Jump to content
Hundesonen.no

Ball med pip i utstillingsringen.

Recommended Posts

Var på utstilling idag og observerte noe som jeg stusset litt på. Ene som stilte ut hunden sin hadde med en liten tennisball med pip i ringen. Hver gang hun pep med den, gjorde hun at hunden som løp foran snudde seg og ville ikke løpe med eier, men heller finne ballen. Hun brukte den ganske ofte, og de hun stilte mot ble hver gang distrahert av ballen (som de sikkert også vil ha). 

Jeg driver ikke med utstilling selv, men hva synes dere? Er det greit å bruke pipeball i ringen? Er det andres problem hvis deres hund blir distrahert, eller skal man ta hensyn? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Litt i samme bane: kaste godbiter sånn at egen hund står pent og ser på. gjerne inntil en annen hund.  Eller "miste" godbiter mens man løper (så løper de andre med nesa i bakken). . 

Jeg har i hvertfall fått en AHA-opplevelse eller to, - det gjelder å trene så hunden ignorerer sånt.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg synes det er ufint å bruke pipeleker i ringen, fordi det ødelegger for andres hunder. Det må da gå an å få til å stille hunden på en måte som ikke ødelegger for andre. På samme måte synes jeg det er ufint å unødvendig å bruke klikker, pipeleker etc utenfor lydighetsringen, hvert fall i de lavere klassene. Jeg vet flere dommere har kjefta på folk utenfor ringen som har brukt dette, og det synes jeg er helt på sin plass.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er man alene i ringen, ja. Er det andre der som kan bli forstyrret, nei. Altså, under kvalitetsbedømmingen så er det jo i utgangspunktet greit, siden de andre hundene da eventuelt står på vent. Men jeg synes det er både upraktisk og forstyrrende, både det å bruke sånt selv eller å måtte gå i ringen med andre som gjør det. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det eksempelet til TS er bare dårlig gjort :/ Ødelegge for andre på den måten. Fysjom.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen
1 hour ago, MaritaS said:

Det eksempelet til TS er bare dårlig gjort :/ Ødelegge for andre på den måten. Fysjom.

man kan jo håpe de gjør det fordi de ikke tenker seg om.  Men jeg er litt i tvil i enkelte tilfeller. 

 

Har forresten forstyrret annen hund i ringen selv ved to anledninger,, og det uten at det var meningen.  Det ene var min litt vel lekne juniorhund som nappet den som løp foran i halen for å få i gang noe bøll (uups), det andre var under oppstilling i finale der jeg holder godbit i hånda som min hund ser på, og man ser den andre hunden også ser på min hånd og slikker seg rundt munnen. Ups igjen. 

 

Edited by Meg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, Meg skrev:

man kan jo håpe de gjør det fordi de ikke tenker seg om.  Men jeg er litt i tvil i enkelte tilfeller. 

Hun må ha merket at de andre ble forstyrret, spesielt når de var tre stk i ringen, da var hun i midten, hun pep ballen for å få oppmerksomhet til sin, noe som gjorde at hunden foran så og si stoppet mens han snudde hodet mot ballen hennes, og det endte med at hun dyttet i bakparten til hunden foran for å få den til å løpe videre..  

Edited by Ozzy

Share this post


Link to post
Share on other sites

To måter å takle dette på, den ene er selvsagt å forsøke å trene hunden til å ignorere det. Men den andre er enklere - utnytt deg av den andre handleren. Pipes det bak deg - la hunden din snu seg og stå og bli "dobbelthandlet" av den andre handleren. Sier dommer eller ringsekretær noe om at du skal snu den, så poengterer du (på en hyggelig måte!) at hunden din er såååå opptatt av pipingen bak seg..

