Jump to content
Hundesonen.no

Fôr = dårlige tenner og tørst hund?


idaho_91
 Share

Recommended Posts

Hei! 

Vi har en nå 11 år gammel welsh springer spanielgutt. Han har gått på ACANA sitt fôr (den rosa typen, lam) i en god stund nå. Problemet er at han har så dårlige tenner (mulig dette har med alder å gjøre og da) pluss at han drikker ekstremt mye. Han var på tannrens senest i går. Med dårlige tenner mener jeg at det hoper seg opp med tannstein. Har prøvd å pusse tennene hans, men han er livredd tannbørsten så han stikker bare å gjemmer seg. I tillegg drikker han veldig mye, samt spiser mye snø. Han har fått full helsesjekk til dyrlege, og de mener han er i tipp topp form. Mitt spørsmål er: Kan dette være fôret? Har dere der ute et annet bra fôr å anbefale? (serniorfôr er vi ikke villig til å benytte da vi har prøvd og han raste ned i vekt av det) Vi liker fôret han går på nå da han alltid er fin i magen og får fin avføring og blank pels av det. 

Edited by idaho_91
Link to comment
Share on other sites

Jeg synes det mest effektive for å holde tennene fine er å gi tyggebein. Rå bein fungerer råbra, men også bein av storfèhud, okseører, skinkebein og sener/oksemuskel o.l. renser godt. Jeg gir tyggesaker 2-5 ganger i uka, og selv 9-åringen (som har levd hele sitt liv på Orijen og ACANA) har flott "colgate-smil" med hvite, blanke tenner. 

Som skrevet i posten over, så er det tørr luft nå og hundene trenger mer vann enn normalt. Det er også vanlig at hunder drikker mer når de spiser tørrfòr med høyt kjøttinnhold, enn når de spiser tørrfòr med mest karbohydrater - det er helt naturlig. Fòret du bruker inneholder kun det saltet som naturlig finnes i lammekjøtt, altså svært lite. S hvis hunden drikker veldig mye og at dette er en endring så bør du absolutt ta det opp med veterinæren da det kan være et symptom på flere alvorlige sykdommer og problemer. 

 

Edited by borderen
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvis hunden drikker 'ekstremt mye' ville jeg fått hunden sjekket ennå engang  og grundig.. 

Begynte denne voldsomme drikkingen etter at dere byttet for til nåværende? I så fall kan man jo selvfølgelig mistenke at det er høy saltholdighet i foret. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...