene setter pris på alenetid ute.  Det blir da mer tid på kontakt og lek enn når man har med begge. Også har mine ulike behov så det er fint å ha dem hver for seg.  Desverre strekker ikke tiden til, til å gjøre det så ofte som jeg ønsker.

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ser også at de liker alenetid. Men jeg har altfor mye ledig tid jeg da siden jeg bare går hjemme og har ikke mann eller barn og ikke venner heller. Så jeg har fire hunder. Bare for å ha noe å gjøre.

Nå skal jeg ta med en av hundene på skogstur for alenetid er viktig. Pleier mest å ha alenetid med hundene i sommermånedene siden jeg er mere ute da. Om vinteren har jeg med alle hver gang siden jeg ikke er så glad i vinter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har aldri merket noe på noen av mine så det er ikke noe jeg prioriterer.  Om noe synrs jeg det har motsatt effekt, at de har mer glede av hverandre. Med treningshundene jeg har hatt blir det jo noe egentid uansett,  når vi trener,  men vi har jo lange perioder vi ikke trener også,  vinteren feks har vi ofte pause og tyr til fysisk fostring,  ingen alenetid. Og har hatt hunder som ikke har vært treningshunder som stort sett alltid gjorde alt sammen. Valper for også bare følge med,  kun trening som blir alenetid der og. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ingen alenetid på mine tre heller bortsett fra når vi trener. Valpen har fått noen runder alene da for treningen sin del, men utover det ser jeg ikke behovet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg har ikke bestemt innlagt alenetid, men noen ganger blir det helt naturlig alenetid. En får trening der, en annen får trening der, noen ganger ligger bare en av de på fanget etc. Noen ganger passer det best at den og den hunden er med på tur hvis vi skal gå med noen, andre ganger skal en av de til dyrlegen eller noe sånt. De er mye sammen, men så blir det noe alenetid her og der når det faller seg naturlig. Mine hunder trives veldig godt i hverandres selskap, så jeg ser ikke noe stor forskjell på om de er en og en eller sammen på tur og sånt. De er mer aktive på tur når de er flere enn når de bare er en og en. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Ååh, bildet av Marvin på bar 😍
  • Trøster meg med det! At det tross alt er en god deal. Under halve prisen for kvalitetsprodukter er ingenting å gråte for. Så får det bare være at jeg egentlig nettopp hadde lovet meg selv å ikke handle noe mer de neste månedene Og - kjenner meg igjen når det kommer til konsentrasjonsevner! I perioder, når det blir altfor ille, så må jeg bare tvinge meg selv til å bruke Pomodoro. Funker sånn, helt passe!
  • Er ikke noe utpreget vintermenneske, kanskje det er derfor det passer meg så fint nå  Å, fy! Kommer nok til å sette hjertet i halsen, ja. Har vært i et par situasjoner hvor jeg må bruke alt jeg har av viljestyrke for å ikke løfte han opp. Selv om hundene da har vært lagt unna og gjerne i treningssituasjon. Er ikke så lett! Men ja, små er bra! Jeg er jo nå på randen av å skaffe meg 10 små til og drive oppdrett så jeg kan ha minivalper rundt meg for alltid. Neida (joda), men en dag må jeg nok legge en tispe til i flokken. Er litt lei meg for at Tinka tilbragte dagene alene med meg, tror hun hadde likt å ha "småsøsken" om hun ikke hadde blitt syk. Så når Marvin er voksen, trygg og krever litt mindre oppmerksomhet tenker jeg at en liten Phaléne eller Chi-frøken er på sin plass.  Men først skal han få alt han kan ønske seg en stund!
  • Drømmer om noe smått noe når jeg blir gammel og grå og ikke orker å være ute om vintern i særlig grad. 

   Godt det ikke har skjedd, skjedde ikke oss mange ganger heller, og de få gangene så var det snille hunder. Men glemmer aldri når en diiiiger curly hanne kom stormende i hundreoghelvete. Da tror jeg at jeg mista ti år av livet mitt. Han var bare søt og snill altså.  (Haha, ja stemmer, jeg bare måtte.   Håper du ikke får noia )  
  • I morra skal en bekjent se på bil for meg! Det er skikkelig skummelt, og jeg dør litt innvendig av å tenke på at jeg sannsynligvis skal bruke et fem-sifret beløp på EN ting i løpet av denne uka
 • Nylig opprettede emner

×