Står noen foran deg og påkaller din hunds oppmerksomhet - javel, ennå enklere å få sin egen til å stå pent og stirre, ikke sant? Siden vi har stått bak collies i grupperinger en haug med ganger (og mopser i den andre gruppen jeg stiller i) så er det ikke få ganger jeg bare lar hunden min bli handlet av handleren foran, så mine tror fullt og fast at de skal få den godbiten som handleren foran kaster rundt seg... lol

Kaste godbiter på bakken og/eller piping når man løper rundt er det nok bare å forsøke å ignorere - lære hunden masse kontakt med deg og håpe på det beste. :-)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det første er definitivt det mest normale for valper og gårdshunder. Og jeg håper ikke innlegget mitt kan tolkes til at dere ikke skal la valpen sove på fanget eller ha nærkontakt, for det er superviktig! Men jeg for min del synes også det er ganske slitsomt med hunder som må ligge inntil/i nærheten for å sovne, alltid, det er ikke alltid det er praktisk. Selv om det er veldig koselig. 😍
  • Ikke umulig at hun kan campe hos oss 😊 Skal sjekke turnus og alt annet praktisk. 
  • At vi fortsatt setter av tid til alenetrening er ihvertfall viktig, slik jeg forstår dere. Jeg må prøve meg litt fram for å finne ut hvordan han reagerer hvis ikke han får et fang å sove på. Foreløpig er jeg usikker på om han bare elsker nærhet, eller om han er redd for separasjon. Håper sterkt på det første. Tusen takk for alle de gode svarene og erfaringene dere deler! 
  • Min klarer helt fint å slå seg til ro hvor som helst, selv om fanget er den foretrukne liggeplassen. Jeg tror nok heller det handler om å lære hunden trygghet i alle situasjoner, og jeg tror ærlig talt ikke at den blir noe tryggere av å ikke få lov til å ligge på fanget/soverommet.
  • Hvis hundene her får velge, deriblant en valp på 4 mnd, ligger de gjerne klint inntil og oppå meg når de skal sove. Ingen av dem har det minste snev av separasjonsangst. Jeg tenker at hvis man skal se etter tegn på separasjonsangst, må man se på hvordan valpen reagerer når man ikke gir den nærhet. De fleste valper og hunder vil ha nærhet, man kan først snakke om tegn på separasjonsangst hvis valpen ser ut til å oppleve det som svært stressende å miste denne nærheten til eieren. Nå skriver du ikke så veldig mye om hvordan valpen din er, men ut fra det du skriver høres dette ut som en helt normal valp. Jeg har hatt hund tidligere med separasjonsangst og hun taklet definitivt ikke 5 minutter alene som 11 uker. Dersom jeg forsvant bak en dør eller rundt et hjørne reagerte hun med full desperasjon, hun hylte og styrte på til jeg kom tilbake igjen. Det var ikke nøye om jeg var borte et sekund eller et par minutter. Hun søkte seg svært sjeldent på eget initiativ til andre rom enn der jeg var. Hun kunne heller ikke hvile uten at jeg var i umiddelbar nærhet og hvis jeg forflyttet meg rundt i huset for å gjøre diverse ærend klarte hun ikke roe seg ned. Til sammenligning er valpen jeg har nå en normalt trygg valp. Hun kan sitte lenge ute alene og jeg kan gå inn i et annet rom og lukke døra uten at det er noe stress. Hvis jeg blir lenge i et annet rom (20min +) kan hun komme å banke litt på døra, men så går hun og finner på noe annet. Hun sutrer litt når jeg går ut av huset uten henne, men hun er ikke stresset og gir seg etter noen minutter. I bilen er hun som din, klager i begynnelsen før hun legger seg ned. Tenker alt dette er helt normal valpeadferd som går seg til med mengdetrening. Akkurat dette med å legge seg alene er noe som har kommet over tid hos min. Da hun var 8-10 uker lette også hun etter et fang når hun var trøtt, mens nå kan hun gå og legge seg alene dersom jeg er opptatt andre steder i huset. I og med at valpen din sover i egen seng på natta, tyder det jo på at valpen fint kan ligge for seg selv hvis den får mulighet. Med mindre valpen ikke klarer å sove på dagtid uten at det er et fang tilgjengelig, tenker jeg at dette ikke er noe å trene på.
 • Nylig opprettede emner

×