Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Fôr = dårlige tenner og tørst hund?

Recommended Posts

Hei! 

Vi har en nå 11 år gammel welsh springer spanielgutt. Han har gått på ACANA sitt fôr (den rosa typen, lam) i en god stund nå. Problemet er at han har så dårlige tenner (mulig dette har med alder å gjøre og da) pluss at han drikker ekstremt mye. Han var på tannrens senest i går. Med dårlige tenner mener jeg at det hoper seg opp med tannstein. Har prøvd å pusse tennene hans, men han er livredd tannbørsten så han stikker bare å gjemmer seg. I tillegg drikker han veldig mye, samt spiser mye snø. Han har fått full helsesjekk til dyrlege, og de mener han er i tipp topp form. Mitt spørsmål er: Kan dette være fôret? Har dere der ute et annet bra fôr å anbefale? (serniorfôr er vi ikke villig til å benytte da vi har prøvd og han raste ned i vekt av det) Vi liker fôret han går på nå da han alltid er fin i magen og får fin avføring og blank pels av det. 

Edited by idaho_91

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er det lenge siden han begynte å drikke mye? Jeg så at morene som forhandler Acana skrev dette her en dag ang Orijen/Acana og vann; 

IMG_5059.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg synes det mest effektive for å holde tennene fine er å gi tyggebein. Rå bein fungerer råbra, men også bein av storfèhud, okseører, skinkebein og sener/oksemuskel o.l. renser godt. Jeg gir tyggesaker 2-5 ganger i uka, og selv 9-åringen (som har levd hele sitt liv på Orijen og ACANA) har flott "colgate-smil" med hvite, blanke tenner. 

Som skrevet i posten over, så er det tørr luft nå og hundene trenger mer vann enn normalt. Det er også vanlig at hunder drikker mer når de spiser tørrfòr med høyt kjøttinnhold, enn når de spiser tørrfòr med mest karbohydrater - det er helt naturlig. Fòret du bruker inneholder kun det saltet som naturlig finnes i lammekjøtt, altså svært lite. S hvis hunden drikker veldig mye og at dette er en endring så bør du absolutt ta det opp med veterinæren da det kan være et symptom på flere alvorlige sykdommer og problemer. 

 

Edited by borderen
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis hunden drikker 'ekstremt mye' ville jeg fått hunden sjekket ennå engang  og grundig.. 

Begynte denne voldsomme drikkingen etter at dere byttet for til nåværende? I så fall kan man jo selvfølgelig mistenke at det er høy saltholdighet i foret. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg gir også rått for å forebygge tannstein. Ser også at de periodene vi er tom for v&h og kun gir tørrfór blir tennene fortere stygg enn når de får v&h og rørrfór. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Skummelt, men bra at det gikk bra! 
  • Det skjer med min når hun er sulten. Hvis det er lenge siden hun har spist kaster hun opp gult slim, så vidt jeg vet er det ikke helt uvanlig og heller ikke farlig. Nå får hun mat to eller tre ganger om dagen (morgen, ettermiddag og kveld) og det har ikke skjedd på flere år. Jeg tror jeg kunne samlet måltidene sånn at hun fikk mat morgen og kveld uten at det blir et problem, men hun får mat når vi trener. 
  • Har en gordon setter som har hatt litt løs mage og kastet opp engang gul veske idag. Og ikveld begynte det å romle skikkelig i magen hans. tips til hva det kan være?
  • Hadde min hund våknet så tidlig, hadde jeg bedt han gi f... og gå å legge seg igjen 😂😂 Heldigvis sover han til jeg står opp 😁 Så jeg slipper den problemstillingen 😁
  • I dag ble vi (jeg og hunden) angrepet av en elg i mørket! Gikk langs en tursti, hørte et brak da grener og kvister knakk på siden, snudde meg og så bare et digert elghode komme mot meg under en meter fra meg. Sprang, og elgen kom etter, men den ble sinket av trær buskas og snø, så fikk noen meter forsprang. Snudde meg, gikk mot den og brølte alt jeg kunne. Elgen snudde. Puh. Jeg var lett skjelven, men hunden så ut til å ikke kunne bry seg mindre. Måtte sjekke at hun ikke hadde blitt sparket eller noe slikt, hun var mellom meg og elgen da det smalt og jeg så ikke hva som skjedde. Men det gikk bra ser det ut til. Merkelig at hun ikke reagerte på elgen tidligere - eller så var jeg kanskje ikke oppmerksom på henne. Jaja, nok et bevis på at livet med hund er mye mer spennende enn uten!
 • Nylig opprettede emner

×