Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Jeg vet at en ikke skal la hunden være i bilen alene nå i varmen, men har et spørsmål om dette likevel.

Er det ok å la hunden sitte i bilen mens en er på butikken om alle vinduer i bilen er åpne? Hunden er bundet så den kan uansett ikke hoppe ut!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det kommer nok litt an på bil, solforhold og temperatur. Jeg gjør det hvis jeg bare skal raskt inn, men setter opp alle vinduer og eventuelt bakluka. Selv nå i varmen har det ikke vært noe spesielt varmt i bilen, hundene har ikke peset, og det har vært god luftgjennomstrømning. Hvis du feks kjøper noen sånne, så kan du feks parkere med fronten mot sola og legge den i frontruta. Jeg har noen slike i bilen, de er gull verdt! Skal invester i en silvershade, men foreløpig har disse holdt til mitt bruk.

Prøv å parker i skyggen, eventuelt legg på en slik beskytter og sørg for god luftgjennomstrømning, det er alfa og omega.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Den var smart ja. Ja ville uansett parkere i skyggen.

Om jeg har med hunden på langtur alene, så blir det egentlig eneste alternativet om jeg må stoppe ettersom keg har hørt at det er ulovlig (og skummelt) å binde hunden utenfor butikk el.l.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er veldig opp til forholdene og kan variere veldig. Men en snartur inn på butikken om det er godt med lufting og man står i skygge går bra. Evt så kan bilen stå å gå om man har air-condition. 

Jrg har sotede ruter bak og på siderutene til baksetet,  det tar vekk utrolig mye varme faktisk så lenge jeg står med bilens bakende mot solen. At solen ikke slipper inn å får steke på interiøret i bilen slik at det blir varmt utgjør utrolig mye. Så å kjøpe noe slikt som linket til over her kam hjelpe en del i nødsfall.  Evt en silvershade duk som dekker hele eller store deler av bilen. 

Bare husk at du ikke vet hva som skjer når du ikke er der, og i varmen kan ting utvikle seg raskt. Så skal man forlate hunden i bil i det hele tatt så bør man være veldig kjapp,  med mindre man står en plass hbor det garantert er skygge,  selv når solen flytter på seg osv. 

Får man satt bagasjerommet på gløtt så utgjør det mye for luftigheten inne i bilen også 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi var på kurs sist helg og det var opp mot 30 grader i skyggen. Hundene lå ganske mye i bilen den helga og på den tiden av dagen der det er varmest. Vi hadde da silvershade på bilen, luftekrok i bakluka og alle vinduene helt nede. I tillegg hadde vi en bordvifte som gikk i bagasjerommet (vi hadde tilgang til strøm). Jeg har også kjøpt burvifte som går på batteri som du kan sette på kjøleelement som vi kommer til å bruke når vi ikke har tilgang på strøm. Setter da vifta slik at den blåser i hele bagasjerommet og ikke rett på hundene. Bilen ble sjekket jevnlig og hundene hadde en fin temperatur.

Jeg tørr personlig ikke bruke kjølematte eller kjøledekken på hundene når de er i bilen, fordi de da ikke har mulighet til å komme seg vekk hvis det blir kaldt. Jeg har korthåra hunder, så da er jeg redd de kan bli for kalde. Det kan sikkert fungere til hunder som har mer pels. 

Hvis jeg må en kjapp tur innom butikken i vær som vi har nå, så setter jeg på silvershade, har krok i bagasjeluka og vinduene nede. Bildørene våre kan ikke åpnes fra utsiden, så jeg kan ha vinduene ganske langt nede uten at folk kan komme seg inn i bilen eller få opp dørene. 

Så lenge man tar nødvendige forholdsregler, så ser jeg ikke problemet med å la hundene være i bilen i varmt vær i kortere perioder. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg vurderer hvert enkelt tilfelle/butikk. Har vinduene på gløtt, luftekrok, parkerer i skyggen, og evnt silvershade og burvifte. Det jeg er mest redd for er faktisk folk som ser hund i bil og tenker å redde hundene :aww: 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dersom jeg har hund i bil parkerer jeg i skygge/halvskygge og lar aircondition stå på. Blir ikke over 20 grader i bilen, og den bruker kun strøm når den er i ro. Forstår at alle ikke har denne muligheten (f eks bensinbiler), men jeg er av og til bekymra for folk som friker ut av prinsippet om hund i bil - uten å sjekke fakta / hundens tilstand først. Derfor har jeg lapp i frontruta som forklarer at det er 20+ i bilen, med mitt tlfnr :icon_redface:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har kun med hund i bil om vi kan parkere slik at vi føler det er greit å gå fra vinduer og bakluke åpen. Dvs "nærbutikken" her. Der vet vi hvordan skyggeforholdene er og parakerer i skyggen med alt åpent. 

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tja, min grense er vel omtrent: "Ville jeg (eller et barn) vært komfortabel med å sitte der den tida jeg skal være borte?" Hvis svaret er nei, så lar jeg definitivt hunden være hjemme. 

“In terms of heat-rise over time, it makes very little difference whether a car’s windows are closed or partially open. In both cases, a car’s interior temperature can rise approximately 40 degrees within one hour, even when the exterior temperature is only 72°F.” 

“Never leave your pet in a parked car when the outside temperature is above 70 degrees. Not even with the windows partway down, not even in the shade, not even for a quick errand. Dogs and cats can’t sweat like humans, so they pant to lower their body temperature. If they’re inside a car, recycling very hot air, panting gives no relief, and heat stroke can happen quickly.”

70 fahrenheit tilsvarer omtrent 21 celcius. Med de temperaturene som er nå vil man allerede etter 10 minutter ha nådd over 40 grader i bilen

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • Ååh, bildet av Marvin på bar 😍
  • Trøster meg med det! At det tross alt er en god deal. Under halve prisen for kvalitetsprodukter er ingenting å gråte for. Så får det bare være at jeg egentlig nettopp hadde lovet meg selv å ikke handle noe mer de neste månedene Og - kjenner meg igjen når det kommer til konsentrasjonsevner! I perioder, når det blir altfor ille, så må jeg bare tvinge meg selv til å bruke Pomodoro. Funker sånn, helt passe!
  • Er ikke noe utpreget vintermenneske, kanskje det er derfor det passer meg så fint nå  Å, fy! Kommer nok til å sette hjertet i halsen, ja. Har vært i et par situasjoner hvor jeg må bruke alt jeg har av viljestyrke for å ikke løfte han opp. Selv om hundene da har vært lagt unna og gjerne i treningssituasjon. Er ikke så lett! Men ja, små er bra! Jeg er jo nå på randen av å skaffe meg 10 små til og drive oppdrett så jeg kan ha minivalper rundt meg for alltid. Neida (joda), men en dag må jeg nok legge en tispe til i flokken. Er litt lei meg for at Tinka tilbragte dagene alene med meg, tror hun hadde likt å ha "småsøsken" om hun ikke hadde blitt syk. Så når Marvin er voksen, trygg og krever litt mindre oppmerksomhet tenker jeg at en liten Phaléne eller Chi-frøken er på sin plass.  Men først skal han få alt han kan ønske seg en stund!
  • Drømmer om noe smått noe når jeg blir gammel og grå og ikke orker å være ute om vintern i særlig grad. 

   Godt det ikke har skjedd, skjedde ikke oss mange ganger heller, og de få gangene så var det snille hunder. Men glemmer aldri når en diiiiger curly hanne kom stormende i hundreoghelvete. Da tror jeg at jeg mista ti år av livet mitt. Han var bare søt og snill altså.  (Haha, ja stemmer, jeg bare måtte.   Håper du ikke får noia )  
  • I morra skal en bekjent se på bil for meg! Det er skikkelig skummelt, og jeg dør litt innvendig av å tenke på at jeg sannsynligvis skal bruke et fem-sifret beløp på EN ting i løpet av denne uka
 • Nylig opprettede emner

×